CZARNA LISTA, OSZUSCI, NIEPOLECANE, ZASTRZEZENIA, UWAGI…

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
piotr759

Re: CZARNA LISTA, OSZUSCI, NIEPOLECANE, ZASTRZEZENIA, UWAGI…

Post autor: piotr759 » pt wrz 27, 2013 2:10 pm

grobas pisze:
Trudno w tych czasach o solidny warsztat i trzeba stosować zasadę "ufaj i sprawdzaj"
Ja ciągle szukam warsztatu gdzie mógłbym spokojnie dać machinę do robienia.
Na rynku jest coraz więcej warsztatów, które chyba z powodu braku umiejętności napraw współczesnych samochodów, próbują odnaleźć miejsce dla siebie w branży oldtimerów. Bo przecież takiego Gazika to każdy głupi potrafi "zrobić" w myśl zasady "farba khaki pokrywa wszystkie braki". W moim odczuciu, solidny warsztat aspirujący do miana warsztatu specjalizującego się w "zabytkach" powinien mieć w swoim portfolio wykonane także inne prace - bo w porównaniu z Gazikiem wzorcowe wyremontowanie np. Warszawy, Wołgi czy choćby innej Syrenki może świadczyć o posiadaniu odpowiednich kwalifikacji w tej materii.
Gazik (w właściwie chyba reklama usługi) widoczny na linku wklejonym przez kolegę Xerkses to niestety porażka - samochód pomalowany jest widać "z metra" a jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia.
Gaz 69M (E) 1972r.

Awatar użytkownika
grobas

Post autor: grobas » pt wrz 27, 2013 2:54 pm

No ja mam już kilka namiarów (2) na dobre i zaufane warsztaty - tu podziękowania dla kolegów z forum. Niestety daleko i od wa-wy i od Mazur, więc się ni cholery nie mogę zebrać żeby pojechac na rozpoznanie.
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z

Awatar użytkownika
mayer2

Post autor: mayer2 » pt wrz 27, 2013 4:37 pm

ja swego czasu jak kupilem gaziora tez szukalem kogos kto mi go uruchomi.nie tam jakies oryginaly poprostu zeby jechal,hamowal,takie tam.koles polecil mi kumpla swojego,jest mechanikiem.po robocie dorabia w swoim garazu.mysle ok,koles bierze gaziora,bedzie robil kapitalke,ma byc miod.po dwuch miechach dzwoni,mozna brac.wpadam ,koles krzyczy sobie 250pln,tak 250,kuzwa mysle ,co to za remont za taki szmal.niezawiodlem sie,auto tak jak przyjechalo tak odjechalo,na lawecie.chyba policzyl mi tylko postojowe. :)21

Awatar użytkownika
Żurek

Post autor: Żurek » sob wrz 28, 2013 8:30 am

Xerkses pisze:Witam kolegów.
Chciałbym z całego serca przestrzec przed fajansiarzami z okolic Wólki Kosowskiej ogłaszającymi się na allegro pod tego typu aukcjami:
http://allegro.pl/gaz-69-uaz-naprawa-pi ... 76613.html
To są ludzie niebezpieczni, liczący na szybki i łatwy zarobek, odwalający najzwyklejsze fuchy. (nieraz groźne dla życia) :)11
Kto chce niech ryzykuje, ja ostrzegam z dobrego serca, sam nigdy auta wymagającego "specjalnej" opieki jak UAZ GAZ bym im więcej nie oddał, tym bardziej jak komuś zależy na dobrze odrestaurowanym zabytku.
Kontakty jakie podaje do siebie ten spec to: maniek9935@wp.pl i 602 499 016
Pozdrawiam
ano...
koleżka oddał im Uaza... dwa tyg miało im zając odblokowanie dwójki w skrzyni, wymiana polibuszy w resorach i wymiana elektryki ( dostali nową oryginalna wiązkę )
po 4 (CZTERECH !!!!! ) miesiącach wystawili rachunek na ponad 2500 pln ....a elektryka do poprawek i polibusze w górnym mocowaniu wieszaków niewymienione
Gaz do końca-mojego albo jego
Gaz 69 dolniak prawie oryginał
Gaz 69 Wołga zmota

Awatar użytkownika
rafał29

Post autor: rafał29 » pn sty 27, 2014 8:15 pm

test
Ostatnio zmieniony śr lut 12, 2014 9:54 pm przez rafał29, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotr759

Post autor: piotr759 » pn sty 27, 2014 8:31 pm

rafał29 pisze:zna ktoś gościa z miejscowości kolo Warszawy Pomiechówek - nazywa się jacek chycki -- sprzedałem mu trzy tygodnie temu klapę do gazika - łaskawie nie odbiera telefonu po dostarczeniu klapy i kasy nie mam -lubię takich gości - myślą że za 300 zl to ktoś odpuści... jutro go wyleczę zawiadomieniem o oszustwie z 286 k.k - wiec jak ktoś robi interesy to ostrzegam że gość jest śmieszny - i przekręt
A na jakiej zasadzie mu tą klapę dostarczyłeś - w myśl stosowanej u Ciebie zasady gentlemen's agreement?
Widać nie wszyscy do tego dorośli.....
Gaz 69M (E) 1972r.

Awatar użytkownika
Jakub_AK77
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub_AK77 » pt sty 31, 2014 8:03 pm

rafał29 pisze:zna ktoś gościa z miejscowości kolo Warszawy Pomiechówek - nazywa się jacek chycki -- sprzedałem mu trzy tygodnie temu klapę do gazika - łaskawie nie odbiera telefonu po dostarczeniu klapy i kasy nie mam -lubię takich gości - myślą że za 300 zl to ktoś odpuści... jutro go wyleczę zawiadomieniem o oszustwie z 286 k.k - wiec jak ktoś robi interesy to ostrzegam że gość jest śmieszny - i przekręt
Rafała jak tam fotele i kilka innych drobnych części do gazika , które zarezerwowałem u Ciebie w lipcu ? Nie odpisujesz na moje wiadomości, kiedy możemy dokończyć temat ?

Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.

Awatar użytkownika
rafał29

Post autor: rafał29 » pt sty 31, 2014 8:26 pm

no sa na alledrogo wystawilem

Awatar użytkownika
toruńskigazik

Post autor: toruńskigazik » pn mar 02, 2015 9:23 pm

Towarzystwo Ubezpieczeniowe Uniqa.
OC można u nich zapłacić jak tanio będzie. Broń Boże AC czy inne gdzie Wam mają wypłacić. Bez pomocy prawnika wypłaty się nie doczekacie.
Liczy się tylko frajda !!!!!!!
Był Gaz 69

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”