Pękł łańcuch rozrządu PajeroII 2.8 potrzebuje części pilne

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

paopao
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Pękł łańcuch rozrządu PajeroII 2.8 potrzebuje części pilne

Post autor: paopao » czw gru 30, 2010 6:07 pm

Witam jak w temacie Mam auto od 2 tygodni i wtopa,żadnych objawów,lekko palił,rowno pracował,nic nie brzęczało :cry:
Odpaliłem auto pochodził 3 moze 4 sekundy na wolnych obrotach i zgasł próba odpalenia i zoonk tak jakby nie było kompresji.Odpuscilem no bo świeta ale dzis rozebrany silnik no i zniszczenia spore.Pękł łańcuch,wyleciały zęby z trybów,pekł wałek rozrządu (głowica cała juz sprawdzona),uszkodzona pokrywa zaworów i kto wie co tam jeszcze :)15
Kupiłem auto dla siebie dlatego tylko decyduje sie na remont potrzebuje wiec wałek i obudowe moze ktos ma na zbyciu:)

Pająku
Kontaktowanie:

Re: Pękł łańcuch rozrządu PajeroII 2.8 potrzebuje części pilne

Post autor: Pająku » czw gru 30, 2010 6:13 pm

Pytaj @Goszena,jest na forum.
L200 DI-D, Forester
http://www.ryby-raczkowski.pl

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » czw gru 30, 2010 6:29 pm

tu dostaniesz wszystko czego potrzebujesz http://www.e-pajero.pl/index.php?z=1&m=96, nie sugeruj się, że nie ma na stronie na pewno jest w ofercie

paopao
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: paopao » czw gru 30, 2010 6:44 pm

Zastanawiam sie czy wymieniac jeszcze pierscienie i panewki w sumie miałem go tylko 2 tyg nawet nie wiem czy to brało olej:( na tłokach jest wyczuwalny luz na boki i w sumie juz silnik rozgrzebany.Czy pierscienie i panewki mozna dostac w kazdym sklepie motoryzacyjnym czy to musi byc serwis??

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » czw gru 30, 2010 6:51 pm

Części do tego silnika(4M40) kupisz w każdym sklepie handlującym częściami do silników, możesz też poszukać na allegro czy ebayu w UK - bez kłopotu wysyłają do nas a ceny czasami znacznie niższe. Natomiast zacznij od porządnej diagnozy. Jeśli nie czujesz się sam na siłach - zleć to jakiemuś porządnemu mechanikowi. Dzięki temu unikniesz niepotrzebnych wydatków.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

paopao
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: paopao » czw gru 30, 2010 7:12 pm

Samochód stoi u mechanika ja nie mam takiego zaplecza i umiejętnosci żeby samemu ryzykowac, poprostu mam wątpliwosci czy nie lepiej kupic całęgo angola na graty i przełożyc motor ,tylko co to bedzie za motor bozia jedna wie i też trzeba rozgrzebac do rozrządu :cry: czy te części z allegro polecacie można to włożyć? Mysle o tych pierścieniach i panewkach czy to bedzie dobrej jakosci? Wałek nowy czy moze jednaku używany orginał?

Awatar użytkownika
acinski

Post autor: acinski » pt gru 31, 2010 1:56 am

Jak Ci poleciał rozrząd w 2.8 to ja bym poszukał angola.
Coś mi się wydaje, że silnik był zamęczony. Rozrząd łańcuchowy tak sobie nie strzela.
Angola znajdziesz całego, odpalisz, pojeździsz a teraz masz ten plus, że zima więc sprawdzisz jak zapala gdy wpadniesz niezapowiedziany godzinę wczesniej niż się umówisz.
Dziadek 2,5TD `98

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » sob sty 01, 2011 11:55 am

paopao pisze:Witam jak w temacie Mam auto od 2 tygodni i wtopa,żadnych objawów,lekko palił,rowno pracował,nic nie brzęczało :cry:
Odpaliłem auto pochodził 3 moze 4 sekundy na wolnych obrotach i zgasł próba odpalenia i zoonk tak jakby nie było kompresji.Odpuscilem no bo świeta ale dzis rozebrany silnik no i zniszczenia spore.Pękł łańcuch,wyleciały zęby z trybów,pekł wałek rozrządu (głowica cała juz sprawdzona),uszkodzona pokrywa zaworów i kto wie co tam jeszcze :)15
Kupiłem auto dla siebie dlatego tylko decyduje sie na remont potrzebuje wiec wałek i obudowe moze ktos ma na zbyciu:)
Mamy taki rozrząd, zadzwoń 602-673-905
GG 3597101 tel. 602-673-905

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”