Witam miłośników Gazów. Prosiłbym bardzo, znawców, starych wyjadaczy gazowych klimatów o próbę pomocy w identyfikacji rocznika produkcji mojego gaza- oczywiście zdaje sobie sprawę, że jednoznaczne określenie daty wyprodukowania nie jest możliwe. Gaza kupiłem bez dokumentów- po zakupie z Polskiego Wojska w latach 90 przez wiekowego już poprzedniego właściciela, gazik nigdy nie był rejestrowany. Posiadam tylko tabliczkę WZM-owską. Nr nadwozia zgadza mi się na trójkącie, nr silnika również z tabliczką, nr ramy oczywiście nie ma. Podaję nr z tabliczki (niestety napisy są zatarte, widoczne tylko numery):
692605xx -nr silnika
2065xx -nr ramy
330xx -nr nadwozia
1223398 85 -ten nr zdaje się świadczyć o wojskowym remoncie
Widziałem gdzieś taką tabliczkę i w takiej kolejności była podpisana. Czy na podstawie takich informacji numerycznych można wyciągnąć jakieś wnioski? bardzo chętnie udostępnię fotki auta. Gaza będę rejestrował na żółte blachy.
Identyfikacja rocznika produkcji Gaza 69
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Re: Identyfikacja rocznika produkcji Gaza 69
Zdjęciia, zdjęcia, zdjęcia.
-
- jestem tu nowy...
Nie chciałbym zaśmiecać, bo fotek podesłałbym sporo, zwłaszcza wielu istotnych elementów. Może na maila? Jest na forum świetny dział odnośnie zmian konstrukcyjnych gaza 69, niestety nie wyświetlają się fotki, więc porównać nijak nie mogę.
-
- jestem tu nowy...
Niestety mam problem z dodaniem zdjęć do wątku, więc może prześlę na maila?
- dawidbajorek
-