OCENA

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Bury

Post autor: Bury » ndz maja 08, 2005 6:04 pm

ale chodzi Ci o awaryjność czego konkretnie? A to, że ma niską cenę to tak naprawdę nie zrozumiałe jest (chyba stosunkowo młody rocznik) bo autko techncznie dużó bardziej zaawansowane niż gaz no i bardzo mało i wyprodukowali... :-)

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » ndz maja 08, 2005 11:26 pm

opaopa pisze: (...) to wszystko powstało niemal że na jednej desce kreślarskiej. (...) bo przecież to jedna rodzina.
No właśnie...te niewielkie "niemal" sprawia że MUSCEL jak to w rodzinie.....ubogi krewny :)21
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » pn maja 09, 2005 9:44 am

Bury pisze: bo autko techncznie dużó bardziej zaawansowane niż gaz
z tym zaawansowaniem technicznym to pojechałeś chyba że masz wersję z ABS klimą i skórą :wink:
mam tekie a nie inne zdanie o Muscelu i nikt mnie nie przekona do jego zmiany 8)
pozdrawiam
biuro@partner4x4.pl 600-017290
...a wódka nie ma smakować ma sponiewierać

Bury

Post autor: Bury » pn maja 09, 2005 10:53 am

amortyzatry teleskopowe, silnik górnozaworowy, mocniejsze resory, wiszące pedała z łatwodostępnymi pompami, bardzo wytrzymała rama, SZYBY !!!! otwierane w drzwiach i drzwi na kluczyk. Oprócz tego silnik duzo mocniejszy.
A, że waga duża w porównaniu do gaza to pierwsze słysze, ale moze i masz racje :-) 8)

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » pn maja 09, 2005 11:17 am

Bury pisze:amortyzatry teleskopowe, silnik górnozaworowy, mocniejsze resory, wiszące pedała z łatwodostępnymi pompami, bardzo wytrzymała rama, SZYBY !!!! otwierane w drzwiach i drzwi na kluczyk. Oprócz tego silnik duzo mocniejszy.
A, że waga duża w porównaniu do gaza to pierwsze słysze, ale moze i masz racje :-) 8)
jeżeli chodzi o wagę to o ile dobrze pamiętam to jest na poziomie uaza ok 1,8t a gaz to gdzieś w pobliżu 1,5t

w sprawach techniki nie będę się wypowiadał bo widzę że trafiłem na muscopasjonata i dobrze jeżeli temat Ci odpowiada :)2 (zdania i tak nie zmienię :evil: )

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pn maja 09, 2005 11:43 am

Mazur chyba nigdy nie jechałeś muscelem i dlatego masz taka opinie ??
Gazy 69

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pn maja 09, 2005 11:56 am

Ja natomiast slyszalem opinie, ze muscel atomowy jest. Widzialem tez w akcji jednego takiego zoltego (Arek G.) i wrazenie robil zajebiste :)2

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » pn maja 09, 2005 12:18 pm

muscel ma masę własną 1550 kg.
A z awaryjnością to bardziej zależy od właściciela niż od samochodu. Ja w swoim muscelu musiałem prawie wszystko rozłożyc i naprawić. Jak zobaczyłem że zamiast wkręcić śruby jakiś kretyn przyspawał zwrotnice do obudowy przedniego mostu, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Teraz moje auto jest zrobione w miarę możliwości "po bożemu" i jeździ pięknie.
Jak założę instalację gazową, dorobię się lepszych opon i klatki bezpieczeństwa, to zacznę jeździć na rajdy i zloty. Wtedy może niektórzy zobaczą i mam nadzieję docenią w pełni orginalnego muscela.
Dodam tylko że brak reduktora powoduje że skrzynia rozdzielcza jest w zasadzie nie do zepsucia. Mimo to "niższa" jedynka i mocny silnik w zupełności wystarczają. Auto pyci jak szalone. Ostatnio na żukowskich oponach prawie podjechałem pod górkę o stromości nasypu kolejowego. Nie wjechałęm do końca bo na szczycie zawiesiłem się na ramie i opony się zaczęły ślizgać. Ale jeszcze nie odczułem braku reduktora, z resztą większość przeszkód pokonuję na drugim biegu.
Zaczynam odnosić wrażenie że posiadacze GAZa tak się rzucają na muscela i wymyślają nieuzasadnione historie, żeby raz na zawsze udowodnić ze ich auta są lepsze.

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » pn maja 09, 2005 12:21 pm

Darek pisze:Mazur chyba nigdy nie jechałeś muscelem i dlatego masz taka opinie ??
DAREK czytaj od początku nie dość że jeździłem to jeszcze MIAŁEM muscela !! !! !!
mam w CV 8 terenówek i żadnej tak niemile nie wspominam jak muscela !! !! !!
chodziaż jak komuś się trafi za przysłowiowe 5zyla z bdb stanie to dlaczego nie -w końcu to zawsze 4x4 (podkreślam przysłowiowe 5zyla bo powyżej to już można znaleźć coś znacznie przyzwoitrzego)

Bury

Post autor: Bury » pn maja 09, 2005 12:36 pm

może my i jesteśmy pasjonatami, ale Ty napewno jesteś bardzo uprzedzony do muscela :-) Cóż on Ci takiego zrobił. Opowiedz o swoich przygodach.

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » pn maja 09, 2005 12:56 pm

Bury pisze:może my i jesteśmy pasjonatami, ale Ty napewno jesteś bardzo uprzedzony do muscela :-) Cóż on Ci takiego zrobił. Opowiedz o swoich przygodach.
chłopaki chyba wsadziłem kij w mrowisko naprawdę nie miałem zamiaru
:roll:
-chcecie kupujcie muscele wasz sprawa dla mnie to etap zamknięty w życiorysie
HOUK

Awatar użytkownika
p69k

Post autor: p69k » pn maja 09, 2005 1:03 pm

opaopa pisze:muscel ma masę własną 1550 kg.
A z awaryjnością to bardziej zależy od właściciela niż od samochodu. Ja w swoim muscelu musiałem prawie wszystko rozłożyc i naprawić. Jak zobaczyłem że zamiast wkręcić śruby jakiś kretyn przyspawał zwrotnice do obudowy przedniego mostu, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Teraz moje auto jest zrobione w miarę możliwości "po bożemu" i jeździ pięknie.
Jak założę instalację gazową, dorobię się lepszych opon i klatki bezpieczeństwa, to zacznę jeździć na rajdy i zloty. Wtedy może niektórzy zobaczą i mam nadzieję docenią w pełni orginalnego muscela.
Dodam tylko że brak reduktora powoduje że skrzynia rozdzielcza jest w zasadzie nie do zepsucia. Mimo to "niższa" jedynka i mocny silnik w zupełności wystarczają. Auto pyci jak szalone. Ostatnio na żukowskich oponach prawie podjechałem pod górkę o stromości nasypu kolejowego. Nie wjechałęm do końca bo na szczycie zawiesiłem się na ramie i opony się zaczęły ślizgać. Ale jeszcze nie odczułem braku reduktora, z resztą większość przeszkód pokonuję na drugim biegu.
Zaczynam odnosić wrażenie że posiadacze GAZa tak się rzucają na muscela i wymyślają nieuzasadnione historie, żeby raz na zawsze udowodnić ze ich auta są lepsze.
Ja sie na ciebie nie rzucam, -- kazdy chwali co ma :)2
to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys

Bury

Post autor: Bury » pn maja 09, 2005 3:54 pm

Mazur pisze:
Bury pisze:może my i jesteśmy pasjonatami, ale Ty napewno jesteś bardzo uprzedzony do muscela :-) Cóż on Ci takiego zrobił. Opowiedz o swoich przygodach.
chłopaki chyba wsadziłem kij w mrowisko naprawdę nie miałem zamiaru
:roll:
-chcecie kupujcie muscele wasz sprawa dla mnie to etap zamknięty w życiorysie
HOUK
Nie zrozum mnie źle, ja naprawde chciałbym wiedzieć z czym tam miałeś problemy. Poprostu z ciekawośći. Może mi sie to kiedys przyda.

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » pn maja 09, 2005 4:07 pm

Mazur napisał:
"...A prawda jest taka że każdy ma wady i zalety (poza Muscelam gdzie znacznie przeważają wady )..."
"...wysoka awaryjność ([cenzura] jak w Skodzie Faworit nigdy nie wiesz czy nawet ruszysz a co mówić dojedziesz gdzie chcesz), proporcjonalnie duża masa, no i oczywiście brak reduktora. Wszystkie wady mają odzwierciedlenie relatywnie niskiej w cenie..."
Ja'jacek napisał:
"...No właśnie...te niewielkie "niemal" sprawia że MUSCEL jak to w rodzinie.....ubogi krewny..."
znowu Mazur:
"...z tym zaawansowaniem technicznym to pojechałeś chyba że masz wersję z ABS klimą i skórą..."
"...chodziaż jak komuś się trafi za przysłowiowe 5zyla z bdb stanie to dlaczego nie -w końcu to zawsze 4x4 (podkreślam przysłowiowe 5zyla bo powyżej to już można znaleźć coś znacznie przyzwoitrzego)..."

I ja nie mówię że p69k się na mnie rzuca, bo na mnie z tego co widzę jeszcze nikt tu się nie rzuca. Chodzi mi o ten stek bzdur. Z wszystkich cytatow które powyzej przytoczyłem ani jeden nie ma uzasadnienia w praktyce. Panowie, wiem co mowie, mam muscela.
Niska cena musceli to faktycznie wielka zaleta. Ale zwiazana jest z brakiem czesci i z tym ze nie ma takiego szalenstwa na punkcie muscela jak na przyklad na punkcie gaza. Za kupe zlomu co sie nazywa gaz bedziesz musial zaplacic duzo wiecej niz za muscela w porownywalnym stanie. Ja za muscela ktory tylko wygladal strasznie dalem 600 zeta. W caly interes wsadzilem 4500 zeta. Mam jezdzacego i zarejestrowanego muscela i tyle czesci ze zloze sobie drugiego. Jak bym to wszystko posprzedawal to jeszcze zarobie.
I tak jak poirytowali sie chlopaki w dziale ARO za najezdzanie na ich 243ki itp, tak mnie wkurza ze ludzie sie nie znaja i opowiadaja bajki o muscelu, a przy tym wychwalaja pod niebiosa gazika.
to na razie tyle co by nie rozwlekac wypowiedzi...[/code][/list]

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » pn maja 09, 2005 5:04 pm

Panowie!!!! co tu sobie wrzucać na auta :evil: ja też bym się wkur..ł jakby któryś opowiadał bzdury że Uaz jest beeee !! !! Poświęca się swojej maszynie mnóstwo czasu i pięniędzy a by cieszyła oko i dawała satysfakcję w jeździe!!!! Jedno ma takie wady drugie jeszcze inne. gazik ma lichą ramę muscel dobrą itd. kończąc myślę że tych aut nie ma co porównywać !! !! A moje zdanie jest takie że jeżeli chodzi o jazdę w terenie(jazdę w terenie a nie ciąganie przyczep) to suzuka by nas pogodzila!!!!! :)2 :)2
złota suka...

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » pn maja 09, 2005 7:00 pm

Piotr Pająk pisze:Panowie!!!! co tu sobie wrzucać na auta :evil: ja też bym się wkur..ł jakby któryś opowiadał bzdury że Uaz jest beeee !! !! Poświęca się swojej maszynie mnóstwo czasu i pięniędzy a by cieszyła oko i dawała satysfakcję w jeździe!!!! Jedno ma takie wady drugie jeszcze inne. gazik ma lichą ramę muscel dobrą itd. kończąc myślę że tych aut nie ma co porównywać !! !! A moje zdanie jest takie że jeżeli chodzi o jazdę w terenie(jazdę w terenie a nie ciąganie przyczep) to suzuka by nas pogodzila!!!!! :)2 :)2
mądrego to i dobrze poczytać :)2

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » pn maja 09, 2005 7:43 pm

Mazur mam nadzieję że to nie jest jakaś aluzja :wink:
Ale właśnie do tego zmierzałem. Każde z tych aut jest fajne. Tylko drażni mnie wychwalanie swojego kosztem innego. Ja GAZa bardzo lubię i zawsze o takim marzyłem, a że nie jestem zbyt majętny i natknąłem się na muscela, to już zrządzenie losu. Ale jestem z tego zadowolony.
Jedno jest pewno, resoraka nie chcę. Nawet jak będzie mnie objeżdżał :)
Jednak co staroć to staroć, ma duszę... (jak mi ktoś zaraz napisze że muscel nie ma duszy, czy coś innego to normalnie w ryja :P)

GOLON

ocena

Post autor: GOLON » pn maja 09, 2005 8:31 pm

całkowicie zgadzam sie z Pająkiem suza robi z nami co chce jeżdze uazem w czasie rajdów, ale miałem okazje pojeździc i resztą samurai - zdecydowanie wygrywa te zawody

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pn maja 09, 2005 8:43 pm

Taka prawda. Glowne zaslugi ma tu masa (ok. tony).

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » pn maja 09, 2005 8:49 pm

były już momenty że chciałem zamienić mojego uaza na suzuki i dalej nie wiem co robić bo suka mnie nie kręci(poza właściwościami w terenie), jest mała,niezbyt ładna do tego wywrotna (taka parodia wozu terenowego-gdzie zmieścić np.4 trapy i 2 pasażerów) Doradźce co robić zamieniać czy nie zamieniać ?? ?? ?? jakie są za i przeciw?????? :lol: :lol: :lol:
złota suka...

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » pn maja 09, 2005 8:50 pm

:D Witam szacowne grono dyskutantów !! Panowie,to jest mało ważne moim skromnym zdaniem czy to Gaziorek (które to okropnie kocham)czy to Mucsel jego brat,czy też UAZ.Ważne jest to że być może niedługo znikną one z naszych dróg i bezdroży,więc nie dyskutujmy który lepszy bo to zależy tylko od ich właściciela tylko ratujmy je przed niechybnym zapomnieniem.Niebawem teren opanują "śliczne" Tojoty z lśniącym lakierem a o naszych starociach młodzi "offroadowcy"będą wiedzieli tylko z filmów.Amen !! :wink:
ostatni wiking w RzeczpospolitejObrazek

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » pn maja 09, 2005 8:56 pm

Misiek Bielsko pisze:Taka prawda. Glowne zaslugi ma tu masa (ok. tony).
jak na quada z dachem to i tak bardzo duzo :wink: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pn maja 09, 2005 9:06 pm

Fakt, moja to 1250 wazy :)21

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pn maja 09, 2005 9:08 pm

wiking pisze::D Witam szacowne grono dyskutantów !! Panowie,to jest mało ważne moim skromnym zdaniem czy to Gaziorek (które to okropnie kocham)czy to Mucsel jego brat,czy też UAZ.Ważne jest to że być może niedługo znikną one z naszych dróg i bezdroży,więc nie dyskutujmy który lepszy bo to zależy tylko od ich właściciela tylko ratujmy je przed niechybnym zapomnieniem.Niebawem teren opanują "śliczne" Tojoty z lśniącym lakierem a o naszych starociach młodzi "offroadowcy"będą wiedzieli tylko z filmów.Amen !! :wink:
Dobrze powiedziane :)2

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » pn maja 09, 2005 9:09 pm

Misiek Bielsko pisze:Fakt, moja to 1250 wazy :)21
a ty masz dach czy szmatke :)21 ?? bo mi sie wydaje ze to 2
ZG 5.2 96r.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”