Kupiłem Pajero 3.0V6 z97 roku z zajechanym silnikiem.
Moderator: Kosiarz
Kupiłem Pajero 3.0V6 z97 roku z zajechanym silnikiem.
Witam ,taka jak w tytule ,kupiłem Miśka 3.0 V6(bo tak je nazywaja starzy bywalcy) z zajechanym silnikiem ,już go rozebrałem na czesci pierwsze,jak bedzie trzeba to poradze sobie z gosciem bez manuala ale miłoby było gdyby ktos podesłałmi linka do jakies ksiązki ,manuala byloby miło.
Mam tez pytanie ,wiem ze mam w swoim Pajero blokade tylnego mostu ,ale zauwazyłem też przy przednim moscie jakis siłownik pneumatyczny ,czy to jest tez blokada ,czy moze cos od załaczania napedu ,jak trzeba bedzie moge podesłac zdjecie tego siłowniczka.
Pozdrawiam.Kuba
Mam tez pytanie ,wiem ze mam w swoim Pajero blokade tylnego mostu ,ale zauwazyłem też przy przednim moscie jakis siłownik pneumatyczny ,czy to jest tez blokada ,czy moze cos od załaczania napedu ,jak trzeba bedzie moge podesłac zdjecie tego siłowniczka.
Pozdrawiam.Kuba
Re: Kupiłem Pajero 3.0V6 z97 roku z zajechanym silnikiem.
Ten siłowniczek przy przedniej gruszce zajmuje się załączaniem lub odłączaniem przedniego napędu.
Niestety nie jest to blokada
Niestety nie jest to blokada

Króciak Pajero 3,5
Manuala do tego silnika znajdziesz w tym dziale w watkach przyklejonych. Albo na mitsubishilinks.com
Kubelot pisze:... ale zauwazyłem też przy przednim moscie ....
Pozdrawiam.Kuba

HZJ80 (97) --> FZJ100 (98) --> FZJ100 (06) -->FZJ76 (08)
No chyba jest , może nie most ale półmost

Nie ważne czym, byle MKNĄĆ
przedni dyfer lepiej?
samurai `91 1.3 30"MT do błocenia
mitsu l200 do podróżowania
mitsu l200 do podróżowania
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Kubelot pisze:Witam ,taka jak w tytule ,kupiłem Miśka 3.0 V6(bo tak je nazywaja starzy bywalcy) z zajechanym silnikiem ,już go rozebrałem na czesci pierwsze,jak bedzie trzeba to poradze sobie z gosciem bez manuala ale miłoby było gdyby ktos podesłałmi linka do jakies ksiązki ,manuala byloby miło.
Pozdrawiam.Kuba
tutaj masz wsio
Czwarte serce 

Wielkie dzięki za pomoc i przepraszam za nieprecyjne wyrazanie sie (most) obiecuje że sie poprawie.
Panowie jeszcze jedna sprawa,potrzebowałbym czujnik położenia wałka rozrządu do mojego nowego nabytku ,niestety wykręciłem go w kawałkach.
allegro...
na forum nie piszemy ogłoszeń !
na forum nie piszemy ogłoszeń !
zwodzonyJerz23 pisze:Kubelot pisze:... ale zauwazyłem też przy przednim moscie ....
Pozdrawiam.Kuba
? Tam jest jakis przedni most?

a jak inaczej nazwiesz to co tam jest

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33