Zależy z którego roku ta zkrzynia z 208MB bo raczej jak bedzie starszy model to za chiny jej nie dopasujesz do 2,3MB musisz szukać taką co rozrusznik ma po lewej stronie.lesiak pisze:wstaw silnik 2.3 ze skrzynią od 208 jest bez cięgiel i krótka wodzik jest zboku skrzyni
a ja w uazie miałem przerobiony kielich 1/3 od merca 2/3 od uaza lekki spaw i było 2lata ok teraz jeżdzi nik kolo w starachowicach
Łącznik skrzyni biegów gaza i silnika MB
Moderator: Student
Ee ja mam silnik 2,3 W115 (benzynka) z wyjety z samochodu 207 busa sam wyjmowałem i włozyłe całość ze skrznia, spuer pasuje prawie nic nie przerabiałem. NIewiem czemu zapodajecy orginalne skrzynie ( gaza) tylko sobie życie komplikujecie. Co do wodzików to przy skrzyni w Busie sa tez ciegna ale ten układ-z lewarkiem co rusza ciegnami jest przymocowany co skrzyni super rozwiazanie. prza tylko dziure 5x5 cm wyciac w orginalnej pokrywie, skrzyni biegów ( w gazie ten element podłogi). Nadbudowac na 5 cm dać gume i jest git. I troche lewarek skrucic i pogciac w strone kierowmicy. I jest super wylada prawie jak orginalny GAZowy!!!- czyli bajka.
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
- SebastianS
-