Ubezpieczenie OC
Moderator: Student
Re: Ubezpieczenie OC
Blachy mam białe, w dowodzie cięzarowy i ubezp w PTU. A kolega meldował ze PZU mają tez zniżke na historyczny(dawniej na weterana) jeśli pytasz o blache to podejrzewam że mylisz pojęcie zabytkowy z historycznym.(ten drugi robi się automatycznie bez zadnych badań gdy skończy 40 lat i nie potrzebuje zółtej blachy). Wklep ustawe w przeglądarke i sprawdz.
Nie nie mylę....wiem o co Ci chodzi.gruszka pisze:jeśli pytasz o blache to podejrzewam że mylisz pojęcie zabytkowy z historycznym.
Natomiast zastanawiam się nad jednym.... Skoro:
To, czy przypadkiem nie dotyczy to wyłącznie członków PZM sekcja historyczna...?gruszka pisze:(...) kolega meldował ze PZU mają tez zniżke na historyczny(dawniej na weterana)
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
W ptu na bank nie bo przerabiałem osobiście a pzu wydaje mi się ze tez nie ma znaczenia bo proponował zeby ubezpieczyć u nich jak będzie problem ze zniżką w PTU. Dzięki za instrukcje. jak opanuje to wkleje, wprawdzie nie orginał ale kto wie co czas przyniesie? Coś mi się zdaje po dzisiejszej lekturze postów ze ten mój gaz należał kiedyś do tymona4x4. ŻegnamJA'JACEK pisze: To, czy przypadkiem nie dotyczy to wyłącznie członków PZM sekcja historyczna...?
GAZ to.... GAZ, liczy się pasja.gruszka pisze:wprawdzie nie orginał ale kto wie co czas przyniesie?
Wypisujesz się z forum....gruszka pisze:(...) Żegnam

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Właśnie przysłali mi z PZU blankiet opłaty OC... Normalnie pogięło ich 1017 zł
Po raz kolejny jełopy nawet nie wiedzą co to za auto nie wspominając nic o ulgach itp. Ale to ich sprawa - za namową mojego brokera szybko przeszedłem do Hestii - jedyne 370 zł/rok. Niech żyje najwiekszy krajowy ubezpieczyciel
!!!

Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
Ty podlizuchu jeden ,Ty.....faust 12 pisze:(...) przeszedłem do Hestii - jedyne 370 zł/rok. Niech żyje najwiekszy krajowy ubezpieczyciel!!!

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Nie trzeba mieć żółtych tablic, by mieć max. zniżki. Za mojego Czapajewa płacę rocznie ok. 180,- w PZU, z opcją opłacania bez ciągłości (tylko w sezonie). Skontaktuj się z fundacją Tomasza Skrzelińskiego:
http://www.skrzelinski.com/
tam dowiesz się, jak to załatwić.
pzdr.
http://www.skrzelinski.com/
tam dowiesz się, jak to załatwić.
pzdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
faust jak masz zarejestrowanego gazika ? Osobowy czy ciężarowy ? Miejsce zamieszkania masz w Krakowie czy pod Krakowem ? Niedługo czeka mnie również wycieczka do ubezpieczyciela. Rok temu płaciłem w Warcie 700 zł , rejestracja na ciężarowy.
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
Gaz zarejestrowany jako ciężarowy ( teraz sprawdziłem ), Kraków no i ulgi jakieś z PZU , bo z Hestią nie miałem nic wspólnego wcześniej. 370 zł za rok pod warunkiem zapłaty całej kwoty. Przy ratach juz nie jest tak korzystnie podobno. Nie wiem czy ulgi z PZU przeszły, bo oni zawsze mieli taki burdel w papierach, że mimo iz miałem na inne auto pełne zniżki to na gaza przysłali jakieś bzdury i z roku na rok więcej. I jak widzę te ich reklamy w TV to mam ochotę kopnąć telewizor...
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
Nie trać czasu, ulżyj sobie...faust 12 pisze:(...) I jak widzę te ich reklamy w TV to mam ochotę kopnąć telewizor...

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
faust chyba masz jakieś układy w tej Hestii
. Mi w Hestii powiedzieli 518 zł. Za to w Link4 478 zł.
Pzdr

Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
-
- jestem tu nowy...
Uważajcie na te "niby" tanie link4 lub axa bo znajomy opowiadał, że spóźnił się z zapłatą o jakieś 2 tyg. to mu naliczyli karę 4 tyś. ale powiedzieli, że na raty rozłożą ...
ja kiedyś w ptu zapłaciłem 1 mies. później doliczyli chyba ze 12zł kary, a ochrona i tak jest bo to jest tak jak z telefonami po skończeniu umowy masz na następny rok tylko stawkę trzeba ustalić.
ja kiedyś w ptu zapłaciłem 1 mies. później doliczyli chyba ze 12zł kary, a ochrona i tak jest bo to jest tak jak z telefonami po skończeniu umowy masz na następny rok tylko stawkę trzeba ustalić.
Nie wiem kiedy tu było ostatnio pisane, więc odświeżę temat. Kończy mi się polisa. Ile ostatnio płaciliście za OC ?
Ja mam Gazika 69 AM ale niestety zarejtrowanego na M, ciężarowy, przystosowany do przewozu osób, ładowność -
600 kg ( tak, tak właśnie 600
) i na 6 osób. No i tak, w zeszłym roku w Toruniu w PZU zapłaciłem za cały rok
- 541,00 zł, przy 40% zniszki. Jak to teraz wygląda u innych ?
Ja mam Gazika 69 AM ale niestety zarejtrowanego na M, ciężarowy, przystosowany do przewozu osób, ładowność -
600 kg ( tak, tak właśnie 600

- 541,00 zł, przy 40% zniszki. Jak to teraz wygląda u innych ?
Gaz 69 AM, Gaz 704, MW-750
Tu było pisane.....
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 8&start=50
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 8&start=50
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Witam
ja 16.04.2010 zapłaciłem za swojego gazika (zarejestrowany jako ciężarowy) w PZU 427 zł za cały rok - 0% zniżek
Pozdr.
ja 16.04.2010 zapłaciłem za swojego gazika (zarejestrowany jako ciężarowy) w PZU 427 zł za cały rok - 0% zniżek

Pozdr.