Fotki Czapajewów
Moderator: Student
Z tymi kierunkami to zabieram sie juz rok czasu, mam lezec oryginalne pierwsza wersje jak zaczeli robic uazy i chce je wkomponowac z przodu w blotnik. A ten gazik to gazik Wojsk Ochrony Pogranicza (WOP) I jest to mój gazik. Bylismy nim w Darłowie i w Bornym + Czapajew.
Ostatnio zmieniony pn lis 06, 2006 3:56 pm przez Thomson, łącznie zmieniany 1 raz.
Gaz 69 A, 69 M, 67b, jeep wyllis MB 42r
gg. 7185505
gg. 7185505
Fotki Czapajewów
ludzie , a ja potrzebuje zdjeć oryginalnego tylnego siedzenia wraz z oparciem w czapajewie - ponoć ciężko takie oryginały znaleźć,
pozdawiam.
pozdawiam.
RZEŹBA 4x4 TORUŃ
To w końcu czyj...? WOPu czy Twój, Wasz.... ?Thomson pisze:(...) A ten gazik to gazik Wojsk Ochrony Pogranicza (WOP) I jest to nasz gazik. (...)

Używasz niejasnej formy osobowej....
Bo chyba nie chcesz powiedzieć że GAZik cały czas w służbie państwowej.
A może jesteś WOPistą, a GAZik to Twoje narzędzie pracy...?
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
"nygus" jak potrzebujesz fotki tylnej lawki to polecam muzeum orła białego w Skarżysku Kammiennej. Odrestaurowali juz czapjewa i ma on jak najbardziej oryginalna tylną ławke, przynajmniej przed odnawianiem miał po zrobieniu widzialem tylko na fotkach z zewnątrz to nie wiem czy czegoś nie zmienili. Ja na początku jak zobaczylem to rozwiązanie z płaskownikami to myślałem ze to jakieś dłubane jest ale juz 4 takie widziałem po różnych resztach i zwłokach.
fotli czapajów
dzięki Std za cynk -goraca prośba do kolegów ze skarzyska i okolic o zdjęcie czapaja z muzeum - bedę bardzo zobowiązany ... - no a tak naprawdę to fajnie że w skarzysku zakończono już remont ciapka - mam nadzieję że po remoncie nie kwitnie , tak jak to było przed, pod chmurką...
pozdrawiam
pozdrawiam
RZEŹBA 4x4 TORUŃ
Re: Fotki Czapajewów
nygus pisze:ludzie , a ja potrzebuje zdjeć oryginalnego tylnego siedzenia wraz z oparciem w czapajewie - ponoć ciężko takie oryginały znaleźć,
pozdawiam.
Zdjęcie tylnego siedzenia podeśle za pare dni, jest jak najbardziej oryginalne łącznie z tapicerką z 1950 roku.
gg. 7185505
gg. 7185505
JA'JACEK pisze:To w końcu czyj...? WOPu czy Twój, Wasz.... ?Thomson pisze:(...) A ten gazik to gazik Wojsk Ochrony Pogranicza (WOP) I jest to nasz gazik. (...)![]()
Używasz niejasnej formy osobowej....
Bo chyba nie chcesz powiedzieć że GAZik cały czas w służbie państwowej.
A może jesteś WOPistą, a GAZik to Twoje narzędzie pracy...?
Wopu już dawno nie ma jest straż graniczna. Kiedyś służyłem w WOPie i mam sentyment, więc zrobiłem sobie gazika Woposkiego, załatwiłem sobie kompletny mundur WOPisty i bawie sie w to wojsko, po za tym mam jeszcze kilka innych gazikow.
gg. 7185505
gg. 7185505
Tak też myślałem. Za porządnie wygląda.Thomson pisze: (...)
Wopu już dawno nie ma jest straż graniczna. Kiedyś służyłem w WOPie i mam sentyment, więc zrobiłem sobie gazika Woposkiego, załatwiłem sobie kompletny mundur WOPisty i bawie sie w to wojsko, po za tym mam jeszcze kilka innych gazikow.

No ale stajni to pogratulować....

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Mocowanie zrobilem tak jak 20 lat temu mocowalem "koguty" w Uazach i Gazach w wojsku. Jest to zwykła blacha z otworem przyspawana do rurki ramy przedniej szyby, jest tylko inaczej podłączony do instalacji tzn. ja podłączylem go do instalacji wycieraczki i wlączam go żeby nie ciagnąć dodatkowych kabli. Oryginalnie "kogut" połączony był na jednym przełączniku z sygnalami. Ja mam to osobno. Wiadomo że z "kogutem" nie wolno poruszać się po drogach, dlatego mam pokrowiec lub go demontuję. Zdjęcia podeśle później.JA'JACEK pisze:Mam pytanie i prośbę..... Czy mocowanie “koguta” w GAZie jest oryginalne,Thomson pisze: (...) więc zrobiłem sobie gazika Woposkiego,
(...)
i czy mógłbyś wykonać fotkę i pokazać jak to było wykonane ?
gg. 7185505
gg. 7185505