chłodnica wody a węże do niej

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
bilans
Kontaktowanie:

chłodnica wody a węże do niej

Post autor: bilans » śr maja 21, 2003 8:00 am

mam silnik żuka w gaziku a chłodnica orginał i aby to razem funkcjonowało trzeba było to spiąć wężami ale dotychczas miałem dorabiane tz połączone dwa węże jakąś rurką miedzianą aby sięgło od silnika do chłodnicy ale za każdym razem kiedy otwieram maske doprowadza mnie ta zmota do kurw.....cy porannej najlepiej było by gdybym połączył to jednym wężem ale skąd takowy nietypowy .........
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » śr maja 21, 2003 8:32 am

górny mam docięty z oryginalnego żukowskiego a dolny też będę rurką łączył....

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » śr maja 21, 2003 10:58 am

dolny wąż bez żadnych problemów podchodzi od poloneza ( dolny ) i nic nie trzeba łączyć. :o

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » śr maja 21, 2003 11:27 am

radze ci dac wieksza chlodnice...

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » śr maja 21, 2003 12:16 pm

Chłodnice większą od gazowej? To coś większego tam się zmieści? Ja zawsze myślałem że ta jest wielka jak stodoła... i spokojnie wychłodzisz nią nawet 3 - litrowego diesla...

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pn maja 26, 2003 10:02 am

a ja to zmierzyłem średnice jakie mi potrzebne i mniejwięcej jaki mają mieć kształt i poszedłem do sklepu z częściami do ciągników rolniczych i na stoisku z wszelkimi elementami gumowymi dobrałem sobie prawie idealne przewody. A ciągnik rolniczy ma coś wspólnego z gazikiem :)21
Gazy 69

Awatar użytkownika
Waldemar

Post autor: Waldemar » pn maja 26, 2003 11:33 am

Ja mam chłodnice gazie od UAZA (nówke) rok temu włożyłem. NO i z nudów przelutowałem otwory mocujace tak aby były w dogodnych mi miejscach. Bo jak mam merca to musiał bym przewody prowadzic u góry z lewa na prawo i na dole odwrotnie a miejsca mało i wiatrak, pasek itp. Przewdu wziełem jakies niemieckie od merca 208 orginalne polecam takie dobrze zbrojone mimo ze maja juz ładnych pare lat to i tak polskie nowe im nie dorównaja!!!! Tak miekkość i elastyczność i trwałość, poskracałem je lekko w srodku wstawiajac rurke miedziana i opaskami sciskajać i jest git!! Sztukowanie jest ok ale granicach rozsadku mysle ze powyzej 2 łaczeń na przewodzie nie powinno sie stosować, sprawia to ze przewód nie jest elastyczny, a tym wrażliwy na pekniecia, rozłeczenia sie itp A co za tym idzie przegrzanie silnika a tego nikomu nie rzycze!!!

PS No chłopaki dzwoniliscie juz do swoich MAM.
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.

Awatar użytkownika
Silvestr

Post autor: Silvestr » wt maja 27, 2003 1:11 am

Waldemar pisze:PS No chłopaki dzwoniliscie juz do swoich MAM.
Podstawa, w końcu zbliża się dzień dziecka :D Liczę na rewanż... :wink: :)21
Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”