wysokość stelaża
Moderator: Student
- grzesiek81
- jestem tu nowy...
wysokość stelaża
potrzebuje trochę danych na temat stelaż do gaz jaką wysokość mają dwa główne pałąki i na jakiej wysokości jest przegięcie i jeszcze jedno ma może ktoś wymiary nadstawek
pajero long gen.II mt nexen 31/10.50
gaz 69 zmotaniec
gaz 69 zmotaniec
Re: wysokość stelaża
Pałąk ma wysokość 90 cm. Przegięcie na wysokości 70 cm patrząc oczywiście od dołu. Bolec który określa właściwą wysokość stelaża na samochodzie - 12 cm licząc od dołu rurki. A nadstawki - jaki konkretnie wymiar potrzebujesz?
Gaz 69M (E) 1972r.
- grzesiek81
- jestem tu nowy...
potrzebuje wymiary nadstawki od strony pasażera wysokość i średnice rurki
gaz 69 zmotaniec
gaz 69 zmotaniec
- grzesiek81
- jestem tu nowy...
Super dzieki piotr pełna profeska
gaz 69 zmotaniec
gaz 69 zmotaniec
- grzesiek81
- jestem tu nowy...
A jak mocno główne pałąki muszą być przegiente w górnej części
gaz 69 zmotaniec
gaz 69 zmotaniec
- cornmencita
- jestem tu nowy...
Witam Grono Szanownych Gazowych Świrów,
Odnośnie ramek, nie pomogę konkretnie w sprawie Gaza 69 ale coś chciałbym Ci zasugerować - jak będziesz chciał weź to pod uwagę.
Mianowicie przygotowuje się do takiego samego tematu w Gazie 69A.
Posiadam dwa komplety nadstawek do Gaza 69A - czyli osiem sztuk. I wierzcie mi lub nie, nie ma dwóch jednakowych (wiem przednie i tylne są inne)
Nie wspominając o tym ze żadna z nich za Chiny Ludowe nie pasuje idealnie w "otwory drzwiowe" mojej plandeki tak żeby nie było kolizji ze stelażem.
Wnioski i plan ataku:
Ponieważ wszystkie nadstawki jakie posiadam są zmęczone, walone młotkami, doginane, prostowane, popękane i spawane i tak do bólu,
postanowiłem ze do każdych drzwi ramkę dopasowywać będę osobno - na miarę. A na pewno będę wymieniał dolna rurę która ma wspawane króćce mocujące - w przypadku komandorki - kwadratowe bolce.
Sa one pokrzywione gdyż lubią się blokować w gniazdach a ludzie sie z nimi nie pieścili przez lata.
Ramki będę doginał / docinał tak aby jak najlepiej licowała z otworem drzwiowym w plandece. W ten sposób mam nadzieje zminimalizować szpary po zamknięciu drzwi.
Tak wiec i Tobie także radze zamiast starać sie idealnie odwzorowywać ramki nadstawek, zwłaszcza ze masz zamiar je zbudować, postaraj się raczej je tak zrobić aby jak najlepiej pasowały do twojego konkretnie auta z zmontowana plandeka, amen.
Pozdro Raf
Poniżej fotki z mojej walki - kompletowanie/ montaż markizy i plandeki:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p8142629
Odnośnie ramek, nie pomogę konkretnie w sprawie Gaza 69 ale coś chciałbym Ci zasugerować - jak będziesz chciał weź to pod uwagę.
Mianowicie przygotowuje się do takiego samego tematu w Gazie 69A.
Posiadam dwa komplety nadstawek do Gaza 69A - czyli osiem sztuk. I wierzcie mi lub nie, nie ma dwóch jednakowych (wiem przednie i tylne są inne)
Nie wspominając o tym ze żadna z nich za Chiny Ludowe nie pasuje idealnie w "otwory drzwiowe" mojej plandeki tak żeby nie było kolizji ze stelażem.
Wnioski i plan ataku:
Ponieważ wszystkie nadstawki jakie posiadam są zmęczone, walone młotkami, doginane, prostowane, popękane i spawane i tak do bólu,
postanowiłem ze do każdych drzwi ramkę dopasowywać będę osobno - na miarę. A na pewno będę wymieniał dolna rurę która ma wspawane króćce mocujące - w przypadku komandorki - kwadratowe bolce.
Sa one pokrzywione gdyż lubią się blokować w gniazdach a ludzie sie z nimi nie pieścili przez lata.
Ramki będę doginał / docinał tak aby jak najlepiej licowała z otworem drzwiowym w plandece. W ten sposób mam nadzieje zminimalizować szpary po zamknięciu drzwi.
Tak wiec i Tobie także radze zamiast starać sie idealnie odwzorowywać ramki nadstawek, zwłaszcza ze masz zamiar je zbudować, postaraj się raczej je tak zrobić aby jak najlepiej pasowały do twojego konkretnie auta z zmontowana plandeka, amen.
Pozdro Raf
Poniżej fotki z mojej walki - kompletowanie/ montaż markizy i plandeki:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 9#p8142629