2.0 V6
Moderator: Student
-
- Kontaktowanie:
silnik 2.3
A co do silnika Forda 2,3 lub 2,8 od Greanady to co ze skrzynia biegów która jest chyba dluzsza niz sam silnik jak to wsadzic do gaziora??
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
jak nie wiesz to nie opowiadaj bzdur...na oryginalnych częściach się łączy...MOC pisze:No wlasnie chodzi o to ze merc jest z automatem a ja nie chce automatu dlatego szukam jakich V silnikow co byly montowane seryjnie z manualna skrzynia biegow. i dlatego sie pytam o silniki od BMW
to juz tak dla jasnosci niektorych czytelnikow...
Re: silnik 2.3
Slyszalem ze mozna zapodac skrzynie od transita,tiger pisze:A co do silnika Forda 2,3 lub 2,8 od Greanady to co ze skrzynia biegów która jest chyba dluzsza niz sam silnik jak to wsadzic do gaziora??

pozdrawiam
Waldek
Terrano II 3,0 DI LONG ze spaniem
601 611 510
Waldek
Terrano II 3,0 DI LONG ze spaniem

601 611 510
Re: silnik 2.3
sopociak pisze:Slyszalem ze mozna zapodac skrzynie od transita,tiger pisze:A co do silnika Forda 2,3 lub 2,8 od Greanady to co ze skrzynia biegów która jest chyba dluzsza niz sam silnik jak to wsadzic do gaziora??tylko nie wiem od jakiego modelu?od benzyny czy diesla lepsza i ktora bedzie pasowac?
Mozna wsadzic do silnika z granady skrzynie z granady w gaziku sprawdzone działa <ok> i 4 i 5 biegowa
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
- SebastianS
-
A... długa historia - kolega na wiosnę kupił podziadkowego taunusa, fura była całkiem w cyc, ale po wakacjach okazało się, że buda się sypie
A jeszcze na dodatek, chłopaki, pojechali na banię do lasu i zagrzebali się w piachu. Kiedy próbowali wyjechać metodą gazikową - na bujanego - dokumentnie pozbawili auto wstecznego
A potem skończyło się OC i auto zaległo w garażu. A potem wiąłem 500 szelestów i odkupiłem... ot i cała historia, poza simmmeringiem z tyłu silnik ok. Ale to nie problem, bo i tak będzie na wierzchu i tak... tylko skrzynię bym do tego jakąś dostrugać chciał z sensem. 

- SebastianS
-
No, oryginalna długa jest... a z transita droga - jak auto użytkowe, to i kosztuje sporo szelestów. Chyba najlepiej płytę zadać i ożenić z jakimś padłem - może spróbuj cały zespół uaza zapakować - reduktor wytrzymalszy niż gazowski, a i lepiej się zachowuje pod obciążeniem bo na sztywno ze skrzynią... W gazach ten krótki wałek non stop wyjebany bo reduktor usiłuje stanąć dębaStudent pisze:A... długa historia - kolega na wiosnę kupił podziadkowego taunusa, fura była całkiem w cyc, ale po wakacjach okazało się, że buda się sypieA jeszcze na dodatek, chłopaki, pojechali na banię do lasu i zagrzebali się w piachu. Kiedy próbowali wyjechać metodą gazikową - na bujanego - dokumentnie pozbawili auto wstecznego
A potem skończyło się OC i auto zaległo w garażu. A potem wiąłem 500 szelestów i odkupiłem... ot i cała historia, poza simmmeringiem z tyłu silnik ok. Ale to nie problem, bo i tak będzie na wierzchu i tak... tylko skrzynię bym do tego jakąś dostrugać chciał z sensem.
- SebastianS
-
ja miałem przez kilka lat orginalna skrzynie i krótki wałek wcale sie nie wy.jebywałSebastianS pisze:No, oryginalna długa jest... a z transita droga - jak auto użytkowe, to i kosztuje sporo szelestów. Chyba najlepiej płytę zadać i ożenić z jakimś padłem - może spróbuj cały zespół uaza zapakować - reduktor wytrzymalszy niż gazowski, a i lepiej się zachowuje pod obciążeniem bo na sztywno ze skrzynią... W gazach ten krótki wałek non stop wyjebany bo reduktor usiłuje stanąć dębaStudent pisze:A... długa historia - kolega na wiosnę kupił podziadkowego taunusa, fura była całkiem w cyc, ale po wakacjach okazało się, że buda się sypieA jeszcze na dodatek, chłopaki, pojechali na banię do lasu i zagrzebali się w piachu. Kiedy próbowali wyjechać metodą gazikową - na bujanego - dokumentnie pozbawili auto wstecznego
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD