Czym chłodnicę?

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
BĄKU

Post autor: BĄKU » ndz cze 01, 2003 10:20 am

Mnie w serwisie toyoty w Tychach zostawili auto z kluczykami w stacyjce, bo szef serwisu nie wiedział jak się je wyciąga :)6 8)
TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » ndz cze 01, 2003 11:00 am

a mi kiedys w maluch oddali kluczyki i poiwedzieli zebym jechal....wszysko jest ok ...po kilkusert metrach auto szlo jak czolg. co sie okazalo ze nakretki byly tylko nalozone recznie na szpilki ....

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » wt cze 03, 2003 10:34 am

Drako pisze:a mi kiedys w maluch oddali kluczyki i poiwedzieli zebym jechal....wszysko jest ok ...po kilkusert metrach auto szlo jak czolg. co sie okazalo ze nakretki byly tylko nalozone recznie na szpilki ....
chyba coś pomyliłeś z tymi szpilkami z tego co wiem to maluch ma śruby :)
Gazy 69

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » wt cze 03, 2003 1:22 pm

Darek pisze:
Drako pisze:a mi kiedys w maluch oddali kluczyki i poiwedzieli zebym jechal....wszysko jest ok ...po kilkusert metrach auto szlo jak czolg. co sie okazalo ze nakretki byly tylko nalozone recznie na szpilki ....
chyba coś pomyliłeś z tymi szpilkami z tego co wiem to maluch ma śruby :)
pwenie masz racje. :oops: ... czyli niedokrecili :)21 racja teraz zaskoczylem .... to taki nawyk z terenowek :)21

Hella_

Post autor: Hella_ » wt cze 03, 2003 3:04 pm

Mowa będzie krótka , jak masz na maksa zawoloną chłodnicę to żaden preparat nie pomoże , musi mieć możliwość przepływu przez chłodnicę , jedynie usuniesz kamień w kanałach bloku silnika. Licz się z rozczelnieniem chłodnicy , nagrzewnicy i ewentualnie zaślepek.

Awatar użytkownika
qwinto
Kontaktowanie:

Post autor: qwinto » wt cze 03, 2003 5:50 pm

Hella_ pisze:Mowa będzie krótka , jak masz na maksa zawoloną chłodnicę to żaden preparat nie pomoże ,
no do końca to ty racji nie masz :)21 ..nie musi być przepływ... można stopniowo..niwelować osady -wymieniając często zajzajer :)23-
. Licz się z rozczelnieniem chłodnicy , nagrzewnicy i ewentualnie zaślepek.
jest takie ryzyko ...i jeśli sie sprawdzi koszty będą raczej spore :(

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » śr cze 04, 2003 12:27 pm

Pewnie mi nie uwierzycie ale był wiele lat temu w Krakowie mechanik co twierdził że gdy się jedzie na wstecznym to się silnik w drugą stronę kręci. Na jego obronę -silnikami się nie zajmował, ale teoria ciekawa.... :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”