Wziołem się ostatnio za swoje resory i dlatego odgrzebuje stary temat.
Zgodnie z Instrukcją napraw GAZ 69 M i AM resor ma z przodu 10 piór a z tyłu 11 piór.
Gdy zaczołem u siebie rozbierać resory okazało się, że z tyłu wszystko się zgadza zgodnie z instrukcją napraw i katalogiem części zamiennych z 59 roku, ale z przodu na jednym resorze mam 10 piór , a na drugim 11 piór. Resor na 10 piór jest zgodny z tym co jest w Katakogu części zamiennych, tzn. chomątka są montowane na trzecim dwa, szóstym jedno i ósmym piórze jedno. Natomiast na resorze z 11 piórami chomątka są montowane na trzecim piórze dwa i na dziesiątym dwa.
Co to za resor mam z tymi jedenastoma piórami ? Może w końcowym okresie produkcji zmieniono budowe resorów ?
I jeszcze jedno pytanie dotyczące chomątek.
W katalogu jest informacja o mocowaniu chomątek za pomocą wkrętów 1M8X1X13,5, u mnie nie ma wkrętów, a są za to nity. Od którego roku mogły być stosowane nity ? Czy chomątko po nitowaniu było na gorąco zaklepywane na resorze i z jakiego materiału mogło być zrobione ( zwykła blacha czwórka ?) ? Niektóre chomątka mam do wymiany i nie wiem czy iść z tym do kowala , czy samemu zaklepać zwykłą blache.
Czy ktoś spotkał się z innym Katalogiem części zamiennych niż z tym z 1959 roku ?
Pzdr
jakie resory do gaz 69
Moderator: Student
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Re: jakie resory do gaz 69
Ostatnio zmieniony ndz sty 22, 2012 10:13 pm przez Jakub_AK77, łącznie zmieniany 1 raz.
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
Spotkał i się, i to pewnie nie jeden, z takim późniejszym katalogiem. Nawet kolega z forum sprzedaje kserówki takich.
Jutro jak nie zapomnę to zerknę w te katalogi.
Jak masz katalog do UAZa to może sam porównać czy są jakieś różnice.
PS: Masz jakieś namiary na dobrego kowala? Trudno już o takich. Ja też mam resorki do wytłuczenia, ale nie mam gdzie ich dać.
Jutro jak nie zapomnę to zerknę w te katalogi.
Jak masz katalog do UAZa to może sam porównać czy są jakieś różnice.
PS: Masz jakieś namiary na dobrego kowala? Trudno już o takich. Ja też mam resorki do wytłuczenia, ale nie mam gdzie ich dać.
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
W katalogu części zamiennych występuje coś takiego jak "Podkładka resoru przedniego ( tylnego )". Nr kat. 69-2902129 poz. 13.
Co to jest za podkładka ? Jakiś kawałek gumy ?
Pzdr
Co to jest za podkładka ? Jakiś kawałek gumy ?
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.