jaki silnik merca
Moderator: Student
Re: jaki silnik merca
Byłoby miło jakby nie spotykała się z mostem.... w żukawce problem rozwiązałem przez przespawke miski... hehehe jak wywalę żukiete to może ktoś będzie zainteresowany bezkolizyjną michą do S21 ... lepsza aniżeli Yeti od dolniaka... o której mówią że jest a nikt jej nie widział.vandall1 pisze: Michy to raczej nie będziesz musiał przerabiać...
Trochę kiepsko moze być z tą skrzynią,bo 5ka jest chyba dłuższa niż 4ka /choć do końca pewien nie jestem/.
Wałka jeszcze nie namierzyłem,ale pamietam
A skrzynka biegów jest faktycznie minimalnie dłuższa... ale to nie problemm... tak mi sie po wstępnch pomiarach wydaje.... a reduktor już zamknięty (hehehe na razie w aftocadzie ale od poniedziałku lecę na tokarkę)
A z wałkiem to sie nie pali, ale dzięki z apamięć

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
Hehehe.... wiesz w MRU na pocztę daleko.... Bananek probował mi ja wysłac tak z pół roku... ale biedak nie dotarł....Student pisze:jak nie widział... sam jedną bananowi oddałem... jeszcze mi piwo wisii jeszcze leżą... yeti

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
Obudowa filtra oleju przeszkadza w 240D
Czy istneje możliwość w jakiś sposób odsunąć lub zamontować na wężach filtr oleju w silniku 240 D z beczki . Wystaje parenaście centów za silnik , a dobrze było by zamontować silnik jak najbliżej scianki grodziowej w gazie . Może ktoś to już przerabiał ? 

BRUDNY ALE SZCZESLIWY
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Ale silnik już ten sam. Różni się paskami klinowymi - 123-ka ma klinowe, a 124-ka jeden wielorzędowy. Miałem taki w Uazie z reduktorem od Gazika. Pomykał jak szalony. Oryginalna osłona Merca na aparat zapłonowy, gniazda świec z uszczelkami gumowymi, snoorkel i wody do maski się nie bał.Mroczny pisze:@Jafuzz
83 to nie klin ale beczka (nie W124 ale W123)
Re: Obudowa filtra oleju przeszkadza w 240D
widziałem taki patent w Uazie (nie wiem po co), mozesz coś tokiego wydumaćbomba69m pisze:Czy istneje możliwość w jakiś sposób odsunąć lub zamontować na wężach filtr oleju w silniku 240 D z beczki . Wystaje parenaście centów za silnik , a dobrze było by zamontować silnik jak najbliżej scianki grodziowej w gazie . Może ktoś to już przerabiał ?

to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys
67,69, m-72, bmw r35,willys