Grzegorz G. pisze:Trochę szkoda, że w ten sposób urywają się tematy. Warto może napisać jak tam po testach

witam
....siedzi silnik z uaza 31512, ale z planowaną głowicą-gaźnik K-126G z mokrym filtrem powietrza. Skrzynia org.-3-biegowa. Sprzęt działa poprawnie i dobrze jeździ. V podróżna 70-80 km/h, przełożenia w mostach standard-5,125,- spalanie na poziomie 12-14l benzyny ( nie mam instalacji gaz.). Przód wolne mosty (sprzęgiełka) , opony 7.50R16 Sava Comet. Experymentowałem ze świecami: obecnie bosch W78G, z tym, że zamiast czterech elektrod zostawiłem dwie masowe (reszta usunięta-brzmi brutalnie, ale dało zamierzony efekt w postaci równiejszych wolnych obrotów i efektu lepszego wykorzystania mieszanki. Konstrukcja tych świec nie daje "cienia" mieszance-jest łatwiejszy i bardziej wydajny zapłon)
Jedyny problem to mechaniczne cięgło otwierania przepustnicy drugiego przelotu-nie ma płynności-objawy?: krztuszenie silnika. Najpierw powstaje naprężenie, a potem gwałtowne otwarcie drugiego przelotu w K126G-źle dobrane kąty pracy cięgien przez konstruktorów albo trafił mi się taki egzemplarz. Trudno.
Dbam, smaruję i jadę...
pozdrawiam
Jakub