P II 99r. nie działają el. lusterka.
Moderator: Kosiarz
P II 99r. nie działają el. lusterka.
Witam. W moim nowo nabytym aucie nie działają elektryczne lusterka. Od czego zacząć poszukiwania awarii ?
Re: P II 99r. nie działają el. lusterka.
Bezpieczniki 

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
lusterka zapalniczka i coś tam są pod tym samym bezpiecznikiem 15 A pod nogami kierowcy
Pachero 3,0 cabrio gekon off road team
Działa, to faktycznie tylko bezpiecznik.
A orientujecie się co może być powodem nie działania podgrzewania przedniej szyby ? Bezpieczniki sprawdzałem. Przy okzaji wyciągania po kolei bezpieczników zaczęła się palić na stałe kontrolka od ABS-u. Zgaśnie sama czy trzeba kasować błąd ?
I może ktoś wie jak wymienić żarówkę kierunkowskazu ?
Czy jest możliwa likwidacja luzu na przekładni kierowniczej ?
I na koniec niech mi ktoś powie jaki olej należy zalać do dyfrów(z diff-lock) i reduktora i po ile literków, oraz jaki powinien iść do automatycznej skrzyni.
Z góry dziękuję za pomoc i proszę o wyrozumiałość.
A orientujecie się co może być powodem nie działania podgrzewania przedniej szyby ? Bezpieczniki sprawdzałem. Przy okzaji wyciągania po kolei bezpieczników zaczęła się palić na stałe kontrolka od ABS-u. Zgaśnie sama czy trzeba kasować błąd ?
I na koniec niech mi ktoś powie jaki olej należy zalać do dyfrów(z diff-lock) i reduktora i po ile literków, oraz jaki powinien iść do automatycznej skrzyni.
Z góry dziękuję za pomoc i proszę o wyrozumiałość.
Moze kabelek masz odlaczony od przedniej szyby? Albo ktos wymienial szybe i dal bez podgrzewania.stempel72 pisze:Działa, to faktycznie tylko bezpiecznik.
A orientujecie się co może być powodem nie działania podgrzewania przedniej szyby ? Bezpieczniki sprawdzałem.
.
Odnosnie zarowki, musisz otworzyc maske, od srodka masz srubke i taka cos jak sprezynke, musisz odkrecic i sciagnac sprezynke, a kierunek Ci wyjdzie na zewnatrz i odkrec gniazdo zarowki i wymien. Zakladanie w odwrotnej kolejnosci

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
A o oliwach było kilka tematów. Wystarczy poszukać. Wysil się nieco.
Pozdro
Marcus
Pozdro
Marcus
GG: 483578, V6 3500 24V DOHC, 1996
Pajero Owners Club Polska
Pajero Owners Club Polska
Oliwy mam juz opanowane. Luz mam na przekladni kierowniczej. Reszta juz jest ok. Gdzie jest ta srubka na przekladni od reg. luzu ? Da rade bez wyciagania jej na blat?
Dostęp do śruby regulacyjnej jest wystarczający po otwarciu maski od góry przekładni (śrubka z wycięciem na śrubokręt zakontrowana nakrętką).
Skok tej śruby jest dość duży i według mnie trzeba to robić z dużym wyczuciem - u mnie spory luz skasował się po przekręceniu śruby o około 45 stopni. Zbyt mocne dociągnięcie tej śruby raczej nie wydłuży życia przekładni
Pozdrawiam
Skok tej śruby jest dość duży i według mnie trzeba to robić z dużym wyczuciem - u mnie spory luz skasował się po przekręceniu śruby o około 45 stopni. Zbyt mocne dociągnięcie tej śruby raczej nie wydłuży życia przekładni

Pozdrawiam