Misiek S. Gear/Delica 4 X 4
Moderator: Kosiarz
Misiek S. Gear/Delica 4 X 4
Wiem, wiem mamy dział sprzedam, ale moja sytuacja jest nietypowa jak nietypowy jest samochód, który chcę kupić. Może coś wiecie o w/w aucie na sprzedaż ? Interesuje mnie tylko model osobowy z napędem 4 x 4.
Na rynku niemieckim jest taki jeden samochód, który mogę kupić, ale nie posiada klimy. UK ? No, niestety auta posiadają tam kierownicę ze złej strony.
Przekładka ? Niechętnie.
Może ktoś z Was zna zalety i wady w/w auta ? L 400 only. Czy Delice jest bardzo blisko do Pajero 2800 TD ?
Na rynku niemieckim jest taki jeden samochód, który mogę kupić, ale nie posiada klimy. UK ? No, niestety auta posiadają tam kierownicę ze złej strony.
Przekładka ? Niechętnie.
Może ktoś z Was zna zalety i wady w/w auta ? L 400 only. Czy Delice jest bardzo blisko do Pajero 2800 TD ?
Jurek tel: (602) 632 093
VW T - 3 Syncro x 2
Suza Viertarka......4x4 !
VW T - 3 Syncro x 2
Re: Misiek S. Gear/Delica 4 X 4
moge ci taki sprzedac z kazacha, sprowadzony z japonii. jest tu tego na peczki 

Dziękuję. To nie jest dobra oferta. 

VW T - 3 Syncro x 2
VW T - 3 Syncro x 2
mylisz sie. to jest dobra oferta. no ale kup sobie anglika z niemiec 

Trzeba być prostym jak drut, aby tak się dać oszukać.
Kilka tygodni temu pewien głupek z Warszawy oferował mi VW T-5 z UK. Zapomniał że numer vin powie Ci (prawie zawsze) prawdę.
Z angielską wersją jest problem. Chyba nie produkowano długiego nadwozia z drzwiami na obie strony.
Przeróbka ? To raczej nie dla mnie.

Kilka tygodni temu pewien głupek z Warszawy oferował mi VW T-5 z UK. Zapomniał że numer vin powie Ci (prawie zawsze) prawdę.
Z angielską wersją jest problem. Chyba nie produkowano długiego nadwozia z drzwiami na obie strony.
Przeróbka ? To raczej nie dla mnie.
VW T - 3 Syncro x 2
VW T - 3 Syncro x 2
po co szukasz jakies deliki, kup se takiego:

Czasami potrzebuję auto do transportu 5-6-ściu osób.
VW T - 3 Syncro x 2
VW T - 3 Syncro x 2
no to pajero junior sie nie nada
swoja droga jezdzi ich tutaj od cholery. mega gejowskie auto he he

swoja droga jezdzi ich tutaj od cholery. mega gejowskie auto he he
Z delicą będzie taki roblem że przełozyć kiere plus kokpit z L400 czy spece gara to jakoś przejdzie, ale przełożyć (przerobić) boczne rozsuwane drzwi na prawą stronę by dzieci na ulece nie wypuszczać tylko na chodnik
to jakoś sobie nie wyobrażam, chyba że ćwiartke wstawić 

Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
Właśnie drzwi są jedynym problemem w długiej budzie. Chyba drzwi na obie strony były tylko w krótkich Miśkach D. ?
Może długie nadwozie z drzwiami na obie strony po jazdach terenowych zacząć się łamać.......
Może długie nadwozie z drzwiami na obie strony po jazdach terenowych zacząć się łamać.......
VW T - 3 Syncro x 2
VW T - 3 Syncro x 2
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Nic się nie łamało. Po prostu Japońce na swój rynek robili wrota na swoją stronę, a na europe wstawili drugie. Dlatego europejskie wersje mają drzwi z prawej i lewej strony, a japońce z lewej tylko.
Sam się zastanawiam nad takim do turystyki, bo to mega fajne auto. Na mobile czasami zdarzają się ciekawe oferty, ale trzeba zapolować. Inną wadą wersji na europę jest biedne wyposażenie, japońska delica w porównaniu do space geara ocieka luksusem, no i brak dostępności silnika 2,8TD. Już nawet H-1 starex wypada pod tym względem lepiej od miśka. Hyunday jednak też ma swoje wady: słaby silnik w starszych wersjach (nowy crdi po 99r ma już 140km) i amerykański (borg warner) reduktor, co prawda z lepszym ratio na terenowych, ale jakoś nie ufam amerykańskiej myśli technicznej.
No i jeszcze te ceny
za SG z 99r w dobrym stanie u niemca trzeba położyć 8-9 k€
Sam się zastanawiam nad takim do turystyki, bo to mega fajne auto. Na mobile czasami zdarzają się ciekawe oferty, ale trzeba zapolować. Inną wadą wersji na europę jest biedne wyposażenie, japońska delica w porównaniu do space geara ocieka luksusem, no i brak dostępności silnika 2,8TD. Już nawet H-1 starex wypada pod tym względem lepiej od miśka. Hyunday jednak też ma swoje wady: słaby silnik w starszych wersjach (nowy crdi po 99r ma już 140km) i amerykański (borg warner) reduktor, co prawda z lepszym ratio na terenowych, ale jakoś nie ufam amerykańskiej myśli technicznej.

No i jeszcze te ceny

Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
No, to właśnie napisałem. Krótka posiada dwoje przesuwanych drzwi, a długa jedne z lewej lub prawej.
VW T - 3 Syncro x 2
VW T - 3 Syncro x 2
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
No nie do końca... Przyjrzyj się krótkim angolom, mają wrota tylko z jednej strony. Erłopa za to praktycznie w 99,9% Długie i krótkie z obydwu. Inna kwestia że większość angoli jest 7 miejscowych a europejskie 8 miejscowe (angol 2+2+3)
(eu 2+3+3). W wersji angol jest kłopot z umiejscowieniem tylnej nagrzewnicy (jest w progu z prawej strony) z tąd brak drzwi. Eu ma nagrzewnice pod środkowym rzędem foteli. Hyunday analogicznie jak angol i też tylko jedne wrota.
(eu 2+3+3). W wersji angol jest kłopot z umiejscowieniem tylnej nagrzewnicy (jest w progu z prawej strony) z tąd brak drzwi. Eu ma nagrzewnice pod środkowym rzędem foteli. Hyunday analogicznie jak angol i też tylko jedne wrota.
Ciekawy jestem czy łatwo można wywalić środkową kanapę i wstawić dwa osobne fotele. Szyny, spawanko....itd.
VW T - 3 Syncro x 2
VW T - 3 Syncro x 2
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Wywalić łatwo
A szyny są chyba przykręcone do podłogi, mam co prawda Hyundaya , ale powinno być jak w miśku, sprawdzę.

A szyny są chyba przykręcone do podłogi, mam co prawda Hyundaya , ale powinno być jak w miśku, sprawdzę.
Panowie, dodałem informację o tym na dwóch innych wątkach, ale mam wrażenie, że to rodzynek i szkoda, żeby przepadł. Liczę na łaskawe spojrzenie Ojca Moderatora.
Delica/Space Gear 4x4, z kierownicą po normalnej stronie, z duńskimi papierami, duży nalot, cena niska, licytacja się kończy 10. Mär. 201214:22:20, więc dla zdecydowanych trzeba się spieszyć.
http://www.ebay.de/itm/Mitsubishi-L400- ... 4ab4c1b9f2
Delica/Space Gear 4x4, z kierownicą po normalnej stronie, z duńskimi papierami, duży nalot, cena niska, licytacja się kończy 10. Mär. 201214:22:20, więc dla zdecydowanych trzeba się spieszyć.
http://www.ebay.de/itm/Mitsubishi-L400- ... 4ab4c1b9f2
Pełno tego też w Gruzji jestdrut pisze:po co szukasz jakies deliki, kup se takiego:
![]()
![]()

PII 2.8 96'
A co to jest? MIKROBISHI PAJERO?
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Takie terenowe tico 

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
ja myślałem, że pinin jest mały , ale to chyba jest nimi pininRyżak pisze:Takie terenowe tico
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
A jaki to ma silnik? O ile ma, czy to na pedaly albo baterie? 

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
to jest pajero mini, a jest jeszcze tez pajero junior. tez taki maly.
nie wiem czy maja silniki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero_Mini
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero_Junior
nie wiem czy maja silniki

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero_Mini
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero_Junior
Babcia, jeden telefon i miałbyś odpowiedzi na wszystkie pytania
P.S. Minivan nieaktualny apropos Twojego ostatniego zapytania, stan gorszy niż słaby

P.S. Minivan nieaktualny apropos Twojego ostatniego zapytania, stan gorszy niż słaby
FORTITUDINE VINCIMUS