Blokady 100% w gaz66
Moderator: Student
Blokady 100% w gaz66
Na jakimś forum znalazłem, że niektóre gazy66 są wyposażone w 100% blokady mech. różnicowych. Wiecie coś o tym?
Rosyjska myśl techniczna rules!
Re: Blokady 100% w gaz66
Mają blokady miałem przyjemnośc upalć takiego, trochę duże do terenu ale wdzieczne. Po 20 minutach katowania pogieliśmy sporą cześć kabiny, urwaliśmy bak, line 15 tonową, 2 brzozy musieliśmy wyciąćTomb pisze:Na jakimś forum znalazłem, że niektóre gazy66 są wyposażone w 100% blokady mech. różnicowych. Wiecie coś o tym?

Genaralnie fajne duże auto dla facetów z małym..... horyzontem

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
Re: Blokady 100% w gaz66
Mam 8 gzów 66 w firmie, z różnych roczników i źródeł. Zaden nie ma blokad....Tomb pisze:Na jakimś forum znalazłem, że niektóre gazy66 są wyposażone w 100% blokady mech. różnicowych. Wiecie coś o tym?
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

Z tego wynika, że są osoby które instalują sobie wciągarkę, bo lubią sobie powtapiać i wychodzić z kabiny aby się zdrowo ubłocić dla samej radości zjawiska...Student pisze:Blokada fajna rzecz... ale jak to szczesław kiedyś o wyciągarkach napisał - przedwczesny zakup (...) powoduje... itd.Bez pomocy technicznych się trza śmigac nauczyć... w tedy jest frajda prawdziwa.
Podejżewam, że również z wyciągarką będę starał się tak samo mocno pokonać przeszkodę nie wysiadając, jakbym jej nie miał. Natomiast wciągarka czy blokada, może mi zaoszczędzić kilku wypraw piechotą do najbliższego rolnika...
Czyli póki co nie wiecie nic o istnieniu takowych blokad do gaza 66.... ?
Widać autor posta pomylił z mech o zwiększonym tarciu.
Rosyjska myśl techniczna rules!
- Discotheque
-
No dobra - w całości tak to szło - "przedwczesny zakup wyciągarki powoduje niedorozwój procesów myślowych" - i chodzi o to, że jak atakujesz przeszkodę nie posiadając wincha to kombinujesz kilka razy mocniej... i często gęsto przynosi to oczekiwane rezultaty, a jak masz świadomość posiadania tego cuda, to zamiast zainteresować się jak technicznie pokonać temat - skupiasz się na szukaniu drzew i często olewasz dokładne obadanie tego w co wjeżdżasz, a to zazwyczaj kończy się taką wtopą, że palą się wyciągarki, rwą liny, lecą drzewa i jest dramat ogólny...Tomb pisze:Z tego wynika, że są osoby które instalują sobie wciągarkę, bo lubią sobie powtapiać i wychodzić z kabiny aby się zdrowo ubłocić dla samej radości zjawiska...
Podejżewam, że również z wyciągarką będę starał się tak samo mocno pokonać przeszkodę nie wysiadając, jakbym jej nie miał. Natomiast wciągarka czy blokada, może mi zaoszczędzić kilku wypraw piechotą do najbliższego rolnika...

Sytuacja jest napięta jak baranie jaja normalnie... oprócz gza mam do skończenia jeszcze dwa zabytki i już nie wiem w co ręce wsadzić, zapierdzielam jak wół, dobę by trza przedłużyć znacznie... ale przynajmniej rok mi się zaczął jak należy... jeszcze sesja... ale ambit jest taki, żeby na mutta przyfalować i gieza pokacić... a kto będzie kierował to już inna sprawa...
Kolega kupił po energetyce wrocławskiej 4 sztuki, tego cośmy upalali miał fabryczne blokady i wyciągarkę mechaniczna. Widać były takie i takie lepiej wypasione. Największą zaletą Gaza 66 jest jego 4 litrowy silnik benzynowy, który strasznie dużo pali benzyny, a jak coś pali bardzo dużo benzyny i jest ciężarówką to można brać dużo wysokich rachunków i odliczać vat......Bocian pisze:poczkaj poczkaj, znajomy ma 66 i z tego co pamietam mial blokady fabrycznie + porzadnego mechanika na przodzie
w Sopocie stoi, zgadaj sie i obejrzyj

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
aaa jak na Muta ,to co innegoStudent pisze:Sytuacja jest napięta jak baranie jaja normalnie... oprócz gza mam do skończenia jeszcze dwa zabytki i już nie wiem w co ręce wsadzić, zapierdzielam jak wół, dobę by trza przedłużyć znacznie... ale przynajmniej rok mi się zaczął jak należy... jeszcze sesja... ale ambit jest taki, żeby na mutta przyfalować i gieza pokacić... a kto będzie kierował to już inna sprawa...

co ci potrzeba, opróch chęci i czasu do skończenia gazika

może będę mógł pomóc.

LJ 70
Spox... niech Cię głowa nie boli... klawiszowanie najmniej mnie z rytmu wybija akurat... sprawę załatwił by agregat, mam taki 2KW, ale on ledwo wiertare ciągnie i diaksa i światło w garażu
przy spawarce strajkuje gnojek... a spawanie jest istotą sprawy teraz... zresztą akcja wykończeniowa ruszy dopiero w marcu, bo wielgimi krokami zbliża się wyjazd na narty, który ja podejrzewam zniszczy mnie nieco finansowo.

Jesteś tego 100% pewien...BĄKU pisze: tego cośmy upalali miał fabryczne blokady
Tylko z tego powodu że kręcił czterema kołami na raz??
Najprawdopodobniej tak jest.TOMB pisze:Czyli póki co nie wiecie nic o istnieniu takowych blokad do gaza 66.... ?
Widać autor posta pomylił z mech o zwiększonym tarciu.
Nie widziałem siłowników od blokad przy mostach, ani instalacji do nich.
Nie ma mowy też o nich w instrukcji obsługi.
Bąku skocz do Fazika, obejrzyj most i daj świadectwo prawdzie...
Czysta dusza, silna ręka.