Problem z rejestracją.

gaz 69, 67, 63 itd...

Moderator: Student

Sangraal
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Problem z rejestracją.

Post autor: Sangraal » pn sty 17, 2005 4:36 pm

Witam.
Co zrobić w przypadku gdy właściciel sprzedawanego samochodu przeprowadził się i zmienił dowód osobisty? W adresie zmieniła się tylko ulica, podlega pod ten sam wydział komunikacji co przedtem a auto jest na starych tablicach.

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » pn sty 17, 2005 4:51 pm

Musisz uzyskać notkę od kierownika jakiegoś tam wydziału, potwierdzającą, że ten co kupował, jest tym samym co sprzedaje, bo inaczej kaplica... ja tak miałem - gość kupił auto, potem się ożenił i przeprowadził, w dowodzi mu się zmienił adres... poszosowałem ze stertą umów do wydziału komunikacji - a tam kicha - musiałem zdobyć zaświadczenie, że ten kolo to ten a nie np. bin laden... ręce opadły, ale dałem rade.

Sangraal
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Sangraal » pn sty 17, 2005 6:47 pm

Jaki urząd może to potwierdzić i czy wydadzą mi takie zaświadczenie, czy musi iść po nie właściciel?

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » pn sty 17, 2005 6:53 pm

Ja musiałem u kierownika USC w miejscowości do której przeprowadził się były właściciel, no i oczywiście, żeby nie było lekko musi się on stawić osobiście... ludzie na mnie jak na głupka patrzyli, można jeszcze próbowac wymóc na dziumdzi w okienku, żeby skonatakotowała się z urzędem, do którego będzie usiłowała Cię wysłać - np. fax puścić z zapytaniem, "czy taki, a taki to faktycznie teraz tu zamieszkuje?" Ale to raczej nie uda się... wiele ciekawych miejsc w okolicach Wyszkowa zwiedziłem, zanim trafiłem na zadupie, do którego gość się wyniósł. A jak sie jego żona wzruszyła, kiedy zobaczyła auto, na które ją poderwał... no w dobry humor trzeba się uzbroić i załatwiac. powodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gaz”