drzwi ?
Moderator: Student
- Mercenaryy
-
drzwi ?
Mam pytanie (a podkreślam że nie znam historie produkcji GAZ-ów)
dlaczego GAZy mają drzwi kwadratowe z jednej strony a drugie trójkątne podobne do UAZa .
dlaczego GAZy mają drzwi kwadratowe z jednej strony a drugie trójkątne podobne do UAZa .
Samotny UAZ w Polsce i ja z Z moim nowym(starym) Isuzu TROOPEREM 3.2 BENZYNKA
też się zastanawiałem nad tymi dzrzwiami z lewej strony ale chyba chodziło o koło zapasowe przykręcone z boku do budy, albo stalin tak kazał w przyszłości zrobic te dzrzwi by ludzie sie zastanawiali na całym świecie jaka to technika z ZSSR jest na wysokim poziomie.
ale sam jestem ciekaw dlaczego tak jest

... kogo obchodził tedy biedny kierowca.... ważny był ten co miał śmigać na miejscu pasażera... wodzu
a na pewno wyższy rangą... i dlatego większe dzwi mu zapodali... coby buc się wciskać nie musiał 

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
Po pierwsze to koło zapasowe. A po drugie to wygodnie dla kierowcy, bo nie musiał nikogo wypuszczać. Pzyznam, że raz miałem nieprzyjemną sytuacje, bo pośliznęła mi się noga przy wsiadaniu i wyladowałem d..ą na ramie od drzwi...
Przy normalnych drzwiach nie miało by to miejsca
Nie próbujcie tego w domu

-
- Kontaktowanie:
Mnie juz te male drzwi denerwuja. I tak kolo zapasowe musze wyrzucic z tamtad bo jest za ciezkie i mi blache wygina wiec zrobie drzwi wieksze.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- DZIK_I_CZAPAJEW
-
-
- Kontaktowanie:
Ble. Muscela nigdy w zyciu bym nie chcial moze ma mocniejsza rame i mosty ale ja ole gazika.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- Student69
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam.
Co do muscela to drzwi kierowcy są szersze - zyskali trochę miejsca, bo zapas jest mniejszy. Poza tym muscel oprócz podobieństwa(bo wsio jest inne) do gazika nie ma z nim nic wspólnego.
Taka hybryda między gazem a uazem (technologicznie)
Co do muscela to drzwi kierowcy są szersze - zyskali trochę miejsca, bo zapas jest mniejszy. Poza tym muscel oprócz podobieństwa(bo wsio jest inne) do gazika nie ma z nim nic wspólnego.
Taka hybryda między gazem a uazem (technologicznie)
Gaz 69 fabryka
Uaz 469B z 1974 ( i nadal się trzyma!)
the one and only: Jura Adventure Team
Uaz 469B z 1974 ( i nadal się trzyma!)
the one and only: Jura Adventure Team
-
- Kontaktowanie:
Zapodaj jakies foty jak jest zrobione.Mag69 pisze:ano mamwojtekd pisze:zagadaj do maga69 on ma fajnie poszerzone drzwi kierowcytiger pisze:Mnie juz te male drzwi denerwuja. I tak kolo zapasowe musze wyrzucic z tamtad bo jest za ciezkie i mi blache wygina wiec zrobie drzwi wieksze.![]()
ale nie ja to robiłem,zrobił to poprzedni właściciel.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
To jak jutro to jutro. A to jest wyciety kawalek blachy i dospawany do dzwi czy to drugie prawe drzwi sa zmotane??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Re: drzwi ?
Mercenaryy pisze:Mam pytanie (a podkreślam że nie znam historie produkcji GAZ-ów)

ostatni wiking w Rzeczpospolitej

-
- Kontaktowanie:
Re: drzwi ?
Chciałbym zauwazyc ze siedzenie kierowcy tez jest składane ale zeby tamtedy ktos wyszedl to musial chyba byc kosciotrupem.wiking pisze:Mercenaryy pisze:Mam pytanie (a podkreślam że nie znam historie produkcji GAZ-ów)
dlaczego GAZy mają drzwi kwadratowe z jednej strony a drugie trójkątne podobne do UAZa .popatrz,cała strona gadania a nikt Tobie konkretnie nie odpowiedział
otóż drzwi po prawej stronie są to drwi tzw "desantowe"które to służą do wchodzenia i wychodzenia sześciu wojaków. siedzenie przednie prawe jest składane do przodu aż na pałąk (uchwyt) i można przy odrobinie dobrej woli powiedzieć że to działa
![]()
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL