Moderator: Student
to ma sens, ale z drugiej strony słyszałem, że kiedys nie kładło sie podkładu na zupełnie czysty metal. Może technologia sie zmieniła, ale starzy ludzie twierdzą, że kiedys swieżutki metal pozostawiało sie aby troszke "dojrzał", bo wtedy dłużej farba trzyma - jakaś reakcja z rdzą ...|bst| pisze:Bo podobno szczotka 'zaciera' rdze metalem - tak oczyszczona powierzchnia wyglada na zdrowa a pod mikroskopijna warstawa metalu sa dalej osrodki rdzy.Tomb pisze:A dlaczego nie mozna szczotką czyścić? Ja robiłem szczotką na kontówie, potem podkład a potem hamerite, ale sie to nie trzyma...
Kuna... szkoda że nie lokalizujesz puszki... teraz będę musiał testy przeprowadzać czy się nie zetniebanan pisze:rama była wypiaskowana, odtłuszczona, trzy razy minia i dwa razy farba...albo odwrotnie...ale puszki nie znalazłem a sklep w którym kupowałem już nie istnieje...pamiętam tylko kolor - turkusowy średni i że niby specjalna do ram/podwozi i na bank była to polska produkcja...i chlorokauczukowa to nie była na 99%...
Do nazwy to masz racje...ale spróbuj cały czas dostarczaćgri74 pisze:Jezeli już to nie Bidgum a BIT- GUM![]()
a po drugie to chyba malowałes przeterminowanym towarem
Ze znajomym malowalismy spód w jego aucie dwa lata temu i jak na razie ładnie sie trzyma i nic nie rozpuszcza
a czy to nie był POLRUST albo Komplexorbanan pisze:...i na bank była to polska produkcja...
hehehe nie rycz mały nie rycz...banan pisze:co to...co to jest...kto to zrobił![]()
![]()
czemu tniesz gazika![]()
![]()
też tak pierwej myślałem... ale już mam ustalony plan:MOC pisze:chlorokauczukowa ciemna zielen taka jak czolgi maluja po piaskowaniu, trzyma jak diabel soltysa....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości