Ile może być warty Gazior ?

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
korba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: korba » czw kwie 21, 2005 11:36 pm

Zaq -prawie totalnie się z tobą zgadzam. Wpakowałem w swojego Gazika kupę forsy i serca.. Jak pomyślę że miałbym go teraz sprzedać i ktoś moją ciężko zdobytą oryginalną kierownicę zamienia na wajchę od merca.. :evil: Natomiast uważam że "wyczynowo" w pełnym tego słowa znaczeniu jazda Gazem nie ma większego sensu (ale to tylko moje zdanie oczywiście). Dla mnie super frajdą jest już pojawienie się na ulicy.. :P
i widok rozdziawionych paszczy... to nasza zapłata za ukręcone śruby, pokiereszowane łapy i wszystkie "brzydkie" wyrazy, które czasem padają..przy pracy.
GAZ 69M już prawie oryginał...

Awatar użytkownika
Francek

Post autor: Francek » pt kwie 22, 2005 11:05 am

[quote="korba"]Zaq -prawie totalnie się z tobą zgadzam. Wpakowałem w swojego Gazika kupę forsy i serca.. Jak pomyślę że miałbym go teraz sprzedać i ktoś moją ciężko zdobytą oryginalną kierownicę zamienia na wajchę od merca.. :evil: Natomiast uważam że "wyczynowo" w pełnym tego słowa znaczeniu jazda Gazem nie ma większego sensu (ale to tylko moje zdanie oczywiście).

No co Ty 8)

Gaziorem da się powalczyć nawet w bardzo ciężkich przeprawówkach. Trzeba się tylko liczyć z koniecznością różnorakich napraw :roll:
Ale cóż to chyba jest jeden z elementów tego sportu/zabawy :wink:

Pytanie jest innej treści

Ile może być warta taka zmotka nie licząc pracy własnej i mechaników ??
Albo za ile sprzedać fajnego Gaziorka, żeby spokojnie spojrzeć sobie w lusterko 8)
Higway to hell

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt kwie 22, 2005 11:13 am

Francek pisze:
Albo za ile sprzedać fajnego Gaziorka, żeby spokojnie spojrzeć sobie w lusterko 8)
trudno tu powiedzieć ja przestałem liczyc ile wpakowałem kasy ale napewno poniżej 10 tyś. to bym (jak bym musiał) go nie sprzedał.
i uważam że każdy dobrze zrobiony gaz poniżej takiej ceny nei powinien zejść, co wiecej to już zależne jest od dodatków typu wyciągarka, opony z felgami itd.
to jest moje zdanie :)21
Gazy 69

Awatar użytkownika
korba
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: korba » pt kwie 22, 2005 7:50 pm

:)23 Za mniej się po prostu nie da i już...
GAZ 69M już prawie oryginał...

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » ndz kwie 24, 2005 10:07 am

A nikt nie myslal czy 69 jeszcze ze wschodu mozna przytargac?? :roll: Jesli samemu sie tam nie zapuszczac to moze nasi "wschodni bracia" cos moga przywiesc na kolach i zostawic...
Moze to byc jakas alternatywa tak mi sie zdaje niz remontowac tylko ciekawe jak tam jest z gazami i cena...

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » ndz kwie 24, 2005 10:27 am

<Kacper> pisze:A nikt nie myslal czy 69 jeszcze ze wschodu mozna przytargac?? :roll: Jesli samemu sie tam nie zapuszczac to moze nasi "wschodni bracia" cos moga przywiesc na kolach i zostawic...
Moze to byc jakas alternatywa tak mi sie zdaje niz remontowac tylko ciekawe jak tam jest z gazami i cena...
Cięzko znalezć oryginała nawet u nich :cry:

W przewazajacej części są to auta użytkowe, i kazdy motał aby poprawic komfort i ekonomię jazdy,

w moim przypadku były zmienione siedzenia na ładowskie,amory z uaza i duzo dodatków chromowych :)23 ( dekle kłół, ramki reflektorów) i mnóstwo przełączników na desce ( do czego miały słuzyc nie wiadomo )

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » ndz kwie 24, 2005 3:12 pm

Mag69 pisze:
<Kacper> pisze:A nikt nie myslal czy 69 jeszcze ze wschodu mozna przytargac?? :roll: Jesli samemu sie tam nie zapuszczac to moze nasi "wschodni bracia" cos moga przywiesc na kolach i zostawic...
Cięzko znalezć oryginała nawet u nich :cry:

W przewazajacej części są to auta użytkowe, i kazdy motał aby poprawic komfort i ekonomię jazdy,

w moim przypadku były zmienione siedzenia na ładowskie,amory z uaza i duzo dodatków chromowych :)23 ( dekle kłół, ramki reflektorów) i mnóstwo przełączników na desce ( do czego miały słuzyc nie wiadomo )

:)21
zawsze mozna zkompletowac do orginalu
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Awatar użytkownika
CLIMBER

Post autor: CLIMBER » ndz kwie 24, 2005 4:48 pm

Krecik pisze:
BABCIA I pisze:Współczuję Wam koledzy,ale budowanie tzw. rajdowego samochodu na aucie które ma np. czterdzieści lat ( rama zwłaszcza ) nie ma logicznego uzasadnienia.Płapką była niska cena zakupu samochodu.

Alez niezgodzę się z tym co napisałeś. Oczywiscie ze ma uzasadnienie, weź poprawkę na to ze te auta jeżdzą, i wygrywają (vide, 2 miejsce gazika na ostatniej Zelaznej w mojej klasie, gaziki i uazy w pierwszych dziesiątkach na Kaszubii), problem jest taki - że teraz gazik za 20 tysięcy ściga się z tomcatem za 300 tysięcy. I tylko to jest problemem, po prostu troche inny poziom autek.

Przeciętnemu studentowi na tomcata zabraknie (niewiele, ale jednak zabraknie) a na gazika starczy :)

Druga rzecz to ewolucja, ja przez 7 lat jeździłem gazikiem, rozebrałem go, złozyłem, nauczyłem sie na nim kilku rzeczy. Nie wyobrażam sobie uczenia się podstaw mechaniki na gelendzie, za drogo by ta nauka wyszła :)

Pod względem cen to gazikowi grozi tylko suzuka :) Ale co zrobic, tak było już od dawna, jeszcze przed unią

Mówisz o tym czerwonym czy o tym w plamy ?? :)21
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » pn kwie 25, 2005 10:49 pm

Jerry pisze:Ja sprzedalem i zaluje.
a ja ? :D

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » wt kwie 26, 2005 10:16 am

banan pisze:
panowie,uczmy się na cudzych błędach...np Banana :)
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » wt kwie 26, 2005 11:32 am

banan pisze:
Cieszysz sie znaczy ?
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » wt kwie 26, 2005 12:35 pm

Banan to chyba nawet niezdążył się nacieszyć jazda gazem jak go sprzedał ??
Gazy 69

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”