Wskaźnik temperatury zewnętrznej

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

olo999
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Wskaźnik temperatury zewnętrznej

Post autor: olo999 » ndz sty 06, 2013 11:26 am

Witam. Wiem, że już takie pytanie padło z mojej strony, ale pewnie "zaginęło" wśród innych. Przejrzałem całe forum i nie spotkałem się z takim problem. Otóż tam gdzie powinny być wskazania temp. zewnętrzej i wewnętrznej oraz kompasu, jest tylko podświetlenie na pomarańczowo. Świeci nic nie widać. Co może być przyczyną? Walnięta cała konsola? Do wymiany, zamówić z aledrogo? Czy to może jakaś inna przyczyna? I jeszcze jedno posiada ktoś może rączkę od pochylania oparcia fotelu kierowcy? Moja jest urwana i trochę mnie to irytuje. Chętnie odkupię, wymienię na jakiś trunek :D .

Stu

Re: Wskaźnik temperatury zewnętrznej

Post autor: Stu » ndz sty 06, 2013 8:10 pm

w moim Pajero czujnik temp. zewn. jest pod lewą lampą - czasami, gdy coś w nim nie łączy, to na wyświetlaczu pojawiają się dwie kreski. może wystarczy wyczyścić styki?

olo999
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: olo999 » ndz sty 06, 2013 8:43 pm

Spróbuję, ale to chyba coś z wyświetlaczem, wszystko jest na pomarańczowo, nie ma rysunku samochodu, ani żadnych kresek.

Błażej

Post autor: Błażej » ndz sty 06, 2013 10:28 pm

Jeśli jest tylko podświetlenie, to znaczy, że nie działa wyświetlacz lub elektronika do niego. Na dzień dobry zdejmij, sprawdź, czy dochodzi zasilanie do elektroniki.
To, że jesteśmy w dupie, to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”