Komu, komu uszczelki do szyby w GAZ-ie ???
Moderator: Student
Komu, komu uszczelki do szyby w GAZ-ie ???
Na ostatnim moto-bajzlu w Łodzi rozmawiałem z człowiekiem, który znalazł producenta uszczelek gumowych skłonnego do podjęcia się produkcji uszczelki do szyby przedniej, tej co jest pomiędzy ramkami w GAZ-ie 69.
Szkopól niestety jest w tym, że gościu podejmie się produkcji, ale trzeba by zamówić na początek co najmniej 50m (na jedną ramkę wchodzi 3m z hakiem) i wówczas cena wyniosłaby ok 25zł za 1m (80-90zł za ilość potrzebną na jedną ramkę).
Jeżeli natomiast zamówienie byłoby większe, to koszt 1m uszczelki mógłby zejść do ok 15zł (ok 50zł za ilość potrzebną na jedną ramkę) i im więcej metrów by się zamówiło, tym niższy koszt 1mb gumy.
I tu dochodzimy do sedna sprawy, a mianowicie zadaję pytanie szanownemu gremium, czy potrzebujecie takowe uszczelki i czy bylibyście skłonni zakupić je w cenie startowej (ok 90zł), ewentualnie w jakiej cenie to by Was interesowało (pomijam oczywisty fakt "jak najtaniej").
Szkopól niestety jest w tym, że gościu podejmie się produkcji, ale trzeba by zamówić na początek co najmniej 50m (na jedną ramkę wchodzi 3m z hakiem) i wówczas cena wyniosłaby ok 25zł za 1m (80-90zł za ilość potrzebną na jedną ramkę).
Jeżeli natomiast zamówienie byłoby większe, to koszt 1m uszczelki mógłby zejść do ok 15zł (ok 50zł za ilość potrzebną na jedną ramkę) i im więcej metrów by się zamówiło, tym niższy koszt 1mb gumy.
I tu dochodzimy do sedna sprawy, a mianowicie zadaję pytanie szanownemu gremium, czy potrzebujecie takowe uszczelki i czy bylibyście skłonni zakupić je w cenie startowej (ok 90zł), ewentualnie w jakiej cenie to by Was interesowało (pomijam oczywisty fakt "jak najtaniej").
W razie jak by co, to 601-34-87-25
5 dyszek to rozsądna cena, ale i 90 złociszy można wyskrobać. Zwłaszcza, że tego typu uszczelki są praktycznie nie do zdobycia. Ja próbowałem odzyskać gumki z 2 starych ramek, ale to ścierwo i tak się rozlazło. W warunkach braku podaży to ten "Producent" powinien przemyśleć sprawę i po akcji reklamowej sprzedawać w cenie między 50 a 90 zł. Sugestia Jagody co do cen jest do przyjęcia. Pozdrawiam.
Tumiwisizm jest cool
Jagoda w Łodzi jest zakład przy Teresy za Traktorową /wis a wis US /
mysle, że tez mogliby linie produkcyjną na 50 m zrobić, moze cenka była by tańsza
Kupowałem tam gumę do nadkoli i silnika
duzy wybór produktów i cena w zależności od profilu 5,- - 8,- za kg
mysle, że tez mogliby linie produkcyjną na 50 m zrobić, moze cenka była by tańsza
Kupowałem tam gumę do nadkoli i silnika
duzy wybór produktów i cena w zależności od profilu 5,- - 8,- za kg
1. Muscel'69
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00

może mieć gość tutaj www.samter.poznet.pl - ja kupiłem...ale dawno...
- marcin-gaz
- Kontaktowanie: