Most Gaza i Uaza różnice, zalety.
Moderator: Student
oki oki . pardąsik to nie ten..
możesz zamiennie.. a co jak uaz ma inną ilość zębów... tysz zamiennie ?
możesz zamiennie.. a co jak uaz ma inną ilość zębów... tysz zamiennie ?
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2003 11:14 am przez qwinto, łącznie zmieniany 1 raz.
z tego co ja zauważyłem (a narozbierałem sie tego) to poza zwrotnicami to wszystkie czeci da sie przełozyc lub podpasowac,mechanizmy itp takie same sa(tylko róznaca w satelitach jest czasami) ja mam most gaza prawie nowy nie był jeszcze rozbierany i ma 4 satelity i ma takie samo przełorzenie co uaza i mam wasy dokrecane.
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
Własnie zmieliłem dyfer na Masakrze . Giez szczezł. Wykręciliśmy półośki i wał i wróciliśmy na przodzie (szkoda, że nie dane mi było przepycić wszystkich OS bo impreza była wymagająca i fajna). Będę wymieniał na uazowskie. Teraz trza wyciągnąc most i wydłubać szpeje . Jakie roczniki mają te same przełozenia w Uazie. Zapodam 4 satelitki z Uaza i moze będzie spokój na jakiś czas. 

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
- Marek Glinka
Ty lepiej zrób tak jak Fazi. Budę gazowską załóż na coś niezawodnego np. LandroveraBĄKU pisze:Własnie zmieliłem dyfer na Masakrze . Giez szczezł. Wykręciliśmy półośki i wał i wróciliśmy na przodzie (szkoda, że nie dane mi było przepycić wszystkich OS bo impreza była wymagająca i fajna). Będę wymieniał na uazowskie. Teraz trza wyciągnąc most i wydłubać szpeje . Jakie roczniki mają te same przełozenia w Uazie. Zapodam 4 satelitki z Uaza i moze będzie spokój na jakiś czas.

Marecki jestem......
Toyota Hilux 2,4D to już historia

Chevy Blazer M1009 6,2D też chyba podzieli losy Hila

Toyota Hilux 2,4D to już historia

Chevy Blazer M1009 6,2D też chyba podzieli losy Hila

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Marek Glinka
- Marek Glinka
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
wszystki maja na przodzie i tyle takie same przełożenia z dowolnego rocznika - inaczej być raczej nie możeBĄKU pisze:Własnie zmieliłem dyfer na Masakrze . Giez szczezł. Wykręciliśmy półośki i wał i wróciliśmy na przodzie (szkoda, że nie dane mi było przepycić wszystkich OS bo impreza była wymagająca i fajna). Będę wymieniał na uazowskie. Teraz trza wyciągnąc most i wydłubać szpeje . Jakie roczniki mają te same przełozenia w Uazie. Zapodam 4 satelitki z Uaza i moze będzie spokój na jakiś czas.

8x37- 87r88r były zadko spotykane w uazach ale są!
uazy na cywilnym rynku moga miec takze wojskowe mosty i 8x41[tu było10x41a to błąd](te sa standardowe po 87) ale nigdy nie ma pewności..
jaki uaz jakie ma mosty i mozna sie przejechać...
cywilne wersje mialy ogólnie szybsze mosty
mozna spotkac uazy gdzie tył ma 10x41 a ptrzód 8x41 - tylko ze nieuzywa sie przodu...
Ostatnio zmieniony pt kwie 04, 2003 7:17 pm przez qwinto, łącznie zmieniany 3 razy.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
chodzi o ten przypadek z uazem z 2-ma róznymi mostami ?
powaznie przyjechał klient który dopiero co nabył "ogrinal" z jakiejś elektrowni czy jakiejs innej energetyki i nażekał ze ma problem po włączeniu przodu w uazie... jak sie okazało miał wsadzone 2 rózne mosty
i to jeździło ....ale tylko na tyle :21
powaznie przyjechał klient który dopiero co nabył "ogrinal" z jakiejś elektrowni czy jakiejs innej energetyki i nażekał ze ma problem po włączeniu przodu w uazie... jak sie okazało miał wsadzone 2 rózne mosty

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
trzeba sie uczyć cały czas.... zachciało mi sie klububanan pisze:no.......qwinto ostatnio produkuje troche informacji......![]()
![]()
dokładne dane....logicznie wytłumaczy.......![]()
![]()
![]()
to się ceni......![]()
..w morde...
dostałem @ z zapytaniem jak ustabilizować (optymalizować)temp. spalania w uazie z głowicą wołgi..

fajne co

bo tam komora spalania ma 14mm I JEST ZA DUŻA