Gaz 69 radiostacja
Moderator: Student
Re: Gaz 69 radiostacja
pisze cos ktos ? bo pokazuje mi ze sa nowe posty a nic nie widze
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
buda jaka ma kolega z forum - poprosił mnie o wstawienie fotek , to buda z Orela

Wczoraj nabyłem takiego gaza, wygląda jak "orel", w środku zachowała się spora część zabudowy szafki i opisy gdzie co było.
Auto jest 1970 roku i nawet ruda bardo go nie zajadła. Według wpisu w dowodzie rej. ostatnie badanie techniczne miał 2007 roku. Po ogarnięciu zewnętrznym będę chciał uzupełnić radiostację i to co miał w WP na stanie.
Stał na kapciach więc założyłem mu koła jakie miałem pod ręką żeby go na lawetę móc wciągnąć.

Będę robił
Auto jest 1970 roku i nawet ruda bardo go nie zajadła. Według wpisu w dowodzie rej. ostatnie badanie techniczne miał 2007 roku. Po ogarnięciu zewnętrznym będę chciał uzupełnić radiostację i to co miał w WP na stanie.
Stał na kapciach więc założyłem mu koła jakie miałem pod ręką żeby go na lawetę móc wciągnąć.

Będę robił

Gazy 69
Wygląda bardziej na warsztat niż Orieła. W sensie że ruchoma czołówka remontowa-naprawcza, czy jak to tam wojsko zwało.
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
ale wewnątrz (porobię foty) są tabliczki "radiostacja" i inne odnośnie zamontowanego sprzętu. Poprzedni właściciel go przystosował pod siebie jako warsztat bo ma firmę zajmującą się wywozem drewna z lasu. Powyrzucam wszystkie śmieci z środka to zrobię foty dokładne wnętrza, może się ustali co to dokładnie było w wojsku.
Gazy 69
Zdjęcia by były najlepsze.
Rafał ma świetne fotki takiego lub podobnego warsztatu na GAZiku.
W takim warsztacie, jak najbardziej mogła być zamontowana radiostacja, co nie czyniło go wozem łączności (podobnie jak np. chemika).
Oriel to był radio-namiernik, a nie radiostacja (wóz łączności). Miał poza tym drewnianą budę obciągniętą brezentem.
Kiedyś na forum był kolega, który miał Orieła. Niestety biedak (Orieł, nie kolega) skończył (gdzieś w UK, o ile dobrze pamiętam)przerobiony/wyczyszczony do standardowego GAZika.
Rafał ma świetne fotki takiego lub podobnego warsztatu na GAZiku.
W takim warsztacie, jak najbardziej mogła być zamontowana radiostacja, co nie czyniło go wozem łączności (podobnie jak np. chemika).
Oriel to był radio-namiernik, a nie radiostacja (wóz łączności). Miał poza tym drewnianą budę obciągniętą brezentem.
Kiedyś na forum był kolega, który miał Orieła. Niestety biedak (Orieł, nie kolega) skończył (gdzieś w UK, o ile dobrze pamiętam)przerobiony/wyczyszczony do standardowego GAZika.
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
Co by to nie było to i tak warto ratować. Faktycznie że na pewno to nie jest orel, ale na pewno jakaś specjalistyczna wersja.
Gazy 69
radiostacji tam żadnej nie bylo... od strony kierowcy na budzie przy drzwiach masz nabity oryginalny numer zabudowy - zabudowa była robiona u ruskich\, buda jest zajebiście ciężka i ne masz szans zdemontować tego w cztery osoby , mam kolegę który ma takiego w dziewiczym stanie
Rafał mylisz się jakaś i to nie jedna radiostacja tam była
według opisu był to warsztat naprawy radiostacji. Musiałem te szafki z środka wykręcić bo wszędzie było pełno piachu, wydłubałem z niego 4 wiadra piachu i śmieci. Ma ktoś możne jakieś foty, schematy, rysunki wnętrza jak było wyposażone?

Ciekawe rozwiązanie okienko opuszcza się do dołu.
Ta tabliczka jest nad tą szafką z szufladami, znaczy jedną pozostałych 2 brak.

Ciekawe rozwiązanie okienko opuszcza się do dołu.

Ta tabliczka jest nad tą szafką z szufladami, znaczy jedną pozostałych 2 brak.

Gazy 69
nie- gdzies mi to wsiąkło
Газ 69. То, что было после Великой Победы.
https://www.youtube.com/watch?v=5-O9FYzoLt8
https://www.youtube.com/watch?v=5-O9FYzoLt8
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z