elektrozawór niedostępny.
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
elektrozawór niedostępny.
uprzejmie proszę o pomoc w pozyskaniu części która padła w moim pajero.
Pajero 1990 2,5 TD Intercooler.
nazwałem ją elektrozawór odcinający paliwo w pompie wtryskowej . niestety w zadnej z firm dystrybuującej zamienne części nie znalazlem pomocy tylko informacje , że to część pompy nie zamienna( jakaś bzdura moim zdaniem), część odkręca się jednym płaskim kluczem....i psuje się .
Na samym elemencie nie ma zadnych cech ,numerów ni producenta.
Z góry dziękuję za pomoc
Pajero 1990 2,5 TD Intercooler.
nazwałem ją elektrozawór odcinający paliwo w pompie wtryskowej . niestety w zadnej z firm dystrybuującej zamienne części nie znalazlem pomocy tylko informacje , że to część pompy nie zamienna( jakaś bzdura moim zdaniem), część odkręca się jednym płaskim kluczem....i psuje się .
Na samym elemencie nie ma zadnych cech ,numerów ni producenta.
Z góry dziękuję za pomoc
juz nie taki znowu nowy
Re: elektrozawór niedostępny.
Cześć.Tak mi się wydaje ,że cośik o tym elektrozaworze znajdziesz w temacie "Zamienniki do Miśków"
Ktoś tam już coś z tym motał
Ktoś tam już coś z tym motał

Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

- koniu14
- jestem tu nowy...
Czy to ten elektrozawór co się go przykręca kluczem 22 czy 24 nie pamiętam , i wychodzi z niego jeden przewód/kabel ?
jeśli to ten chodzi to ja ostatnio kupowałem taki boscha za 75 zł i mam do niego dostęp .
jeśli to ten chodzi to ja ostatnio kupowałem taki boscha za 75 zł i mam do niego dostęp .
Nigdy nie gadaj z idiotą najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem
-
- jestem tu nowy...
Koniu_14. nie wiem czy ten ezawór jest boscha gdyz nie ma na nim zadnego napisu,.
zaprawde jest na klucz 24 i posiada tylko jedna centralna koncowke pradowa. moge wyslac fotke zeby potwierdzic i chetnie odkupie towar czym predzej. usmiech
zaprawde jest na klucz 24 i posiada tylko jedna centralna koncowke pradowa. moge wyslac fotke zeby potwierdzic i chetnie odkupie towar czym predzej. usmiech
juz nie taki znowu nowy
- koniu14
- jestem tu nowy...
wiem ze nie manie wiem czy ten zawór jest boscha gdyż nie ma na nim żadnego napisu
Ja mówię ze ja brałem boschaNa samym elemencie nie ma zadnych cech ,numerów ni producenta.

Nigdy nie gadaj z idiotą najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem
-
- jestem tu nowy...
ma sie rozumiec.fotkie zapodam jak tylko znajde kabelek do aparatu.
wysle ja na priv gdyz nie umiem umiescic jej na tym forum
nowe nadzieje na dzialajacy samochod wstapily we mnie ......dziekuje

wysle ja na priv gdyz nie umiem umiescic jej na tym forum

nowe nadzieje na dzialajacy samochod wstapily we mnie ......dziekuje

juz nie taki znowu nowy
Elektrozaworek takowy w każdym mądrzejszym gieesie wioskowym kupisz poniżej stówki za sztukę.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
jedź do jakiegoś pompiarza dobierze ci z jakiejś innej pompy 

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
Z tego co pamiętam to do mnie pasował od BMW E30 324 td
Dziwne ale prawdziwe

Dziwne ale prawdziwe

Wszystkie wtryskowe pompy rotacyjne VE - czy to bosch, zexel, kiki - są bardzo do siebie podobne i bez kłopotu da się części do nich dobrać u każdego pompiarza. Części do pomp Zexel występują w katalogu Boscha - więc nie ma problemu.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
-
- jestem tu nowy...
dziekuje za wszystkie informacje i propozycje pomocy.
moja zdesperowana przyszla zona, i pod moja nieobecnosc zabrala auto do pobliskiego speca od dizli a ten migiem wymienil popsuty zawor , odpowietrzyl i oddal znowu w pelni sprawny pojazd.
serdecznie dziekuje jeszcze raz.
moja zdesperowana przyszla zona, i pod moja nieobecnosc zabrala auto do pobliskiego speca od dizli a ten migiem wymienil popsuty zawor , odpowietrzyl i oddal znowu w pelni sprawny pojazd.
serdecznie dziekuje jeszcze raz.
juz nie taki znowu nowy