Czyli idąc dalej ortodoksyjnym tropem, przykładowy GAZ z AMW z Polskim oznakowaniem już nie jest oryginałem. Bo tak go fabryka nie zrobiła. Ci psikus no.Mag69 pisze:wg mojej wiedzy i różnych ortodoksów , oryginał to jest to co występuje w katalogu danej marki i posiada przyporządkowany nr częściwladimir.r pisze:... Chyba że faktycznie za oryginalny pojazd traktujemy ten który dopiero co dotkną gleby po zejściu z taśmy. To zwracam honor.
np szybkościomierz nr kat SP24-3802000
Mały wewnętrzny szperacz
Moderator: Student
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
na razie nie posune sie do takich stwierdzeń jak Piter 69A ale przypuszczam ze to kwestia czasu...ale do rzeczy jakiś czas temu kupiłem na alledrogo miskę do dolniaka ( tu jest trochę mojej winy mogłem policzyć liczbe otworów mocujących miskę - na zdjęciu 9 a dolna do gaza ma 8 na stronie ) a gościu występujący tym razem pod nickiem "mgeek" przysłal mimiskę do S 21 ..... teraz się tłumaczy mailowo ze sie pomylił i wystawił miske do GAZ 21 a kiedy zobaczył swój błąd to wysłal mi właściwą czyli wg niego oryginalna miska do GAZA 69 to miska od S 21Piter69A pisze:Parę lat temu kupowałem części (zderzak)do starego Moskwicza od sprzedawcy części do Radzieckich samochodów z Buska Zdroju. Przypuszczam, że to ten sam sprzedawca.
Po rozmowie tel. i dokładnym wypytaniu o stan zderzaka, sprzedawca ten określił stan jako bardzo dobry, bez problemu do zamontowania. W paczce dostałem wspomnienie po zderzaku a kosztował nie mało. oczywiście nie było mowy o zwrocie, wyjaśnieniach, itp. Ostrzegam przed interesami z typem
![]()
![]()
OSZUST I NACIAGACZ

zobaczymy jaki będzie finał tej sprawy ale z góry przestrzegam że mgeek i soviet veteran to prawdopodobnie te same osoby - swiadczy o tym lokalizacja sprzedającego i nr telefonu - i radze się wstrzymac ze wszelkim transakcjami z tym gościem przynajmniej do czasu zakończenia mojej sprawy ..... zobaczymy czy na moją korzyśc czy też nie ....
Gaz do końca-mojego albo jego
Gaz 69 dolniak prawie oryginał
Gaz 69 Wołga zmota
Gaz 69 dolniak prawie oryginał
Gaz 69 Wołga zmota
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Re: Mały wewnętrzny szperacz
a co o tym sądzicie http://www.allegro.pl/item347723829_gaz ... ginal.htmlMag69 pisze:http://moto.allegro.pl/item331262746_ga ... eracz.html
![]()
czy to jest niekompetencja sprzedającego czy naciągactwo ?
sprzedawać głowice lampy górniczej jako "mały wewnętrzny szperacz do gaza 69"
raciok pisze:
a co o tym sądzicie http://www.allegro.pl/item347723829_gaz ... ginal.html
dzień dobry ...

LJ 70
Raciok...... głuchy i ślepy jesteś...?raciok pisze:(...)
Mag powiedział Tobie “ dzień dobry”.........
Co się odpowiada....?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Nie tak ostro. Speszysz jeszcze chłopaka...JA'JACEK pisze:Raciok...... głuchy i ślepy jesteś...?raciok pisze:(...)
Mag powiedział Tobie “ dzień dobry”.........
Co się odpowiada....?

- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Witam,
cena jest mocno wygórowana, ale życie zweryfikuje zapędy sprzedawcy. Sam opis świadczy o tym, że sprzedawca nie do końca orientuje się co jest oryginałem, a co nie. Myślę, że używając słów z opisu ma na myśli całokształt, czyli kopletny wóz, własciwie gotowy do jazdy. Odpust mu i chwała, że ten Gaz prezentuje się nieźle. Chyba lepszy taki, niż porzucony na podwórku powolnie pożerany przez "rudego". Dla ortodoksa trochę pracy "gumówką" i będzie dobrze.
Moim zdaniem są trzy grupy Gazowców, pierwsza to ortodoksyjni posiadacze oryginałów od A do Z, druga to ci, którym zależy przedewszystkim na oryginalnym wygladzie, ale np to czego nie widać nie musi być oryginalne, tu mam na myśli np. silnik i wszystko co się z nim wiąże. Ważne by się dobrze prezentował i wzbudzał "ochy i achy" plus ogromne samozadowolenie. Trzecia grupa to ludzie motający Gazy na potrzeby mocnego terenu. Jest jeszcze jedna grupa o której powinno się napisać "NISZCZYCIELE" to ci od przedłużania ryjków, przerabiania Gazów na Jeepy i piorun wie co jeszcze... Tym mówię stanowczo NIE.
Każda grupa, oprócz tej ostatnie ma swoje racje i trzeba je uszanować. Niestety mało Gazów zostało i trzeba je chronić, oraz dbać jak bez mała o dobro narodowe.
cena jest mocno wygórowana, ale życie zweryfikuje zapędy sprzedawcy. Sam opis świadczy o tym, że sprzedawca nie do końca orientuje się co jest oryginałem, a co nie. Myślę, że używając słów z opisu ma na myśli całokształt, czyli kopletny wóz, własciwie gotowy do jazdy. Odpust mu i chwała, że ten Gaz prezentuje się nieźle. Chyba lepszy taki, niż porzucony na podwórku powolnie pożerany przez "rudego". Dla ortodoksa trochę pracy "gumówką" i będzie dobrze.
Moim zdaniem są trzy grupy Gazowców, pierwsza to ortodoksyjni posiadacze oryginałów od A do Z, druga to ci, którym zależy przedewszystkim na oryginalnym wygladzie, ale np to czego nie widać nie musi być oryginalne, tu mam na myśli np. silnik i wszystko co się z nim wiąże. Ważne by się dobrze prezentował i wzbudzał "ochy i achy" plus ogromne samozadowolenie. Trzecia grupa to ludzie motający Gazy na potrzeby mocnego terenu. Jest jeszcze jedna grupa o której powinno się napisać "NISZCZYCIELE" to ci od przedłużania ryjków, przerabiania Gazów na Jeepy i piorun wie co jeszcze... Tym mówię stanowczo NIE.
Każda grupa, oprócz tej ostatnie ma swoje racje i trzeba je uszanować. Niestety mało Gazów zostało i trzeba je chronić, oraz dbać jak bez mała o dobro narodowe.
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim
... jak sprzedawca dodaje na końcu: "pasuje do wszystkiego" tym zapisem rozwiewa wszelkie wątpliwości, nie?
Aczkolwiek na kilku Gazach widać z tyłu pod lampami głównymi takie, które ON oferuje, tyle że czerwone.
Dzwoniłem do niego ówcześnie z zapytaniem i odpowiedział, że to bankowo Gazowe lampy, tyle że od wczesnych modeli (?)
Pzdr,
K-68
Aczkolwiek na kilku Gazach widać z tyłu pod lampami głównymi takie, które ON oferuje, tyle że czerwone.
Dzwoniłem do niego ówcześnie z zapytaniem i odpowiedział, że to bankowo Gazowe lampy, tyle że od wczesnych modeli (?)
Pzdr,
K-68
Jak by co, to leżę pod nim... czasami nawet na nim
- romanowicz_z3 car469b
JA'JACEK pisze:B z d u r a .........Kuba68 pisze:(...)
Pzdr,
K-68
Późny UAZ... full plasik bez ramki.....
nie prawda bo pierwsza seria uaza

ostatnie "plastiki" mają takie jak wcześniejsze tylko całe białe
pozdrawiam
paweł
Tzarrr!!