Słaba rama
Moderator: Student
Słaba rama
W związku z obiegowymi opiniami krążącymi na temat kiepskiej wytrzymałości ram w gzach, chciałbym zebrać trochę opinii... wszelkie przebłyski kasztaniarstwa póki co będą tłumione w zarodku... 

a niby po co ci to? - przecież wiesz jaka jest rama w gzie...
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
nie głosuję bo pytania są tendencyjne. Ale wypowiem się.
Jeżdziłem dwa sezony gazikiem i było spoko do pewnego czasu...
Jak rama zaczęła pękać, to zacząłem ją łatać. Solidnie z blachy 3 mm giąłem profile jak oryginalne i odbudowywałem tak jak to się robi dla siebie.
Na jakiś czas był spokój, potem rozłaziła się obok. I dalej tak w kólko.
Po którym tam razie stwierdziłem że rama z gazika nie nadaję się do ostrego katowania. I przeszłem na ramę uaza. Jeżdżę 3 sezon i z ramą mam spokój.
Jeżdziłem dwa sezony gazikiem i było spoko do pewnego czasu...
Jak rama zaczęła pękać, to zacząłem ją łatać. Solidnie z blachy 3 mm giąłem profile jak oryginalne i odbudowywałem tak jak to się robi dla siebie.
Na jakiś czas był spokój, potem rozłaziła się obok. I dalej tak w kólko.
Po którym tam razie stwierdziłem że rama z gazika nie nadaję się do ostrego katowania. I przeszłem na ramę uaza. Jeżdżę 3 sezon i z ramą mam spokój.
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

W mojej to wiecej rdzy jest niż metalu, została połatana, może zanim sie rozleci to znajde nową.
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
Ja wlasnie wymienilem rame na innaluk pisze:W mojej to wiecej rdzy jest niż metalu, została połatana, może zanim sie rozleci to znajde nową.

Kiedy ja zlomowalem to generalnei polamalem ja rekami na mniejsze czesci zeby na przyczepka zapakowac.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
z czym???czesław&jarząbek pisze:zagłosowałem zgodnie z sumieniem
prowokatorr he he...
fajnie to wygladało ale tera już nie poprawne ideowo taaa?

jezdem kolaborrr se napisz

i co? teraz mnie wytniecie he he
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
W mojej też było podobnie ale już nie jestRudeBoy pisze:Ja wlasnie wymienilem rame na innaluk pisze:W mojej to wiecej rdzy jest niż metalu, została połatana, może zanim sie rozleci to znajde nową.Bo poprzednia podczas malego lotu zostala pozbawiona wieszakow resorow z przodu.
Kiedy ja zlomowalem to generalnei polamalem ja rekami na mniejsze czesci zeby na przyczepka zapakowac.

Choroba Gaz69.
RudeBoy pisze:Ja wlasnie wymienilem rame na innaluk pisze:W mojej to wiecej rdzy jest niż metalu, została połatana, może zanim sie rozleci to znajde nową.Bo poprzednia podczas malego lotu zostala pozbawiona wieszakow resorow z przodu.
to generalnie nie uzywasz imadła bo masz je w rekach

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
-
- Kontaktowanie:
Moja pekła tylko raz z przodu została połatana. No i były dziury od spodu to tez zostały połatane i jak narazie jeżdzi jak znowy co sie rozleci to znowu pospawam bo narazaznie nie mam zamiaru zmieniac. Bardziej martwie sie o mosty i inne rzeczy niz o rame.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
To w takim razie moja rama w przeciwienstwie do niektorych byla konserwowana.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Zdaza sie. Jak zacznie mocno pekac to sie zdejmie i zrobi nowa albo inna zapoda ale na pewno nie od Uaza bo bedzie to samo co w Gazowej
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
mój GAZIOR jest z roku 1964 z armi wyjechał 1988 na kwadratowych kołach "kwartalnych". Rama dopiero w tym roku była spawana z prawej strony z przodu i z tyły ale jak zdrapywałem starą farbę to pokazywała sie zdrowa blacha ps. rozebrałem gaziora (dawce) z 1970 roku z lasów państwowych rama jest prkryta rdzą ale nie jest na wylot przerdzewiała po wypiaskowaniu zobaczę czy nie na dziurek na druga strone.
-
- Kontaktowanie:
Moj jest 1968rok i od spodu przerdziewiala w kilku miejscach ale te miejsca zosatly zastapione nowa blacha.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL