Z czym sie je skrzynie biegów
Moderator: Student
Z czym sie je skrzynie biegów
W gazie 66 jest skrzynia niezsynchronizowan. Nie mam doświadczenia z czymś takim. Jakie są utrudnienia w jeździe. Da sie przeżyć?
Przeczytałem na forum , że sa też do niego pięciobiego zsynchronicowane skrzynie. Czy można je w polsce dostać, czy trza do ruskich jechać?
Przeczytałem na forum , że sa też do niego pięciobiego zsynchronicowane skrzynie. Czy można je w polsce dostać, czy trza do ruskich jechać?
Rosyjska myśl techniczna rules!
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
- SebastianS
-
Re: Z czym sie je skrzynie biegów
o skrzyniach 5 synchronizowanych słyszałem do uaza, gaz 66 na pewno nie...Tomb pisze:W gazie 66 jest skrzynia niezsynchronizowan. Nie mam doświadczenia z czymś takim. Jakie są utrudnienia w jeździe. Da sie przeżyć?
- SebastianS
-
Tomb pisze:dziex. wygląda groznie.
A skrzynie pięciobiegową zsynchronizowaną wkładają ruscy teraz razem z nowymi silnikami do gaza33.

Gaz 33 to było trzyosiowe prototypowe urządzenie zbudowane w 40 roku, z którego wywodzi się Zis 151... Chyba Ci się pomyliło, albo ruskim numerków zabrakło i używają po raz drugi to samo oznaczenie...
Gaz33 to jest następca gaza66. Jest obecnie produkowany produkowany i to w kilku wersiach. Z ciekawych rzeczy, to jeden z czterech dostępnych silników dla niego to robiony przez ruskich silnik diesla na licencji steyera, o pojemności 3,2litra, z turbo i intercoolerem. Moc 150km, pobór ropy 15litrów i rozpędza gaza33 do 100 czy110km/h.
- SebastianS
-
- SebastianS
-
Ciągle sie zastanawiam czy na gazie66 czy na zile motać.... Jak na gazie to pewno, że bym taką skrzynie chciał, tylko że nigdzie nie znalazłem czy ma PTO, tak jak ta stara.SebastianS pisze:Yyy... na to odpowiem na pytanie To<a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=MBA">mba</a>. Po taką skrzynię trzeba jechać do Ruskich a przynajmniej na Ukrainę. Ale raczej będzie droga, bo nowa lub prawie nowa... Przywieźć Ci?
Dzieki za troske. Ale musze jeszcze poczekac, aż będe miał do czego ją włożyć. Na szczęście do Kaliningradu nie daleko.
- SebastianS
-
http://www.kilometr.com/gaz33.htmlTomb pisze:...pewno, że bym taką skrzynie chciał, tylko że nigdzie nie znalazłem czy ma PTO, tak jak ta stara.SebastianS pisze:Yyy... na to odpowiem na pytanie To<a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=MBA">mba</a>. Po taką skrzynię trzeba jechać do Ruskich a przynajmniej na Ukrainę. Ale raczej będzie droga, bo nowa lub prawie nowa... Przywieźć Ci?
Przed chwilą ten link się pojawił... masz przecież opis.