ja mam u siebie taka redukcje z3 na 4marcin-gaz pisze:Ponieważ miejsca mam dużo wpadłem na pomysł że oryginalny wałek do reduktorka dam, a między wałek a skrzynie biegów w wolne miejsce dam taka flansze żeby z jednej przykręcic wałek na 4 a z drugiej wyjście skrzyni na 3 śrubki.![]()
Ktos ma pojęcie czy to zda egzamin5
5
5
Jak zgrać skrzynie biegów merca z reduktorem gaza, kto zro
Moderator: Student
Tak sobie czytam i czytam ten dział.....
Ja mam u siebie skrzynię z mesia połączoną z reduktorem z robura jednym krzyżakiem i chodzi... jeden sezon objeździło na razie, zobaczymy jak długo jeszcze.
Warunek jeden, jak wspawywałem reduktor w ramę to najpier ustawiłem go w lini prostej współosiowo ze skrzynią biegów.
Nie jest to może najszczęśliwsze rozwiązanie, ale daje krótką zwartą budowę.
Ja mam u siebie skrzynię z mesia połączoną z reduktorem z robura jednym krzyżakiem i chodzi... jeden sezon objeździło na razie, zobaczymy jak długo jeszcze.
Warunek jeden, jak wspawywałem reduktor w ramę to najpier ustawiłem go w lini prostej współosiowo ze skrzynią biegów.
Nie jest to może najszczęśliwsze rozwiązanie, ale daje krótką zwartą budowę.
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

nie mam żadnej gumy, skręcone jest na sztywno, a chodzi pewnie tylko dlatego że przez przypadek udało mi się wyosiować ten mechanizm.Waldemar pisze:ale masz zjednej strony gume ktura tez sie poddaje bo raczej na sztywno ty by nie pochodziło
Czysta dusza, silna ręka.

kurcze Mikołaj ale ty agent jestes wycentrowanie tu duzo nie pomoże. proponuje ci kupic jakas podstawą ksiazke z kostrukcji mechanicznych. I sie troche dokształcic bo jak na mój nos to za niedługo bedzie wymieniał krzyżaki na wałku poduszki pod silnikiem i reduktorem i łozyka w szkrzyni biegów i cała reszte
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.