Łożyska do reduktora...
Moderator: Student
Łożyska do reduktora...
Jak w temacie - potrzebuję zakupić i powymieniać, że uszczelniacze ze skrzyni żukowskiej to wiem, ale łożyska skąd i dlaczego tak drogo? 

rozbierz, wez suwmiareczke i www.prema.com.pl...
jak robiłem remont mieli nawet do przedniego wału to podwójne rolkowe
Potwierdzam, mieli tam bez klopotu lozysko (takie balszane) do starej kolumny kierowniczej UAZ-achermol pisze:rozbierz, wez suwmiareczke i www.prema.com.pl...
EEe tez robiłem remont!!! W jednym sklepie zawołali za Zimering dwówargowy taki jak wszedzie idzie w skrzyni i reduktorze -18 zł
a w innym -7zł, za łożysko to do reduktora na przedni wał 20 zł, i najlepiej szukac łożyska rosyjskie sa tanie a wystarczajaco dobre bo zachodnie sa wiele droższe, i raczej w dzisiejszych czasach sa dastepne wszystkie rodzaje łożysk!!!!!
a w innym -7zł, za łożysko to do reduktora na przedni wał 20 zł, i najlepiej szukac łożyska rosyjskie sa tanie a wystarczajaco dobre bo zachodnie sa wiele droższe, i raczej w dzisiejszych czasach sa dastepne wszystkie rodzaje łożysk!!!!!
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
O to! to! właśnie najgorsze jest to od przedniego wału - ale spoko, dzięki. W wolnym czasie wyremontuję dziada i będzie leżał na półce jako awaryjny.chermol pisze:rozbierz, wez suwmiareczke i www.prema.com.pl...
A jak się już rozpisałem to jeszcze jedno pytanie: wsadziłem nowy reduktor do auta, więc nic w nim nie może być wygolone, a ma jeden upierdliwy feler - na bardzo dużym obciążeniu przy jeździe pod stromy podjazd wyskakuje na luz( zjawisko występuje przy przełożeniach terenowych) - czy można to skasować jakąś regulacją, czy trza dziada rozbrać i jakiś zatrzask naprawić czy cóś...
5

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: