rano nie reaguje na pedał gazu pajero 2,5
Moderator: Kosiarz
rano nie reaguje na pedał gazu pajero 2,5
Witam!!!
Kupiłem nie dawno Mitsubishi Pajero 3 z silnikiem 2,5TDI 116KM.Mam rano problem po odpaleniu silnika pedał gazu nie reaguje przez około jednej minuty.proszę o pomoc!!!!!!!
Kupiłem nie dawno Mitsubishi Pajero 3 z silnikiem 2,5TDI 116KM.Mam rano problem po odpaleniu silnika pedał gazu nie reaguje przez około jednej minuty.proszę o pomoc!!!!!!!
Re: rano nie reaguje na pedał gazu pajero 2,5
witam serdecznie
Widzę,że to pierwszy post Szanownego Kolegi na naszym forum i dlatego proszę o dokładne zapoznanie się z regulaminem
forum. Używanie przez Kolegę słowa "pedał" może obrazić niektórych naszych kolegów. W języku polskim znajduje się wiele
słów, które mozna użyć,zastępując owo niezbyt lubiane i grubiańskie słowo. Jako zamiennik można użyć :
nożny sterownik pompy wtryskowej. Jednakże słów pompa wtryskowa, należałoby także unikać.
Proszę Kolegę o staranniejsze dobieranie słów.
pozdrawiam

Widzę,że to pierwszy post Szanownego Kolegi na naszym forum i dlatego proszę o dokładne zapoznanie się z regulaminem
forum. Używanie przez Kolegę słowa "pedał" może obrazić niektórych naszych kolegów. W języku polskim znajduje się wiele
słów, które mozna użyć,zastępując owo niezbyt lubiane i grubiańskie słowo. Jako zamiennik można użyć :
nożny sterownik pompy wtryskowej. Jednakże słów pompa wtryskowa, należałoby także unikać.
Proszę Kolegę o staranniejsze dobieranie słów.
pozdrawiam

Ostatnio zmieniony śr lis 09, 2011 10:06 am przez Ajwen, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
No tak, niektorzy specjalisci w dziedzinie uwazaja ze dobra praca stop gwarantuje poprawna prace pompy wtryskowej, a ponoc niektore pompy wtryskowe to bardzo lubia, gwarantujac wysokie cisnienie... wtrysku...Ajwen pisze: nożny sterownik pompy wtryskowej

Land Rover:One Wife... Livid !
Immobilised LandRover is a moral defeat for the driver!
więc i tych słów należy zdecydowanie unikać, szczególnie w tym zestawieniu. Sądzę jednak,że w polskim języku można znaleźć bezpieczne słowa określające TO urządzenie.Troy pisze:No tak, niektorzy specjalisci w dziedzinie uwazaja ze dobra praca stop gwarantuje poprawna prace pompy wtryskowej, a ponoc niektore pompy wtryskowe to bardzo lubia, gwarantujac wysokie cisnienie... wtrysku...Ajwen pisze: nożny sterownik pompy wtryskowej
... no wlasnie. Bo to nie jest zadne forum o podrfuwajkach no, tylko o powaznych samochodach, katolickie i poprawne politycznie 

akcelerator.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Szanowny Kolega Albert_N użył słowa akcelerator, które pochodzi z obcego języka, a my używamy języka polskiego.
Proszę więc szanownego Kolegę Alberta o spowodowanie bardziej intensywnej pracy swych szarych komórek i użycie
jedynie poprawnej polszczyzny.
Proszę więc szanownego Kolegę Alberta o spowodowanie bardziej intensywnej pracy swych szarych komórek i użycie
- apede
-
- Kontaktowanie:
Taki dynks co go deptasz i laczki piszczą. Może być? 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
za slownikiem jezyka polskiego :
przyspiesznik.
przyspiesznik.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Nie chcemy tu zadnych nalecialosci z kapitalistycznych molochow, miazdzacych naszego ducha narodowego snickersami!Ajwen pisze:Szanowny Kolega Albert_N użył słowa akcelerator, które pochodzi z obcego języka, a my używamy języka polskiego.

Ostatnio zmieniony śr lis 09, 2011 10:51 am przez Troy, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy szanowny kolega Apede mógłby szanownym forumowiczom przybliżyć jednoznaczne znaczenie słowa dynks?
Przepraszam, mam słaby monitor...
... kupił 3 Pajero z 1 silnikiem i 1 pedałem, czy 1 Pajero z 3 pedałami

VW T4 syncro, 2.4D, long 

Dziękuję serdecznie koledze Albertowi za przybliżenie słowa przyśpiesznik,dzięki temu mamy dokładne określenie tematu:
przyśpiesznik rano nie ma funkcjonuje.
przyśpiesznik rano nie ma funkcjonuje.
Ostatnio zmieniony śr lis 09, 2011 11:00 am przez Ajwen, łącznie zmieniany 1 raz.
Slowo dynks, w pewnych kulturach jest okresleniem wyjatkowo jednoznacznym, i rowniez uwazam iz nie powinno miec miejsca stosowanie go tu!Ajwen pisze:Czy szanowny kolega Apede mógłby szanownym forumowiczom przybliżyć jednoznaczne znaczenie słowa dynks?

Kolego A.F. proszę o merytoryczne wypowiedzi dotyczące tematu a nie drążenie czy też zgłębianie tematu zakupu pojazdu.A.F. pisze:Przepraszam, mam słaby monitor...
Nie leży w naszym kręgu zainteresowań to, z kim zakładający wątek kupił pojazd ani też od kogo.
Dlatego przeprosiłem na wstępie
Merytorycznie proponuję wihajster przynożny

VW T4 syncro, 2.4D, long 

Tego typu preferencje nalezy trzymac w domu, pod kluczem, a nie wywlekac na szanujacych sie forach internetowych.Ajwen pisze:Kolego A.F. proszę o merytoryczne wypowiedzi dotyczące tematu a nie drążenie czy też zgłębianie tematu zakupu pojazdu.A.F. pisze:Przepraszam, mam słaby monitor...
Nie leży w naszym kręgu zainteresowań to, z kim zakładający wątek kupił pojazd ani też od kogo.
Zgroza...

Moim zdaniem określenie kolegi A.F. jest do przyjęcia w całej rozciągłości znaczenia, jednakże czy słowoA.F. pisze:Dlatego przeprosiłem na wstępie![]()
wihajster nie jest zblizone zbytnio do słowa dynks

Oczywiscie ze jest! W bardziej wyartykuowanych kregach o podobnych zainteresowaniach oznacza dokladnie to samo!
Zreszta, ja jak kupowalem land rovera sobie to szukalem takiego ze szczupla dlugowlosa w srodku, a nie z homoseksualistami!
Moja skrajnie prawicowa natura czuje sie wstrzasnieta!

Zreszta, ja jak kupowalem land rovera sobie to szukalem takiego ze szczupla dlugowlosa w srodku, a nie z homoseksualistami!
Moja skrajnie prawicowa natura czuje sie wstrzasnieta!

Ostatnio zmieniony śr lis 09, 2011 11:09 am przez Troy, łącznie zmieniany 1 raz.
To może "nożnaja ustanowka skorosti pojezda" 
Nie jestem jakoś zbyt ortodoksyjny w tym względzie....

VW T4 syncro, 2.4D, long 

Po dłuższym przemyśleniu, zastanawia mnie fakt użycia TEGO słowa przez zakładającego wątek.
Sugeruje ono, iż można podejrzewać go (zakładającego wątek) o pewne skłonności, które na tym forum nie są zbyt mile widziane.
Nie jest to oczywista oczywistośc, jednakże daje dużo do myślenia.
Sugeruje ono, iż można podejrzewać go (zakładającego wątek) o pewne skłonności, które na tym forum nie są zbyt mile widziane.
Nie jest to oczywista oczywistośc, jednakże daje dużo do myślenia.
Dobra, robie sobie przerwe

A w takim 2,8 tdi z super-selectem też są takie rzeczy
Bo kiedyś miałem zamiar, ale jak takie świństwa tam są... 

VW T4 syncro, 2.4D, long 

- apede
-
- Kontaktowanie:
W naszej kulturze to słowo ma bardzo bogaty wachlarz znaczeń. I mogę się zgodzić że pewne wypaczone umysły mogą zacząć podążać mrocznymi ścieżkami dewiacji i rozpusty.Troy pisze:Slowo dynks, w pewnych kulturach jest okresleniem wyjatkowo jednoznacznym, i rowniez uwazam iz nie powinno miec miejsca stosowanie go tu!
Z racji podlaskich korzeni zgadzam się na "ustrojstwo".A.F. pisze:To może "nożnaja ustanowka skorosti pojezda"
loppujen lopuksi suzuki neliveto