Problem jest z lekką przeróbką mocowań od 125p ale dało się.
Pompa od fiata jest za słaba...
Jak chcesz podeślę fotki co z tego wyszło

Moderator: Student
Te kuchenki stoją u mnie w mieście na złomie, włąściciel skupuje z woja Stary 66, Ziły, kuchnie, agregaty i takie inne ciekawe rzeczy. Za kuchnie w dobrym stanie chciał chyba 700zl, też sie zastanawiam nad kupnem takiej kuchniwiking pisze:Mateusz Woj pisze:Wojskowe kuchnie polowe mają identyczne pompy hamulcowe, cylinderki i szczęki (te starsze oczywiście) Już kilka ogołociłem z układów hamulcowychi mam na zapas.
Mateusz
Gdzie Qrde blade stoją te kuchnie które to ogołociłeś
![]()
bo ja Qrcze pieczone szukam kuchni polowej i nie mogę znależć
![]()
serwo razem z pompą żuk(komplet), robisz nowe otwory w grodzi kabiny, rozwiercasz i gwintujesz wykręcane "redukcje"pompy zukowskiej pod przewody uaza.W pedale hamulca uaza(podwieszany) inaczej przyspawywujesz ramie działające na pompe.. było to już opisywane..wupasek pisze: od czego serwo?
wszystko nowe czy uzywki?
ile Cie to kosztowalo?
no pikne dzieki za opis ale mam juz zamontowana pompe zukowska wiec czesc komplikacji odpadapilmar pisze:serwo razem z pompą żuk(komplet), robisz nowe otwory w grodzi kabiny, rozwiercasz i gwintujesz wykręcane "redukcje"pompy zukowskiej pod przewody uaza.W pedale hamulca uaza(podwieszany) inaczej przyspawywujesz ramie działające na pompe.. było to już opisywane..
żadna inna wydajność pompy... mi działa dobrze już dwa lata
SZKLARZYK pisze:Witam.
Mam pytanie co do szczęk do gaza , poniewaz skonczyły mi sie i chciałem zapodac z uaza,ale sprzedawca nie umiał mi zagwarantowac,ze beda pasowac.
Dlatego zwracam sie do Rady plemiennej z zapytaniem,czy szczeki uaza podejda do gazika.
Powiem,ze układ nie był motany.
Pozdrawaim
Masz obróconą tarczę kotwiczą względem zwrotnicy. Cylinderki powinny być w górnej i dolnej części, ale nie dokładnie na górze i na dole. Od osi pionowej oś przechodząca przez oba cylinderki lewego koła powinna być odchylona o jakieś 10-15 stopni w lewo patrząc od lewej strony gazika.wladimir.r pisze:U mnie są dwa na przedzie. Po lewej i po prawej. Tylko jak zaleje płynem ten co wypycha do góry to za chiny ludowe go nie odpowietrzę (odpowietrznik w tej samej chwili zostanie zalany). Teraz nie wiem czy to jakaś samoróbka dziwna jest czy oryginał.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości