oryginalny kolor Gaz 69
Moderator: Student
oryginalny kolor Gaz 69
dzień dobry
czy ktoś może pomóc potrzebny nr oryginalnego lakieru Gaz 69 i info czy mat czy połysk
Dziękuję
czy ktoś może pomóc potrzebny nr oryginalnego lakieru Gaz 69 i info czy mat czy połysk
Dziękuję
Re: oryginalny kolor Gaz 69
kilka odcieni zieleni, niebieski, piaskowy, to ty musisz sie zdecydowac czy polysk czy mat
RAL 6014, ja bym/będę robił półmat. Znam gości którzy mieszali lakier z talkiem, żeby uzyskać ładny satynowy mat, ale to było lata temu. Teraz można zamówić gotowce.
tak ral 6014 jest chyba najodpowiedniejszy, ostatniego gaza malowałem w ral 6003 , jasny zielony w połysku
RAL 6003 w macie byl uzywany przez NVA, czyli przez wojska bylego NRD. Wedlug mnie ladnie wyglada, jest jasniejszy od naszego khaki. Wsrod innych gazikow troche sie odznacza.rafał29 pisze:tak ral 6014 jest chyba najodpowiedniejszy, ostatniego gaza malowałem w ral 6003 , jasny zielony w połysku
6003 w polysku

6014 w polysku

odcienie sa rozne w zaleznosci od oswietlenia
6014 w polysku
odcienie sa rozne w zaleznosci od oswietlenia
- dawidbajorek
-
Na zdjęciu zawsze to inaczej wychodzi, ale do mnie przemawia 6003 z połyskiem, zwłaszcza jak popatrzę na mojego w oryginalnym lakierze 

Ostatnio zmieniony wt wrz 13, 2016 12:00 pm przez dawidbajorek, łącznie zmieniany 1 raz.
46....469 

czas robi z lakierem odpowiedni klimat...
a malował już ktoś może gazika półmatem 6014 od "oldiles" ze Szczecina ?
drozszej firmy nie znalazles?
oczywiście masz rację o droższą ciężko
Mam pytanie jaka ilość farby jest potrzebna do pomalowania całego (wewnątrz i zewnątrz), swojego mam zamiar pomalować bo obecny kolor mi się nie podoba.

Gazy 69