Gazior Uaz zmierzch bogów ?

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » ndz cze 12, 2005 12:38 pm

korba pisze:Kooltowa maszyna, są tacy co ją kochają i wara wam od nich!

zgadzam sie, ja jezdze tylko i wylacznie gazikiem do osobówki rodziców reki nigdy nie przykładam, jechałem nia moze kilka razy w zyciu. Gazikiem jezdziłem do szkoły a teraz jak wracam ze studiów to jezdze nim wszedzie..... Mam 2 komplet opon i smigam nim kupe kilometrów po czarnym. Wygodne fotele silnik i skrzynia z opla teraz przyjda 4 tarcze i wspomaganie i mozna pomykac prawie jak osobówka :)
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » ndz cze 12, 2005 6:21 pm

wczoraj mi gazior wyciął numer...wredny!pojechałem na spotkanie z "koleżanką",podjeżdżam pod jej dom,ona wysiada a ja ruszam i........i nic,stoi...ciuchutko go zmotywowałem,ale nic...twardego struga...wodzik spadł z wybieraka i ni chu chu...trzeba było sie pod syfa kłaść...przed jej domem i to bez latarki...zresztą zadzwoniłem do niej i pytałem o latarke,ale na świeczce sie skończyło :D ale i tak kocham tą bestie...ma w sobie "coś" :)2
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
apede

Kontaktowanie:

Post autor: apede » ndz cze 12, 2005 7:31 pm

Witam wszystkich, temat jest szeroki i refleksyjny, więc też sie wypowiem:
-Uaz/gaz jest kultowy, skolonizował kawałek świata itp. - jak już było;
-Jest ich coraz mniej :cry: ;
-Niektórzy je motają i katują i tak tez może być. Tu jest pytanie: do kiedy jest to jeszcze gaz/uaz? Myślę że kryterium jest buda i rama (ew. buda gaza na ramie uaza) - ale jest to mój prywatny osąd.
-Niektórzy trzymają je w stanie jak najbliższym do oryginału i oszczędzają i to jest najlepszy sposób ich zachowania dla potomnych. Są to pojazdy dzielne, ale swoje już przeszły i każda przygoda przybliża ich koniec. Obecnie można inne bryki katować i topić (samuraje itp.) - coraz bliższe w kosztach zakupu i utrzymania, podobnie radośnie surowe.
-Trzeba pamiętać że zasoby są ograniczone i jeden gaz katowany z pogiętymi mostami + jeden stojący niezadbany czyli ze zgniłą budą = jeden sprawny złożony z nich + kupa złomu = jeden gaz mniej na ziemskim padole :cry: :cry: .
-Były tu głosy wyzszości "bogów" nad zalewem tandety z unii. Pamiętajcie, że pojazdy marek ...az są kultowe u nas, ale w innych częściach świata to np. suzuki pozwoliły narodom i plemionom przemierzać krainy - trzeba to też uszanować. Poza tym zbliżają nam się kolejne "kulty", np. kochany Honker - tych to naprawdę jest niewiele. Klasyczny Patrol resorak, a już tym bardziej Datsun to też kawał legendy itd. Trzeba więc troche pluralizmu. :D
-Posiadanie g/uaza jest pewnym wyzwaniem. My jak kupimy coś niepłaskiego to pewnie będzie to suka za względu na koszty i nasze możliwości naprawcze (jedyny pojazd). Jednak gdyby były możliwości finansowo-organizacyjne to z chęcią byśmy się zag/uazowali.
-Pamiętajcie o innych uroczych brykach, np. Kraz 255 jest cudowny :D .
-Generalnie jest to piękny nałóg i kupa szacunku dla wszystkich zarażonych - NIE PODDAWAJCIE SIĘ!!!
loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...

Awatar użytkownika
Koyot

Post autor: Koyot » pn cze 13, 2005 8:08 pm

gural19 pisze: ale i tak kocham tą bestie...ma w sobie "coś" :)2

ktora bestie ?? ta laske co po nia przyjechales czy tego zloma co nim przytjechales ??

:lol: :lol: :lol:
GAZ69>Terrano3.0>3xVitara>SAMURAI>TOY LJ70>JEEP TJ,XJ,WJ>2xJIMNY>2xGVII2,7+TJ

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » wt cze 14, 2005 4:58 pm

obydwie... :D a po za tym to nie złom...miewia tylko czasem "ciężkie dni"... 8)

Awatar użytkownika
Francek

Post autor: Francek » śr cze 15, 2005 6:30 pm

gural19 pisze:obydwie... :D a po za tym to nie złom...miewia tylko czasem "ciężkie dni"... 8)

U la la ale sie temacik rozbuchał :)2

Widać z tego że jednak na zmierzch bogów się nie zanosi i cały czas bedziemy mieli okazję podziwiać gaziory na zlotach,rajdach i na naszych ulicach :D

I dobrze tak trzymac :)2
Ja jednakowoż po licznych przemyśleniach pozbywam się gaziorka. :oops:

Chociaż włozyłem w niego kupę serca, pracy, nerwów i szlestów to jednak cały czas pozostaje jednak tylko maszyną i to niestety za bardzo zawodną aby móc się nim na serio bawić w terenie :roll:

Natomiast do szpanowania latem nie ma lepszego pojazdu :)2
Już mie się udało kilka laseczek wyrwać na Gaziutka :wink:

paka
Higway to hell

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » śr cze 15, 2005 11:02 pm

Francek pisze:
(...)jednak cały czas pozostaje jednak tylko maszyną (...)
Racja !
Oddaj komuś, kto poza maszyną w GAZie dostrzeże też dusze...
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » czw cze 16, 2005 8:44 am

JA'JACEK pisze:
Francek pisze:
(...)jednak cały czas pozostaje jednak tylko maszyną (...)
Racja !
:)2
:)2
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Awatar użytkownika
Francek

Post autor: Francek » czw cze 16, 2005 9:03 am

JA'JACEK pisze:
Francek pisze:
(...) cały czas pozostaje jednak tylko maszyną (...)
Racja !

A oddam oddam tyle, że za pare złociszy :roll:

sentymenty przeminęły niestety wraz z czasem poświęconym na tę maszynę............ :oops:
Higway to hell

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » czw cze 16, 2005 9:07 am

ja powiem tak:póki mam siły i pieniądze to gazorek będzie w moim posiadaniu...jest moim pierwszym samochodem i to w dodatku terenowym...włożyłem w niego mnóstwo pracy,wiem że na tym sie nie skończy,ale nagrody już zbieram... :D jak np.klient chce sobie zrobic w nim zdjęcie...i to taki 30 letni :D

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » pt cze 17, 2005 9:14 am

gural19 pisze:ja powiem tak:póki mam siły i pieniądze to gazorek będzie w moim posiadaniu...jest moim pierwszym samochodem i to w dodatku terenowym...włożyłem w niego mnóstwo pracy,wiem że na tym sie nie skończy,ale nagrody już zbieram... :D jak np.klient chce sobie zrobic w nim zdjęcie...i to taki 30 letni :D
ile taka przyjemność w PNZ ??
to ja

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » pt cze 17, 2005 3:17 pm

ile ?? :o nic.....mi chodzi o to że jesli klient chce sobie zrobic zdjęcie to znaczy że mu sie podoba...i o to chodzi !! :D

sawis

Post autor: sawis » pt cze 17, 2005 8:50 pm

Jak wszyscy to i ja.
Mam Gaza - już drugiego od 5 lat. I miałem gorsze i lepsze dni związane z jego użytkowania. Słałem mu wiąchy i chwaliłem itd, jak pewnie większość z nas- szczęśliwych posiadaczy Gaziutków.
Chciałem go już sprzedać, bo wypada iśc do przodu, razem z czasem...
Ale wiecie do jakiego wniosku doszedłem?
Że cholernie go lubie i cholernie mi się podoba jego nosek itd....
Kilka lat temu - rajdy się wygrywało Gazikami.......teraz bardziej się nastawiam na Turystykę i możliwości "wytykania" jak gdzieś jade wsród ludności........A Gaz robi, i podejrzewam że będzie robił wrażenie na ludziach zawsze....
Nikt nie popatrzy na suze, czy patrola śmiganjącego obok chodnika- na Gaza zawsze.......... :)2 :)2 :)2
I pewnie już jestem na niego skazany................
Napisze więcej mój 10 letni syn, już jeździ Gazikiem :lol: :lol: - zdążył już go zakatować- powiedział mi ostatnio że on nie chce innego samochodu terenowego, nie chce Patrola,ani Samuraja- a chłopak jest w temacie od 4 lat.............ON CHCE MIEĆ GAZA. :)2 :)2

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » pt cze 17, 2005 8:56 pm

Napisze więcej mój 10 letni syn, już jeździ Gazikiem - zdążył już go zakatować- powiedział mi ostatnio że on nie chce innego samochodu terenowego, nie chce Patrola,ani Samuraja- a chłopak jest w temacie od 4 lat.............ON CHCE MIEĆ GAZA.

Alleś go zaraził :)2
to ja

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt cze 17, 2005 9:02 pm

Kolega był uazem w Pradze i tam gdzieś w centrum napatoczyła się wycieczka z japoni jak zobaczyli toto bez plandeki to każdy chcial mieć zdjęcie koleś zażartował że zdjęcie za browara po chwili miał prawie całą pakę piwa bo nosili jak szaleni a robili obok za kierownicą na pace jeden pstryk jeden browar zawsze jak to opowiada to dodaje że to najlepszy interes w życiu
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » pt cze 17, 2005 9:19 pm

p69k pisze:Napisze więcej mój 10 letni syn, już jeździ Gazikiem - zdążył już go zakatować- powiedział mi ostatnio że on nie chce innego samochodu terenowego, nie chce Patrola,ani Samuraja- a chłopak jest w temacie od 4 lat.............ON CHCE MIEĆ GAZA.

:roll: Panowie mój wnuk ma 3 lata i MA swojego gazika :)2 !! (do obejżenia na zlocie w Darłówku) !! :wink:
ostatni wiking w RzeczpospolitejObrazek

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » pt cze 17, 2005 9:29 pm

Panowie mój wnuk ma 3 lata i MA swojego gazika
Postawa godna pochwalenia, tak trzymać :D :)2 :)2 :)2
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

sawis

Post autor: sawis » pt cze 17, 2005 9:39 pm

wiking pisze:
p69k pisze:Napisze więcej mój 10 letni syn, już jeździ Gazikiem - zdążył już go zakatować- powiedział mi ostatnio że on nie chce innego samochodu terenowego, nie chce Patrola,ani Samuraja- a chłopak jest w temacie od 4 lat.............ON CHCE MIEĆ GAZA.

:roll: Panowie mój wnuk ma 3 lata i MA swojego gazika :)2 !! (do obejżenia na zlocie w Darłówku) !! :wink:
Nio to Ja przepraszam :)

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » pt cze 17, 2005 10:33 pm

:roll: Panowie mój wnuk ma 3 lata i MA swojego gazika :)2 !! (do obejżenia na zlocie w Darłówku) !! :wink:[/quote]

Na tej zasadzie to mój syn (którego jeszcze nie mam ) też będzie miał Gaza !! !! !! !! :D :D :D :D Sawisa Krzyś to będzie berberysowiec pierwsza klasa :)2 :)2 :)2 :)2 !! !! !! !!
złota suka...

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » sob cze 18, 2005 12:45 pm

:D Piotrze !! Jestem szczęśliwym posiadaczem czterech gazików 69 i gaza 51 (lublin) i u mnie w rodzinie samochody są podzielone ;jeden syna,drugi wnuka,trzeci córki itd,a ja z gęby cholewy nie robię więc mój wnuk ma trzy lata i ma swojego gazika !! a za lat kilka jak tylko dostanie prawko to będzie miał wychuchane,wypieszczone autko bo dziadzia ma szmal i chytry nie jest.Gdybyś gdzieś w Polsce spotkał dwudziestokilku letnią blondynkę śmigającą na Gaziku to napewno będzie moja córka !! :wink:
ostatni wiking w RzeczpospolitejObrazek

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » sob cze 18, 2005 2:15 pm

wiking pisze::D Piotrze !! Jestem szczęśliwym posiadaczem czterech gazików 69 i gaza 51 (lublin) i u mnie w rodzinie samochody są podzielone ;jeden syna,drugi wnuka,trzeci córki itd,a ja z gęby cholewy nie robię więc mój wnuk ma trzy lata i ma swojego gazika !! a za lat kilka jak tylko dostanie prawko to będzie miał wychuchane,wypieszczone autko bo dziadzia ma szmal i chytry nie jest.Gdybyś gdzieś w Polsce spotkał dwudziestokilku letnią blondynkę śmigającą na Gaziku to napewno będzie moja córka !! :wink:
Wiking !!
tez nie jestem młody , ale będe jej szukał :)2
( co by pogadać) :P
to ja

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » sob cze 18, 2005 6:02 pm

wiking pisze::D Piotrze !! Jestem szczęśliwym posiadaczem czterech gazików 69 i gaza 51 (lublin) i u mnie w rodzinie samochody są podzielone ;jeden syna,drugi wnuka,trzeci córki itd,a ja z gęby cholewy nie robię więc mój wnuk ma trzy lata i ma swojego gazika !! a za lat kilka jak tylko dostanie prawko to będzie miał wychuchane,wypieszczone autko bo dziadzia ma szmal i chytry nie jest.Gdybyś gdzieś w Polsce spotkał dwudziestokilku letnią blondynkę śmigającą na Gaziku to napewno będzie moja córka !! :wink:
:D :D :D :D Mam nadzieję że spotkam !! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :)2 :)2 :)2 :)2 :)2 :)2 (też mam dwadzieścia kilka lat !! ) Ale z Ciebie pasjonat :)2 :)2 :)2 :)2 :)2
złota suka...

Awatar użytkownika
Student69
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Student69 » ndz cze 19, 2005 6:30 am

Witam.

NIemożliwe - gazik do lamusa nie odejdzie . Jaki jest - każdy widzi. A dzięki temu że to autko to klimat na 4 kołach będzie po wieki na topie :)))
A uaz.... sprytny twardy kwadrat! też niepowtarzalny!
Gaz 69 fabryka

Uaz 469B z 1974 ( i nadal się trzyma!)

the one and only: Jura Adventure Team

Awatar użytkownika
jac.uaz
Kontaktowanie:

Post autor: jac.uaz » wt cze 21, 2005 11:29 pm

Student69 pisze: A uaz.... sprytny twardy kwadrat! też niepowtarzalny!
A w którym miejscu jest on kwadratowy.
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » wt cze 21, 2005 11:36 pm

jac.uaz pisze:
Student69 pisze: A uaz.... sprytny twardy kwadrat! też niepowtarzalny!
A w którym miejscu jest on kwadratowy.
no jak nie? :wink: uaz kwadrat czy prostokat a gaz jak elipsa :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”