montaz ramek
Moderator: Student
montaz ramek
kto ma za sobą etap montowania ramki z szybami do nowej plandeki na drzwi - jak najlepiej robić
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: montaz ramek
ja.
do komandorki.
przerobiliśmy ramki
ale i tak bardziej przejebane jest postawienie całej budy i zapięcie tego nad szybą przednią.
do komandorki.
przerobiliśmy ramki

ale i tak bardziej przejebane jest postawienie całej budy i zapięcie tego nad szybą przednią.
#noichuj
no do tego etapu nie doszedłem a już miałem nadzieje ze to pójdzie latwo...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Ja zakładałem na nową. Później impregnacja i stres do pierwszego deszczu. Na szczęście ładnie się ponaciągało i nigdzie nie wyszła szmata z ramki.
Otwór wycinałem na raty przy plandece założonej na ramkę, ale chyba jeszcze lepiej to robić na drzwiach.
Na raty, to znaczy najpierw otwór zgrubnie, a później docinałem tak, żeby za dużo plandeki nie wchodziło do środka, no i żeby szyba weszła.
Otwór wycinałem na raty przy plandece założonej na ramkę, ale chyba jeszcze lepiej to robić na drzwiach.
Na raty, to znaczy najpierw otwór zgrubnie, a później docinałem tak, żeby za dużo plandeki nie wchodziło do środka, no i żeby szyba weszła.
GAZ-69M: R-125M / RD-115 będzie...
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
K-750W
Wolf Fu2
RD-115z
- dawidbajorek
-
Ja to robiłem na gaziku z założona ramką w drzwiach. Ważne zwłaszcza dla komandorki aby to tak robić bo inaczej wyjdzie nie równo. Miałem 3 gwoździe plus jeden spiłowany śrubokręt do robienia otworów na śrubki w brezencie.
Ramkę zewnętrzna "przybijalem" gwoździami tak aby było równo, od środka dokładalem szybę druga ramkę. Zaostrzonym śrubokrętem robiłem otwór na śrubkę i tak skręcalem góra dół lewa prawa itd .
Na koniec jak wszystko skręciłem, nożem do tapet wycinałem otwór, tnąc po szkle szybki. Wyszło równo. Szyby przed montażem oprawilem uszczelką w kształcie litery U na kleju.
Ramkę zewnętrzna "przybijalem" gwoździami tak aby było równo, od środka dokładalem szybę druga ramkę. Zaostrzonym śrubokrętem robiłem otwór na śrubkę i tak skręcalem góra dół lewa prawa itd .
Na koniec jak wszystko skręciłem, nożem do tapet wycinałem otwór, tnąc po szkle szybki. Wyszło równo. Szyby przed montażem oprawilem uszczelką w kształcie litery U na kleju.
46....469 

O ile pamiętam było pisane .Szyba z uszczelką pomiędzy brezent , coś ostrego do przebijania brezentu pod śrubki , na końcu wycinka po szybie brezentu i jest O.K. 

JEDYNA SŁUSZNA METODA I EFEKT SUPER!!! POTWIERDZAMmarzenka pisze:O ile pamiętam było pisane .Szyba z uszczelką pomiędzy brezent , coś ostrego do przebijania brezentu pod śrubki , na końcu wycinka po szybie brezentu i jest O.K.

GAZ 69 1962r.