Jakies ziarno prawdy w tym jest

. Niektóre itemy z zestawu narzedzi to nawet w CCCP z forumowiczów nikt nie posiada...a przynajmniej sie nie chwali ze ma

, to wlasnie wspomniane szczelinomierze-posiadane przez kolegów, przecinaki w nowej i starej wersji- stara wersje mam puki co tylko ja, nowa to na ta chwile ja i Piotr, z tym ze ja mam jeszcze ze stopu konkretnego a Piotr juz z tego lipnego z ostatnich lat produkcji, lyzki do opon w starej wersji- chyba tylko ja mam, plytki do styków w CCCP byl prezentowany jeden rodzaj...my w sumie zastanawiamy sie nad trzema rodzajami.
Zdobycie narzedzi jest trudne nawet dla rosjan. Ja to jak pytam o to róznych przemytników/ sprzedawców co czesto bywaja na wschodzie to na poczatku prawie zawsze jest tak samo....kazdy prosi o liste...i jest stwierdzenie.....,,Panie...narzedzi na róznego targach jest tyle ze ja nawet tego nigdy nie przywozilem bo kto to u nas kupi. Jak Pan chcesz to przywioze ich tyle ile pan chesz i wszystko orginaly''.
Wiec ja to na poczatek zawsze skromnie

....by zalatwili cokolwiek z tej mojej listy.
Po pewnym czasie otrzymuje informacje ze tego co szukam to nie ma, albo ze cos tam by sie moze i znalazlo ale jest to jeden klucz u kogos na Kamczatce

, pare itemów w Nowosybirsku it itp....i nikt nie bedzie mi po calej rosji za paroma narzedziami jezdzil - a danych kontaktowych do tych co to maja niby to mi dac oczywiscie nie chca.
W opcji 2-giej po pewnym czasie mam setki fotek narzedzi od wszystkiego...tylko nie od gaza
Duza torbe na narzedzia...bardzo ale to bardzo rzadko mozna kupic, do tej pory mala torbe jeszcze nigdy nie widzialem by ktos gdzies mial wystawiona na sprzedaz.
Moze jak Bys zaoferowal posiadaczowi tej torby z fotki jakas konkretna kase za ta torbe....to moze by Ci ja opchnal (mnie pare razy udalo sie zdobyc w ten sposób rózne frykasy), inna kwestia jest to czy jak poslesz kase...to czy nie przepadnie ona....ale jak to w CCCP....jest ryzyko, jest zabawa

.