kupiłem gaz 69A
Moderator: Student
taunusa sprzedałem 5 lat temu koles sie ucpał i rozpitolił auto na smierc ehhhDoktor200 pisze:o widze na fotach tez forda Taunusa moje marzenie, bardzo podobny szczegolnie tyl do forda mustanga. jest czerwony to zrobil bym tylko taki vinyl jak mial Starsky&Huch w Fordzie Torino i gitara, ale wyszedl golf3, ale moze za rok...
ale fajny był orginana wersja GT
UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
i tak
mysle zeby zrobic mojego gaza na orginał wizulany załatwiłem juz brakujące drzwi i tylnie płaty z przetłoczeniami , ramki do drzwi szyby .
Natomiast pod maska bedzie v6 wspomaganie wiszace pedały koła 31" orginalne zawieszenie + teleskopowe amory od uaza i moze w przyszłosci mosty afgany co Wy na to ?
Bo takich wizualnych komadorek jest chyba mało
?
Natomiast pod maska bedzie v6 wspomaganie wiszace pedały koła 31" orginalne zawieszenie + teleskopowe amory od uaza i moze w przyszłosci mosty afgany co Wy na to ?
Bo takich wizualnych komadorek jest chyba mało

Re: i tak
oj wcale nie tak małotymon4x4 pisze: Bo takich wizualnych komadorek jest chyba mało?

w bornym jak byłem to kilka widziałem i nie wszystkie były orginały choć na zewnątrz tak sie wydawały.
Pomysł masz dobry teraz tylko życze Ci pomyślnej realizacji

a gdzie zdobyłeś te tylne płaty zprzetłoczeniami

w swoim też bym to wymienił bo niestety mam wszystko na gładko

Gazy 69
Re: i tak
a stalo u goscia w ogrodzie kasta na ramie od 15 lat hehe pod drzewem ,Darek pisze:oj wcale nie tak małotymon4x4 pisze: Bo takich wizualnych komadorek jest chyba mało?
w bornym jak byłem to kilka widziałem i nie wszystkie były orginały choć na zewnątrz tak sie wydawały.
Pomysł masz dobry teraz tylko życze Ci pomyślnej realizacji
a gdzie zdobyłeś te tylne płaty zprzetłoczeniami![]()
w swoim też bym to wymienił bo niestety mam wszystko na gładko
z przodu nktos zainstalowal do ramy zawieszenie od zuka heheheh kupilem z tej ramy cale nadwozie stan fatal ale blotniki gosc mial schowane w stodole jedyny plus

i zgupiałem
i zgupiałem
niewiem co robić , mam w garazu to V6 2.9 na gazniku ale jak patrze ile to roboty , trzeba zmieniac mocowania silnika skrzyni , najpradopodobniej wspomagnie kierownicy zakładac lub po prostu łamana kolumne, wiszace pedały , pozatym mosty niewiem czy zniosa ten moment obrotowy ?
bardzo mi sie podoba tez gaz orginał i chyba kupie takiego
Ktos jedzi orginalem z dolniakiem ?

bardzo mi sie podoba tez gaz orginał i chyba kupie takiego

Re: i zgupiałem
Jak nie, jak tak..... Mateusztymon4x4 pisze: (...) Ktos jedzi orginalem z dolniakiem ?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
A nie chcesz się pozbyć tej V-ki?tymon4x4 pisze:i zgupiałemniewiem co robić , mam w garazu to V6 2.9 na gazniku ...

GAZ 69 EVO II - zmota się mota
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
Daihatsu Feroza - zemsta Yakuzy
a kusi Cie V6 bo mam 2.0 na zbyciu ale trzeba by mu zrobic przeglad tzn doł jest zdrowy a góre przejrzec bo jezdziła na gazie tzn na bank trzeba przejrzec glowicezaq pisze:A nie chcesz się pozbyć tej V-ki?tymon4x4 pisze:i zgupiałemniewiem co robić , mam w garazu to V6 2.9 na gazniku ...

2.0 ma 90 koni moze nie rakieta ale lepsza od S-21 .
Pozatym 2.9 V6 u nas mozna kupic za 600 pln bez wiązki .
A 2.0 ja oddam za 1/3 ceny 2.9

no i
no i projekt ruszył
kasta została zrzucona i idze do piachu natomiat podwozie zostało wyposazone w resory nowego typu od UAZA wraz z mocowaniami
wspomaganie kierownicy z BMW , silnik 2.8V6 ford ze skrzynią , mosty Afany , amory nowe made in rosja , odwrucone felgi uaza a na nich 31x10.5x15 . Walka trwa moze na wiosne albo w lato sie okaze czy daje rade tym jezdzic i gdzies sie nim wybiore .

Re: no i
No prawie zgadłeśJA'JACEK pisze:No nie ma że boli ........ Tymon w totka wygrał.tymon4x4 pisze:(...) kasta została zrzucona (...)

DAREK chcesz te tylnie przetłoczenia ja ich nie będe montował bo niechce mi sie

aa
Gaz sie buduje serce gotowe do montażu
W koncu skonczyli mi motac mechaniczną winde z przelozeniem 12:1 ślimakową zdjecia dołacze niebawem teraz przystawka by sie zdała , ma ktos jakis pomysł ?
aaa
w miedzy czasie kupiliśmy z kolega nastepnego tym razem M-ke stan blach ramy super silnik zukosław z LPG odjechalismy od wlasciciela 10 km i przemielił sie tylni most az sie czarno zrobiło wsródku
Normalnie Kino OKO
Zadzwonislimy do typa przyjechał na miesce oddał nam pare złotych bo most w koncu padł na jego terenie .
I tak na przednim + krecąco mieloncy coś wał tylniego mostu dojechałem na miesce .
Dostalismy pare gratów a most odkryliśmy na złomie wracaja do domu i kupilsmy za całe 40 zł
Moje przygody z gazikiem nigdy się nie kończą

aaa

I tak na przednim + krecąco mieloncy coś wał tylniego mostu dojechałem na miesce .
Dostalismy pare gratów a most odkryliśmy na złomie wracaja do domu i kupilsmy za całe 40 zł

Moje przygody z gazikiem nigdy się nie kończą