REMONTUJE GAZika 69M
Moderator: Student
REMONTUJE GAZika 69M
Zaczynam w koncu lightowy remont gazika po dluugim postoju i tak sie zastanawiam od czego zaczac Gazik jest standardowy bez zadnego"tjjjuuuningu" jedynie co, to zmieniony zostal silnik od ZUKA
Na wstepie chce go uruchomic wmienic oleje, paski, gumy, przewody wys nap, swiece, akumulator, klemy ,
Jesli chodzi o zawieszenie i naped -waly, naped, reduktor, amorki (chce zaaplikowac od uzaz'a) jak i chamulce i resory dac do regeneracji...- to nie wiem co nalezalo by wymienic , sprawdzic ?
Bede wdzieczny za Wasza pomoc w tym temacie ( nie znam sie na tym) wiec mowcie jak do laika...
Na wstepie chce go uruchomic wmienic oleje, paski, gumy, przewody wys nap, swiece, akumulator, klemy ,
Jesli chodzi o zawieszenie i naped -waly, naped, reduktor, amorki (chce zaaplikowac od uzaz'a) jak i chamulce i resory dac do regeneracji...- to nie wiem co nalezalo by wymienic , sprawdzic ?
Bede wdzieczny za Wasza pomoc w tym temacie ( nie znam sie na tym) wiec mowcie jak do laika...
GAZ 69M Rulez
@ tequil
skoro napisałeś że remont lajtowy ma być - to zrób to co trzeba żeby zaczął się przemieszczac.
cała reszta- zawiecho, napedy czy inne gadgety ni hu hu pod lajtowy remoncik nie podejda.
sie zastanów więc
skoro napisałeś że remont lajtowy ma być - to zrób to co trzeba żeby zaczął się przemieszczac.
cała reszta- zawiecho, napedy czy inne gadgety ni hu hu pod lajtowy remoncik nie podejda.
sie zastanów więc

8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
No ,bo jak juz tyle rozebrane-to żal dalej nie zajrzeć. I tak:rozbiórka pare godzin,a pózniej składanie przez dwa lata
Po prostu:wymienić płyny,wyregulować co do wyregulowania i hulać....
Jak się sport spodoba,to dopiero wtedy grubsze prace.

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
Albo systematyczna ewolucja w czasie eksploatacji...vandall1 pisze:No ,bo jak juz tyle rozebrane-to żal dalej nie zajrzeć. I tak:rozbiórka pare godzin,a pózniej składanie przez dwa lata![]()
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
PANOWIE KUUUUUTFA KASZTANICIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja potrzebuje porad...
Gazik jest na chodzie lecz trzeba amorki wstawic najlepiej chyba od UAZa i wyklepac resory i juz mozna nim smiagac! Ten gazik nie byl upalany po terenie Jedynie delikatnie po polnych drogach nim jezdzilem od 15 roku zycia no i teraz stal przez 4 latka Lecz karoseria i rama wszytsko zsotalo zakonserwowane i robione 5 lat temu...
Chce go zrobic aby dalo sie nim normalnie jezdzic bez bujanki i telebotania przy 60km/h
Ja potrzebuje porad...
Gazik jest na chodzie lecz trzeba amorki wstawic najlepiej chyba od UAZa i wyklepac resory i juz mozna nim smiagac! Ten gazik nie byl upalany po terenie Jedynie delikatnie po polnych drogach nim jezdzilem od 15 roku zycia no i teraz stal przez 4 latka Lecz karoseria i rama wszytsko zsotalo zakonserwowane i robione 5 lat temu...
Chce go zrobic aby dalo sie nim normalnie jezdzic bez bujanki i telebotania przy 60km/h
GAZ 69M Rulez
no a KUUUTFA myślisz że od czego to forum jest?Tequil pisze:PANOWIE KUUUUUTFA KASZTANICIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja potrzebuje porad...
jak chcesz robić gza to rób a jak chcesz mieć zrobionego to wstaw do warsztata co sie mówi że zna i po problemie...
a to se trza pokasztanić po całym dzniu tłumaczenia klientom czemu taki amor lepszy od innego i czemu rdza wpierdala samochody a nie plastikowe zderzaki

Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
- ---Ryba---
- Kontaktowanie:
Weście ludziska nie straszcie mnie bo parę dni temu wyjąłem skrzynie w celu wymiany simmeringa. I jeszcze chciałem drzwi i progi podspawać. Czyli dwa lata mórowane.krisi pisze:zawsze tak jest........ ja ze szwagrem jak kupiliśmy gaza to miało być ..wymiana silnika i małe spawanko.... remont zaczoł sie w czerwcu 2003 roku...trwa do dziś