Nie, ale jak już mam zmieniać to tylko na coś porządnego, po co zminiać dobrego żuka na kiepską wołge?? Choć nie ukrywam że 3600 to troche podwajanie wartości gazika...gaaz99 pisze:a ty chcesz robić tą wołge na RMPST ?luk pisze:Każdy robi to co uważa. Zauważ że jak kupisz taki silnik to on też ma swoje na karku! Pozatym jak sie wsadza forda to trzeba zrobić flansze do skrzyni, a najlepiej to ze skrzynią wtedy jeszcze więcej roboty, przerobić łapy, przerobić wydech, kupić jakiś osprzęt, zrobić sprzęgło i mnóstwo innych pierdół. Więc sądze że kupując silnik forda za 1800 można spokojnie dojść do tych 3600 z montarzem, tyle że ma sie kupe roboty i przerabiania na karaku, często potem jeszcze pewnie poprawek. A jak kupujesz wołge za taka kase, masz silnik o mocy porównywalnej jak nie większej niż zajechany ford, przekładasz w weekend i jedziesz.lisiurski pisze:Za niekompletny samochód na złomie trzeba płacić za każdy kg
Co do wołgi za 1800zl to kup sobie lepiej silnik ze skrzynią 2.3 MB albo 2.9 od skorupy
A tak pozatym to ford kłóci sie z moja wizja gazika, więc jak kiedyś bede miał kase to pod maską napewno zagości dobrze zrobiona wołga, narazie na żuczka nie narzekam.
wołga...
Moderator: Student
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
- SebastianS
-
To Ty Zbyszek? Heeeh, witaj! Jak żyjesz?gri74 pisze:chłopaki - bo trza wstawiac nowe kpl naprawcze, nowy wał i nowy wałek, tulejowanie planowanie to grosze, remont głowicy z reguły nie wymaga nowych zaworów wiec tani
800zł jak sam se zrobisz
Pierdolenie i herezje do kwadratu , po takich własnie remontach siedzimy teraz po uszy
OBRÓBKA
1.szlifowanie tulei 240
2.szlifowanie wału 200
3.szlifowanie wałka rozrządu 130
4.dopasowanie tulejek wałka 100
5.korbowody +tulejki 160
6.głowica kpl - planowanie gniazda, prowadnice 450
7.wywazanie wału i pochodne 350
8.osiowanie bloku 200
MATERIAŁY
pierścienie 70
tłoki 184
sworznie 48
uszczelki +- 100
panewki 150
zawory średnio 4 szt. na głowicę po 16
INNE REGENERACJA
sprzęgło kpl. regeneracja 200
p.wody 80
aparat zapłonowy 120
p.olejowa 150
świece, kable zapłonowe...
Gażnik Solex 450
ROBOTA 800-1000
To jest kosztorys naprawy głównej silnika Uaza czy Wołgi więc nie pisz herezji i nie siej zametu...
O fakcie dopasowania pierścieni do tulei i tłoków jak ich nie ma się kilka kpl. to raczej nie podchodź, nie wspominam i o innych wielu mykach też ...
Ale może ty zrobisz remont za 800 zł na 800kmmasz prawo robic jak chcesz, ale to nasze silniki wygrawają RMPST i nie za 800 tylko za ponad 3 tysiące
SebastianS - pozdrowienia od Zbyszka Sulejówek
Ja jeszcze dodam kilka pozycji do kalkulacji (u mnie obowiązkowo):
- Śruby korbowodowe - 75/kpl
- Tekstolitowe koło rozrządu - 130
- SebastianS
-
ZGoda - podwajasz jego wartosć wyrażoną w pieniądzach. Ale również co najmniej podwajasz jego walory trakcyjne w porównaniu z M-20...luk pisze: Nie, ale jak już mam zmieniać to tylko na coś porządnego, po co zminiać dobrego żuka na kiepską wołge?? Choć nie ukrywam że 3600 to troche podwajanie wartości gazika...