Klatka zewnetrzna w gaziku

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » pn lip 11, 2005 1:17 am

Problem polega na tym,że:
1/ Gazik jest samochodem majacym juz statut zabytku.I jako taki wymaga szacunku,a nie rezania i udziwniania na siłę.
2/ Nie zawsze,to co wydaje nam się słuszne w naszych przemyśleniach,jest słuszne wobec doświadczeń innych.Dlatego ponieważ klatka jest elementem znanym i stosowanym-należy przeanalizować najpierw dorobek ludzkości w tej dziedzinie-vide regulaminy.
3/ Owe wyżej wspomniane regulaminy dają maksymalną gwarancję,że klatka wg nich zrobiona uratuje nam życie w krytycznej sytuacji.
4/ Klatka wymyślona przez nas "od nowa"-może w owej krytycznej sytuacji pieprznąć nam taką niespodziankę,że strach...No bo o czymś tam się nie pomyślało :roll:
5/ Ta niecna konstrukcja jest przykładem przerostu formy nad treścią,bo ten pojazd ani codziennie nie dachuje z przepaści,ani nie ma potwornej mocy.
6/ Niewatpliwie jest to przykład "bardzo profesjonalnego"podejścia do tematu-jak najbardziej do pokazania na najbliższym bulwarze.
6/ Dyskutowana klatka jest w związku z tym dalej "do dupy" i nadaje się do działu:"Najlepsze klatki świata"/Przez analogię do "najlepsze grille świata"/.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » pn lip 11, 2005 11:07 am

vandall1 pisze:Problem polega na tym,że:
1/ Gazik jest samochodem majacym juz statut zabytku.I jako taki wymaga szacunku,a nie rezania i udziwniania na siłę.
2/ Nie zawsze,to co wydaje nam się słuszne w naszych przemyśleniach,jest słuszne wobec doświadczeń innych.Dlatego ponieważ klatka jest elementem znanym i stosowanym-należy przeanalizować najpierw dorobek ludzkości w tej dziedzinie-vide regulaminy.
3/ Owe wyżej wspomniane regulaminy dają maksymalną gwarancję,że klatka wg nich zrobiona uratuje nam życie w krytycznej sytuacji.
4/ Klatka wymyślona przez nas "od nowa"-może w owej krytycznej sytuacji pieprznąć nam taką niespodziankę,że strach...No bo o czymś tam się nie pomyślało :roll:
5/ Ta niecna konstrukcja jest przykładem przerostu formy nad treścią,bo ten pojazd ani codziennie nie [cenzura] z przepaści,ani nie ma potwornej mocy.
6/ Niewatpliwie jest to przykład "bardzo profesjonalnego"podejścia do tematu-jak najbardziej do pokazania na najbliższym bulwarze.
6/ Dyskutowana klatka jest w związku z tym dalej "do dupy" i nadaje się do działu:"Najlepsze klatki świata"/Przez analogię do "najlepsze grille świata"/.

Zaprzeczasz sam sobie pisząc że klatka jest niezgodna z normami(regulaminem) a zaraz dodajesz że jest to przerost formy nad treścią i ów gazik nie spier... się z przepaści codziennie !! !! ?? ??
Co do szacunku do zabytków - ani ta klatka nie zmienia konstrukcji tego gaza (pół h pracy z diaksem i klatki nie ma ani w zasadzie śladu po niej) ani tym bardziej właściciel tego gaza nie ma zamiaru tylko patrzeć się na ów pojazd i cieszyć się że to orginał bo i po co. Chęc jeżdzenia off- - road akurat gazem jest większa a co za tym idzie i życia (obowiązkowa klatka bezpieczeństwa). Trzeba by było być idiotą jeżdząć off road i nie mieć klatki bo się chce mieć orginała. (na marginesie -czy znasz takie rozwiązanie klatki gdzie nie ingeruje się w orginalność wozu i nie wiercąc choćby 1 dziury?). Na koniec : określenie że klatka jest do dupy jest jakąś bzdurą !! !! rozumiem żeby była pospawana z rurek ośrednicy pół cala. ale jednak spełnia one swoje zadania.
złota suka...

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » pn lip 11, 2005 11:10 am

Dodam jeszcze to że taka klatka dodaje nam prestiżu,
no bo w środku takiej klatki to musi siedzieć nie lada "trwardziel" :wink:
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » wt lip 12, 2005 12:20 am

Jakos nie dostrzegam wiekszych sprzecznosci w moich wypowiedziach.
Nadto:
1/Popatrzyłem sobie dokładniej na zdjecie "widok z boku" i jako żywo dalej nie dostrzegam owego "elementu przekatnego"Bo na pewno nie jest nim krzyż na którym leży koło.
2/Górne rury wzdłuzne są spłaszczone na końcach-nie sadzę abyś znalazł przepis,który to dopuszcza.
3/Widzę,że stwierdzenie "do dupy"-bardzo podnosi ciśnienie adwersarzom.
Nalezy to traktować raczej jako ogólna ocenę,a nie osobistą superzłośliwość :)21
4/Przerost formy nad treścią?Jak najbardziej,bo robi to naprawdę wrażenie jakby samochód był przewidziany do bezustannego turlania z powodu roznoszenia go przez gigantyczną moc w nim zainstalowaną.A moze ktoś w ramach udoskonalenia zrobi takie cuś z rur 3 calowych?Zawszeć to jeszcze mocniejsze....Dlatego, zanim złapiecie za spawarkę:
5/Czytajcie regulaminy
6/Popatrzcie jak inni to robią.

Tak mi sie zdaje,że może już wystarczy tej dyskusji :roll:
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » wt lip 12, 2005 12:58 am

vandall1 pisze:(...) Tak mi sie zdaje,że może już wystarczy tej dyskusji :roll:
:o Eee..............jest miło, poza tym co innego można robić w taki upał ?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » wt lip 12, 2005 9:13 am

vandall1 jutro bede w Twoim mieście :)21
Gazy 69

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » wt lip 12, 2005 9:24 am

z 3 calowych to moj kolega juz sobie zrobil. 6 chłopa ją musiało dzwigać żeby na uaza wsadzic i teraz to tylko na reduktorze daje rade jako tako jezdzic :)21
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Piotr Pająk

Post autor: Piotr Pająk » wt lip 12, 2005 2:52 pm

JA'JACEK pisze:
vandall1 pisze:(...) Tak mi sie zdaje,że może już wystarczy tej dyskusji :roll:
:o Eee..............jest miło, poza tym co innego można robić w taki upał ?[/quo

Zatem niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu. !! !!
P.S. Twardziel z klatki
złota suka...

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » wt lip 12, 2005 8:07 pm

Darek pisze:vandall1 jutro bede w Twoim mieście :)21
A to na kawkę zapraszam :)2 !!
Jakbys miał ochotę,to puść mi esa na 510 793 308.
Łatwo mnie znależć /Karwiny,Chwaszczyńska-terenówki widoczne z ulicy/ :)21
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”