Półoś tylna

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Półoś tylna

Post autor: JaFuzz » pt wrz 10, 2004 6:16 pm

Czy może ktoś z was orientuje się gdzie w okolicy 3Miasta znajdę warsztat który by mi półośkę dorobił ?? i utwardził ??
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » pt wrz 10, 2004 7:14 pm

a po co dorabiac?

Nie taniej kupic nowa?
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post autor: JaFuzz » pt wrz 10, 2004 9:29 pm

RudeBoy pisze:a po co dorabiac?

Nie taniej kupic nowa?
tyle gadki było o blokadzie więc sobie chce zmotać... a nie sprzedają takowych półosi do blokad.... już wszystko mam .;. tylko półoś mi potrzebna :)21
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » pt wrz 10, 2004 9:38 pm

aaaa...
to tak trza gadac..
Pochwal ze sie cos tam namotal.

Jakies fotki tego masz?
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » pt wrz 10, 2004 9:40 pm

a co bananowego gza nie widziales :)23
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » pt wrz 10, 2004 9:47 pm

MOC pisze:a co bananowego gza nie widziales :)23
nie gza chce ogladac...
bo gaz jak gaz.

Ten patent blokujacy chcialbym zobaczyc. Choc byc moze to jakis tajny patent.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post autor: JaFuzz » pt wrz 10, 2004 10:08 pm

RudeBoy pisze:
nie gza chce ogladac...
bo gaz jak gaz.

Powiem tak... coby imć MOC się nie przy... tentegosowywał do "małotechniczności" mojego języka technicznego :)21 to pokażę jak skończę... blokada jest bardzo prosta... mało elementów :) ma być stosowana tylko w sytuacjach kiedy napęd na przód i reduktor nie daje już rady. Nie ma to być stosowane tak jak np Artur pisze "pełna pi..a i przeskakujesz..." choć nie powiem że foty zamieszczone przez niego na stronie bardzo mi rozjaśniły patent na którego podstawie chcę zmotać moją blokadę...

jak na razie to jedyne co trzeba dorobić to półoś... resztę da radę załatwić "domowymi" sposobami no, może jakiś jeden most żukowski ze złomca :) ja preferuję wołgowski :) ... reszta to kwestia czasu... jakiś klucz nasadowy... wielowypusty pasujące z satelit mechanizmu różnicowego mostu wołgowskiego... i takie tam ... obaczymy... jak się skończy... mam nadzieję że nie utknie...
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post autor: JaFuzz » pt wrz 10, 2004 10:14 pm

RudeBoy pisze: Choc byc moze to jakis tajny patent.
Nieee... patent ogólnodostępny.... blokady dla wszystkich ... równouprawnienie :) ... hehehehe jak kto zmota tak bedzie miał zmotane :)

ma to pewne plusy... jak już wszyscy będą mieli blokady i nie będa one towarem deficytowym to zostanie coś nowego wymyślone do czego wszyscy się będą ślinić*....

*w hołdzie kolegom walczącym z błotem na Expedycji ... heheheh
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » pt wrz 10, 2004 10:24 pm

JaFuzz pisze:... resztę da radę załatwić "domowymi" sposobami no, może jakiś jeden most żukowski ze złomca :) ja preferuję wołgowski :) ... reszta to kwestia czasu... jakiś klucz nasadowy... wielowypusty pasujące z satelit mechanizmu różnicowego mostu wołgowskiego... i takie tam ... obaczymy... jak się skończy... mam nadzieję że nie utknie...
nie powiem, ze mnie nie zaciekawil ten patent, zrobisz jakis rysunek ? pliss co dwie glowy to nie jedna.... :)21
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post autor: JaFuzz » sob wrz 11, 2004 7:35 am

miskiller pisze: nie powiem, ze mnie nie zaciekawil ten patent, zrobisz jakis rysunek ? pliss co dwie glowy to nie jedna.... :)21
dzisiaj muszę jeszcze reinstalkę kompa zrobić bo coś się nie chce uruchamiać... w niedziele jakieś rysunki zamieszcze to będziecie mogli mi w spokoju wady wytknąć :)21
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » pn wrz 13, 2004 6:52 am

JaFuzz pisze:
RudeBoy pisze:
nie gza chce ogladac...
bo gaz jak gaz.

Powiem tak... coby imć MOC się nie przy... tentegosowywał do "małotechniczności" mojego języka technicznego :)21 to pokażę jak skończę... blokada jest bardzo prosta... mało elementów :) ma być stosowana tylko w sytuacjach kiedy napęd na przód i reduktor nie daje już rady. Nie ma to być stosowane tak jak np Artur pisze "pełna pi..a i przeskakujesz..." choć nie powiem że foty zamieszczone przez niego na stronie bardzo mi rozjaśniły patent na którego podstawie chcę zmotać moją blokadę...

jak na razie to jedyne co trzeba dorobić to półoś... resztę da radę załatwić "domowymi" sposobami no, może jakiś jeden most żukowski ze złomca :) ja preferuję wołgowski :) ... reszta to kwestia czasu... jakiś klucz nasadowy... wielowypusty pasujące z satelit mechanizmu różnicowego mostu wołgowskiego... i takie tam ... obaczymy... jak się skończy... mam nadzieję że nie utknie...
Ładnie to tak kraść czyjeś pomysły :)1 :)24

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » pn wrz 13, 2004 9:09 am

jak szybko opatentujesz to jeszcze niezla kase zgarniesz :)21
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post autor: JaFuzz » pn wrz 13, 2004 6:05 pm

Artur pisze:
Trza było nie zamieszczać fotek na swojej stronie :wink: a tak kolega się pochwalił :)21 i masz babo placek hehehe znalazł się taki któremu te pare fotek wystarczyło :)21 pomysł dobry... ale i tak pewno będą różnice w wykonaniu :)
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » wt wrz 14, 2004 6:44 am

JaFuzz pisze:
Artur pisze:
Trza było nie zamieszczać fotek na swojej stronie :wink: a tak kolega się pochwalił :)21 i masz babo placek hehehe znalazł się taki któremu te pare fotek wystarczyło :)21 pomysł dobry... ale i tak pewno będą różnice w wykonaniu :)
I tak pewnie nie dacie rady zrobić 8) ale próbowac próbować a może sie uda :)2 a napewno warto poswiecić czas i pieniądze

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post autor: JaFuzz » wt wrz 14, 2004 5:07 pm

Artur pisze: I tak pewnie nie dacie rady zrobić 8) ale próbowac próbować a może sie uda :)2 a napewno warto poswiecić czas i pieniądze
spoko.... dzisiaj już dokładne rysunki techniczne zrobione... teraz czas znowu zadziwić moich ślusarzy... :) zawsze mówią że to nie ma prawa działać :) jak im coś przynoszę ... ale zawsze działa... więc jak się spotykamy w realu to obejrzysz sobie moją blokadę :)21 heheh
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

Awatar użytkownika
Jaroma

Post autor: Jaroma » wt wrz 14, 2004 9:28 pm

Artur pisze:
I tak pewnie nie dacie rady zrobić 8) ale próbowac próbować a może sie uda :)2 a napewno warto poswiecić czas i pieniądze
Noooo nie podsyfiaj :-? Klęski nie zniese. :-?
Poswiecic kase i czas to mozna ale na pycenie w terenie jak blokada sie sprawdzi. :)21

A powiedz jak zrobiles pierwsza blokade w niebieskim to w nastepnej modyfikowales cos ?? czy byla idealna i robiles kolejne bez zmian. :)2
Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » śr wrz 15, 2004 12:07 am

JaFuzz pisze: spoko.... dzisiaj już dokładne rysunki techniczne zrobione... teraz czas znowu zadziwić moich ślusarzy... :) zawsze mówią że to nie ma prawa działać :) jak im coś przynoszę ... ale zawsze działa... więc jak się spotykamy w realu to obejrzysz sobie moją blokadę :)21 heheh
JaFuzz!Ja tam w Ciebie wierzę i jak to zmotasz juz-to bardzo chetnie zakupie gotowe rozwiazanie :)21
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post autor: JaFuzz » śr wrz 15, 2004 7:02 am

Jaroma pisze:A powiedz jak zrobiles pierwsza blokade w niebieskim to w nastepnej modyfikowales cos ?? czy byla idealna i robiles kolejne bez zmian. :)2
!!! Nic mu nie mów to szpiegus !!!! jedzie na dwa fronty !!!! wyciąga od ciebie i odemnie !!! hehehe :wink:
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » śr wrz 15, 2004 7:57 am

Jaroma pisze:
Artur pisze:
Noooo nie podsyfiaj :-? Klęski nie zniese. :-?
Poswiecic kase i czas to mozna ale na pycenie w terenie jak blokada sie sprawdzi. :)21

A powiedz jak zrobiles pierwsza blokade w niebieskim to w nastepnej modyfikowales cos ?? czy byla idealna i robiles kolejne bez zmian. :)2
Ogólnie nad pierwszą pracowałem dość długo teraz to co innego powiem banał ale ogólnie konstrukcja kosza i przesuwki ok strzał w 10tke. Poprawiałem tylko system załączania. Ogólnie tył to banał zmotaj na przodzie to jest wyzwanie.

Awatar użytkownika
Jaroma

Post autor: Jaroma » śr wrz 15, 2004 9:04 am

JaFuzz pisze:
Jaroma pisze:A powiedz jak zrobiles pierwsza blokade w niebieskim to w nastepnej modyfikowales cos ?? czy byla idealna i robiles kolejne bez zmian. :)2
!!! Nic mu nie mów to szpiegus !!!! jedzie na dwa fronty !!!! wyciąga od ciebie i odemnie !!! hehehe :wink:
I ty Brutusie ?? Przeciwko mnie na forum sie oglaszasz ?? :)24
Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ

Awatar użytkownika
JaFuzz
Kontaktowanie:

Post autor: JaFuzz » śr wrz 15, 2004 4:54 pm

Jaroma pisze: I ty Brutusie ?? Przeciwko mnie na forum sie oglaszasz ?? :)24
dobra dobra... zrób sam rysunki :)21 hehehe
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”