dzien dobry

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » śr cze 08, 2005 10:31 am

Ja widzę że kolega wiking nie miał syrenki. A jak miałeś, to pewnie nie umiałeś jej utrzymać w odpowiednim stanie. Jak się dba to autko jeździ i tak samo jest z syfami.
Silniczek to jest akurat najbardziej nie zawodna sprawa. Trzy cewki to rewelacja. Kiedyś dojechałęm na jednym cylindrze do domu (ale to akurat nie przez cewki). A jak to mawiają: "auto sprawne to takie które wróci do domu". To była nawiasem mówiąc moja pierwsza podróż, jak zanabyłem syrenkę od wujka. Teraz już takich numerów nie robi i w pełni sprawdza się kolejne powiedzenie "jak syrenka nie pali, to znaczy że nie ma paliwa" dodał bym do tego jeszcze "...albo ma rozładowany akumulator" NAPRAWDĘ. Całą zimę jej nie odpalałem i na wiosnę poszła bez mrugnięcia. Nawet hamulce przez zimę aż tak bardzo nie uciekły :wink: No i ta szpanerska, orginalna czerwona tapicerka... 8)

Awatar użytkownika
kUBI

Post autor: kUBI » śr cze 08, 2005 12:49 pm

:)2 :wink: no silnik syrenki to silnik od motopompy strazackiej,który miał być mało zawodny,lekki i nadający sie do naprawy w kazdych warunkach (początkowo były to dwa cylindry, potem dołozyli trzeci ) :wink:
"Jeżdżę z kim chcę"

Awatar użytkownika
wiking

Post autor: wiking » śr cze 08, 2005 8:41 pm

:D tak to prawda nigdy nie miałem Syrenki !! Na początku lat siedemdziesiątych zacząłem na Warszawiance :)2 !! To był naprawdę samochód !! :wink:
ostatni wiking w RzeczpospolitejObrazek

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » czw cze 09, 2005 8:50 am

no ja chciał bym mieć warszawę garbatą, ale niestety brak funduszy. Mam syrenkę i syfa i i tak nie wiem jak ja nie pracując wyrabiam z kasą na utrzymanie tego.
A co do silnika syrenki. Silnik od motopompy był dwu-cylindrowy. Ten trzy cylindrowy został już zaprojektowany w FSO i nie miał nic wspólnego z motopompą. Ale i tak fajnie się mówi ze do od motopompy :D

Awatar użytkownika
rapez
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re:

Post autor: rapez » sob gru 10, 2011 11:02 pm

wojteken pisze:BTW, Wladek, wiesz moze gdzie jest Ochotnica Gorna..? 8)
Ja wiem :)23 :)23 :)23
(ale odkopałem)
WG RHD 4.7V8 HO lift 4" kostka, winda...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”