dane techniczne

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » pn gru 01, 2003 4:15 pm

Ja jak pokazalem dowod i ze jest 7 miejsc to pani sie mnie zapytala czy to bus :)
A jak powiedzialem ze nie to ona na to: Znaczy sie kombi?

I co jej mialem odpowiedziec :evil:
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Awatar użytkownika
ZBYCHU
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ZBYCHU » wt gru 02, 2003 9:40 am

Że to karawan i te miejsca są leżące, zarejestrowała by Ci go jako pojazd specjalny mogłbyś nie stosować się do niektórych znaków. :lol:

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » wt gru 02, 2003 10:15 am

To jest nic - jak beemkę rejestrowałem , to pani w okienku po wnikliwym przestudiowaniu serii umów kupna-sprzedaży stwierdziła, że mi nie zarejestruje samochodu, bo na jednej umowie poprzedni właściciel mieszka w miejscowości x , a na drugiej w y. Na moją delikatną sugestię, że mógł się przecież przeprowadzić w trakcie posiadania auta stwierdziła, że musze jechać do miejscowości y do urzędu i uzyskać potwierdzenie, ze taki u nich mieszka. Tylko cudem uniknęła przeciągniecia przez okienko i uduszenia :D

A kumplowi nie chciała ta sama zarejestrować, bo kupił auto na czerwonych blachach, a dziumdzia w okienku ogłosiła wyrok - ten pan nie miał prawa sprzedać panu tego samochodu, bo on jest na prbnych tablicach. :o Aż się szyby ztrzęsły jak kolega na nią wsiadł - chwila i już można było zarejestrować wszystko :)2

radegand

Post autor: radegand » wt gru 02, 2003 2:48 pm

ja też miałem problemy ale dlatego że pani w okienku przeczytała ulicę przemysłową jako przemysława :o i stwierdziła że takowej nie ma :o ale po dwóch telefonach i pomocy koleżanki jakoś sobie poradziła :roll:

Awatar użytkownika
Slawquu
Kontaktowanie:

Post autor: Slawquu » pn gru 08, 2003 10:27 pm

Na ciemnote urzędników nie ma lekarstwa...POlskie urzędy to był jest i bedzie jeden wielki ciemnogród taka jest szara rzeczywistoś...wy sobie nie wyobrazacie ile czasu trzeba spedzic w róznego rodzaju urzedach gdy sie zgubi dokumenty np. 3 dow. rej prawko i dowod osobisty...człowiek ma po prostu dosc...a te urzedniczki które tak człowiekowi chca pomoc ze az ma sie je ochote udusic w biały dzien gołymi rekami...
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » wt gru 09, 2003 4:13 am

ZBYCHU pisze: Drugi przypadek miałem w tym samym wydziale z Patrolem gdzie wpisali mi ładowmość 200 kg lub 5 osób i mam problem żeby znaleść 5 osób ważących nie więcej niż 40 kg każda. Pani inspektor taka bzdura jednak nie przeszkadza.
To mi przypomina kawał o różnicy pomiedzy windami w Polsce i w Etiopii:

W Polsce jest napisane: 7 osób lub 500 kG
W Etiopii natomiast: 7 kG lub 500 osób

Ale nie nalezy się śmiać... Gonimy trzeci świat ostro... Już niedługo! :)

A swoją drogą, to w Automobiliście pisali, że w jakimś urzędzie kolerś rejestrował Hanomaga z lat 30-tych. No i zażądali od kolesia... katalizatora :)9

Z kolei mój kumpel przerobił warszawę sedan na pickupa... No i chciał mieć możliwość jeżdżenia we trójkę na jedynej pozostałej kanapie... No to zdarł w dowodzie te 5 osób co było napisane, że niby zniszczony taki... A pani w okienku powiedział, że warszawa 203 - no - to "3" to jest od ilości osób i że tak była homologowana :D Bajer przeszedł!!!

Awatar użytkownika
Jakub_AK77
Kontaktowanie:

Re: dane techniczne

Post autor: Jakub_AK77 » ndz lut 22, 2009 12:05 am

Co do danych technicznych to mam pytanie?
Jaka jest masa samej kasty w gaziku ? Powiedzmy czy 6-u chłopa jest wstanie ja podnieść ?

Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » ndz lut 22, 2009 12:25 am

goła kasata komandorki,bez błotników, siedzeń,stelaża,zbiornika,tylnej klapy, z trudem,ale we dwóch da radę

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
goralski

Kontaktowanie:

Post autor: goralski » ndz lut 22, 2009 1:13 am

4 najmniej-dwóch podnosi,jeden dyryguje a kolejny robi pamiątkowe zdjęcia ;)
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » ndz lut 22, 2009 1:30 am

Mag69 pisze:(...) z trudem,ale we dwóch da radę

:)21
Jak zdrowe chłopy to się nie zesrają.... :)21
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Lorado

Post autor: Lorado » ndz lut 22, 2009 10:01 am

Witam.Tak czytam te wpisy do dowodów rej.i faktycznie chyba każdy jest inny i być może dlatego panienka w okienku nie może wszystkich zapamiętać.Nic dziwnego,ale ja mam chyba najlepszy.

marka GAZ 69 A samochód ciężarowy
poj silnika 2120
rok prod 1966
dop masa całkowita 2180
dop ład 1045
naj dop nacisk osi 12
dop masa całkowita przyczepy 1700
liczba miejsc 5

Samochód bez przeróbek blacha nigdy nie robiona silnik S21,taki zakupiłem 15 lat temu'
,Espace 2,2dCi 2003,Jeep Grand Cherokee 4,0 1998

smuggi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: smuggi » ndz lut 22, 2009 10:54 am

Jakub_AK77 pisze:Co do danych technicznych to mam pytanie?
Jaka jest masa samej kasty w gaziku ? Powiedzmy czy 6-u chłopa jest wstanie ja podnieść ?

Pzdr
W 4 sie spokojnie podnosi (w zalozeniu ze wszyscy niosa), mozna tez w 4 (3 niesie i jeden robi pamiatkowe zdjecia, ale wtedy conajmniej jeden z tych trzech musi byc silny), w 2 tez da rade, ale to musza byc tacy co sie nie zesraja, w pojedynke to dla masochistow :P
GAZ 69 w proszku :P

Awatar użytkownika
Jakub_AK77
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub_AK77 » ndz lut 22, 2009 11:00 am

smuggi pisze:
Jakub_AK77 pisze:Co do danych technicznych to mam pytanie?

Pzdr
W 4 sie spokojnie podnosi (w zalozeniu ze wszyscy niosa), mozna tez w 4 (3 niesie i jeden robi pamiatkowe zdjecia, ale wtedy conajmniej jeden z tych trzech musi byc silny), w 2 tez da rade, ale to musza byc tacy co sie nie zesraja, w pojedynke to dla masochistow :P
No chyba że przyjąć styl pracy rodem z PRL-u. Czterech podnosi, tzn. 3 dyryguje a jeden zapitala. :lol:
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”