pajero 3.5 v6 nie wkręca sie na obroty
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
pajero 3.5 v6 nie wkręca sie na obroty
Witam.Problem wyglada tak auto zapala chodzi chwile na wolnych obrotach nie chce sie wkrecać na wysokie albo wkreci się na chwile po czym gaśnie.Zmieniona byla pompa paliwa i nowy filtr paliwa.Auto zaczelo sie tak zachowywać po kopielach wodno błotnych.Nie wiem czy to wazne ale przy okazji skończył sie altrnator.Moze miał ktoś podobny problem.Wytkluczam cewki bo auto zapala i chodzi równo ale moze sie myle.Pajero ma silnik 3.5 Dohc z 94 roku.Z gory dziekuje za pomoc. 

Re: pajero 3.5 v6 nie wkręca sie na obroty
ja tak miałem gdy padł mi alternator i już doszczętnie akumulatory rozładował.
Pajero II 3.5
-
- jestem tu nowy...
Dokladnie tak jak mowisz padniety byl alternator 

-
- jestem tu nowy...
no niestety problem powrocił
ładowanie sprawdzone 14.40 a problem zostal odpalam normalnie ,ale za ni corta nie chce się wkrecać na wolnych pracuje normalnie obrotomierz nie faluje, ale jak tylko dotkne gaz to zaraz sie dusi obroty spadaja pozniej 800 chce zgasnac jak tylko puszcze gaz to wraca i na wolnych pracuje normalnie a za cholere nie chce wskoczyc na wysze obroty.Zmienilem koplet przewodow na nowe Ngk.Swiece Denso dedykowane do modelu i cewki wzielem ze sprawnego auta i dalej to samo.Pompa ,Filtr zmienione na nowa ,wygloda na to ze jakis czujnik.Moze znajdzie sie jakas dobra dusza ktora pomoze uzdrowic auto, bo szkoda aby grzal garaz jak blotko czeka 

-
- jestem tu nowy...
A katalizator w tym roczniku już był?
-
- jestem tu nowy...
Byl ale go wywalilem, sonda byla tylko przed katem.
-
- jestem tu nowy...
Tak pytam bo takie objawy jak kiedyś walczyłem z jednym pacjentem i się właśnie okazało ze katalizator przytkany był.
-
- jestem tu nowy...
Problem ogarniety pompa paliwa dawala za male cisnienie.Objaw byl jakby nie chodzily wszystkie gary.Po zmianie pompy pajero wrocilo do zycia 

- warlock
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Kolego jesli mozesz to pochwal sie jaka pompe wstawiles. Mam podobny problem tylko ze w 3.0, wymienielem juz 5 pomp paliwa i jak sie okazalo zadna nie spelnia parametrow czyli 3.5 Baralysykrzysiek pisze:Problem ogarniety pompa paliwa dawala za male cisnienie.Objaw byl jakby nie chodzily wszystkie gary.Po zmianie pompy pajero wrocilo do zycia
Pozdrawiam
Pajero V6 3.0 '91 LPG
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
warlock pisze:Kolego jesli mozesz to pochwal sie jaka pompe wstawiles. Mam podobny problem tylko ze w 3.0, wymienielem juz 5 pomp paliwa i jak sie okazalo zadna nie spelnia parametrow czyli 3.5 Baralysykrzysiek pisze:Problem ogarniety pompa paliwa dawala za male cisnienie.Objaw byl jakby nie chodzily wszystkie gary.Po zmianie pompy pajero wrocilo do zycia
Pozdrawiam
Jaks popularna podchodzi sprawdz w katslogu ktora daje odpowiednie cisnienie, ja ma z jakuegos Łopla czy tam innego poloneza
Czwarte serce 

-
- jestem tu nowy...
Kolego kupilem w interkarsie dedykowana do modelu bodajze cos okolo 115 zl.I po problemie.