Pajero 2 3.5 z prawie nową instalacją
Moderator: Kosiarz
Pajero 2 3.5 z prawie nową instalacją
Witam
Czy ktoś może mi coś więcej napisać na tema t 208 konnej wersji tego silnika.Mam do kupienia krótkiego z 1996 roku z założoną niedawno instalacją.Bardzo mało jest informacji na forum o tym silniku.Nie wiem jak na gazie sprawuje się ten silnik.Wiele osób pisze,że mało kto zna się na serwisowaniu tego silnika.Mam zamiar kupić takie auto na kilka miesięcy w teren,a potem sprzedać dalej.
Czy ktoś może mi coś więcej napisać na tema t 208 konnej wersji tego silnika.Mam do kupienia krótkiego z 1996 roku z założoną niedawno instalacją.Bardzo mało jest informacji na forum o tym silniku.Nie wiem jak na gazie sprawuje się ten silnik.Wiele osób pisze,że mało kto zna się na serwisowaniu tego silnika.Mam zamiar kupić takie auto na kilka miesięcy w teren,a potem sprzedać dalej.
Re: Pajero 2 3.5 z prawie nową instalacją
czyli kupić, skatować, pogonić leszczowi
brawo
brawo
co się wtrącasz? gość chce kupić, pojeździć, sprzedać.. jego sprawa, jego pieniądze..

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Mam taki silniczek na gazie i chwale sobie. Żadnych problemów z sekwencją.
Główny problem z serwisem tego silnika to koszt części, o ile są dostępne, i pracochłonny demontaż z samochodu jeśli zajdzie taka potrzeba.
Poza tym fajnie się tym pomyka
Pozdrawiam
Konrad
Główny problem z serwisem tego silnika to koszt części, o ile są dostępne, i pracochłonny demontaż z samochodu jeśli zajdzie taka potrzeba.
Poza tym fajnie się tym pomyka

Pozdrawiam
Konrad
Króciak Pajero 3,5
Zrobiłem na sekwencji 3 generacji KTM dopiero 2000 km i na razie wrażenia zdecydowanie pozytywne. Pracuje równo, nie czuję ubytku mocy, przełączanie bez szarpnięć. Na tę chwilę jestem bardzo zadowolony (szczególnie jak podjadę na stację...
)

Piotrek (BoobeR)
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...
Mi się udało zrobić prawie 60 tysi km........oczywiście na gazie i jest 

Króciak Pajero 3,5
również jeżdżę na takowym na co dzień, narazie świetnie się sprawuje, brak zastrzeżeń.
Pany mam pytanko 
jakie zbiorniki i jak zamontowane macie w Swoich pojarkach,
ewentualnie jakiego producenta
z góry podziękował

jakie zbiorniki i jak zamontowane macie w Swoich pojarkach,
ewentualnie jakiego producenta
z góry podziękował

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
U mnie siedzi w bagażniku 40 litrów. Krótki walec, ustawiony podstawą (walca) do tyłu, w lewej skrajnej części bagażnika.
Oczywiście najlepiej byłoby zmienić zbiornik paliwa tak by upchnąć tam butlę z gazem i mieć ciut więcej tego "ogromniastego" schowka:)
Podobno ktoś tak zrobił.
Oczywiście najlepiej byłoby zmienić zbiornik paliwa tak by upchnąć tam butlę z gazem i mieć ciut więcej tego "ogromniastego" schowka:)
Podobno ktoś tak zrobił.
Króciak Pajero 3,5
nie brakuje trochę??kaligiurg pisze:40 litrów.
Na 200km przeciętnie wystarcza. W krótkim nie ma zbyt wiele miejsca bo i na kinetyk oraz inny szpej potrzeba bagażnika 

Króciak Pajero 3,5
Ja mam 70 litrów poziomo posadzoną na lewym nadkolu plus konstrukcja wsporcza. Uważam, że to optymalne rozwiązanie, bo pojemność godna a bagażnika straciłem może 20 cm na szerokości a i w tę konstrukcje pod butlą wchodzi łopata fiskarsa (zsunięta), siekiera i parasol
Jedyne czego nie przemyślałem to to, że powinienem to dać na prawym nadkolu. Ciężar by się lepiej rozkładał...
Na trasie jestem w stanie przejechać ponad 300 km. Po mieście 250 wydaje.
Instalacja KTM, zakładana w Tomgazie w Łodzi na razie spisuje się bez zarzutów.

Jedyne czego nie przemyślałem to to, że powinienem to dać na prawym nadkolu. Ciężar by się lepiej rozkładał...

Piotrek (BoobeR)
-
Skad takie rozbieznosci w spalaniu - w jednym aucie 20/100, w drugim 25/100?
...gonimy kroliczka...
But, but, butzielony_rog pisze:Skad takie rozbieznosci w spalaniu - w jednym aucie 20/100, w drugim 25/100?

Zielony Autobus 2,7TDi
But owszem też:) bo ja swoim to spokojnie to i niewiele spali.
A ponad to jeszcze wiele zależy od opon i takich drobiazgów jak zderzaczki specjalne, wyciągareczki......etc
A i jeszcze jedno: nominalna pojemność butli nie równa się faktycznej. W butli 40 litrowej zawór powinien odciąć dopływ przy jakiś 32-34 litra, u mnie akurat odcina przy 36 i to nie zawsze
Więc i 70 mieści pewnie ciut mniej.
A ponad to jeszcze wiele zależy od opon i takich drobiazgów jak zderzaczki specjalne, wyciągareczki......etc
A i jeszcze jedno: nominalna pojemność butli nie równa się faktycznej. W butli 40 litrowej zawór powinien odciąć dopływ przy jakiś 32-34 litra, u mnie akurat odcina przy 36 i to nie zawsze

Więc i 70 mieści pewnie ciut mniej.
Króciak Pajero 3,5
mógłby kolega wrzucić jakąś fote rozwiązania montażu butli?? właśnie walcze z problemem w MontkuBoobeR pisze:Ja mam 70 litrów poziomo posadzoną na lewym nadkolu plus konstrukcja wsporcza. Uważam, że to optymalne rozwiązanie, bo pojemność godna a bagażnika straciłem może 20 cm na szerokości a i w tę konstrukcje pod butlą wchodzi łopata fiskarsa (zsunięta), siekiera i parasol![]()
Jedyne czego nie przemyślałem to to, że powinienem to dać na prawym nadkolu. Ciężar by się lepiej rozkładał...![]()

w razie czego fotę na maila jakby można prosić

lbl78@o2.pl
W moim butla 70 l siedzi poprzecznie za tylnym mostem a zbiornik przerobiony ok 25l dalej za butlą. i rozłożenie masy ok. i miejsca nie zajmuje .
Pajero II 3.5 + LPG LONG
KRAZ 255B 6X6
TATRA 815 6x6 v12
KRAZ 255B 6X6
TATRA 815 6x6 v12