wał naprawa
Moderator: Student
wał naprawa
Cześć mam pytanie, czy ktoś się może orientuje:
1. Gdzie można w okoliach Poznania zregenerować cały wał napędowy
2. Ile taka usługa kosztuje ( około )
1. Gdzie można w okoliach Poznania zregenerować cały wał napędowy
2. Ile taka usługa kosztuje ( około )
na Wyspiańskiego we Wrzeszczu-w serwisie Forda u Pana Jerzegonefar pisze:To ja jeszcze się do rzucę do tego pytania:
Gdzie w okolicach 3 miasta można dać do wyważenia wały i ile to kosztuje? ( a ile też biorą za skrucenie wału?)
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
A masz pojęcie ile taka przyjemność kosztuje? ( tzn ile ważenie, a ile skracanie z ważeniem?) A może masz gdzieś do typa telefon, albo choć dokładniej powiedz jak tam trafić? Pozatym serwis Forda nie brzmi zachęcająco ( raczej drogaśno ).vandall1 pisze:na Wyspiańskiego we Wrzeszczu-w serwisie Forda u Pana Jerzegonefar pisze:To ja jeszcze się do rzucę do tego pytania:
Gdzie w okolicach 3 miasta można dać do wyważenia wały i ile to kosztuje? ( a ile też biorą za skrucenie wału?)
Gaz, Gaz, jeszcze raz gaz.
- SebastianS
-
-
- Kontaktowanie:
To mi jeszcze powiedz jak samemu go skrocic bo do mostow od patrola beda musialy byc krotsze.SebastianS pisze:Kiedyś tam, w jakimś poście uazowym lub gazowym, opisałem całą procedurę dot. samodzielnego zrobienia wału - temat był już kilkukrotnie... wałowany
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- SebastianS
-
Też było.. w tym samym poście. Normalnie tniesz po spawie, wybijasz widełki, odcinasz, ile potzrebujesz, wbijasz widełki, ustawiasz, spawasz.tiger pisze:To mi jeszcze powiedz jak samemu go skrocic bo do mostow od patrola beda musialy byc krotsze.SebastianS pisze:Kiedyś tam, w jakimś poście uazowym lub gazowym, opisałem całą procedurę dot. samodzielnego zrobienia wału - temat był już kilkukrotnie... wałowany
-
- Kontaktowanie:
Tylko gdzie jest ten post??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
SebastianS pisze:Też było.. w tym samym poście. Normalnie tniesz po spawie, wybijasz widełki, odcinasz, ile potzrebujesz, wbijasz widełki, ustawiasz, spawasz.tiger pisze:To mi jeszcze powiedz jak samemu go skrocic bo do mostow od patrola beda musialy byc krotsze.SebastianS pisze:Kiedyś tam, w jakimś poście uazowym lub gazowym, opisałem całą procedurę dot. samodzielnego zrobienia wału - temat był już kilkukrotnie... wałowany
sebastian max wyczerpująco wyjaśnił procedurę-nie ma po co w tematach szukac tylko zrobić dokładnie tak jak napisał.
no może jeszcze czujnik przystawić i doważyć przed kompletnym zespawaniem.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
-
- Kontaktowanie:
A skad mam taki czujnik wziasc?/
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
ty- i tak musisz pójść do najbliższego tokarza, żeby na maszyne zapioł wała i spawy stoczył, więc czujnik zegarowy będzie miał.
Przystawi, oznaczy, potem na kowadle przyp...li, zapnie przystawi i tak aż bicie osiągnie max. 0,2 na końcach.
Przystawi, oznaczy, potem na kowadle przyp...li, zapnie przystawi i tak aż bicie osiągnie max. 0,2 na końcach.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
-
- Kontaktowanie:
Ok. Dzieki.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Nru tu nie mam-wywazanie z dodatkowymi operacjami typu skrócenie np:nefar pisze: A masz pojęcie ile taka przyjemność kosztuje? ( tzn ile ważenie, a ile skracanie z ważeniem?) A może masz gdzieś do typa telefon, albo choć dokładniej powiedz jak tam trafić? Pozatym serwis Forda nie brzmi zachęcająco ( raczej drogaśno ).
podejrzewam,że stówke zostawisz.
Ten serwis to nie taki straszny.Jak znasz Wyspiańskiego-to jest to na przeciw akademika PG.
A Pan Jurek to nie jest zaden typ,ale bardzo w porzo człowiek.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
- goralski
-
- Kontaktowanie:
jak mozesz to daj jakis namiar...podobno w ZREMBIE w jeleniej tez mozna ale wiadomo ze tam sie nie potarguje...adam j pisze:w wałbrzychu dorabiają wały do większości pojazdów, robią to dość profesjonalnie, jak byś był zainteresowany to poszukam namiarów
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
od wyrobionej poduszki pod skrzynia - owszem, bicie jest, tyle że nie od skrzywienia tylko z powodu wyruchanego wielofrezu... Nie ma innej możliwości, gdyż nie ma jak skrzywić pośredniego kardana, który jest tak krótki.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
- SebastianS
-
Co to za użądzenie "zegarowe", mógł byś opisać jak to działa i dokładnie cały proces ważenia? Jak dokładnie się je mocuje na tokarni ( trzeba zdjąć krzyżaki? A pozatym co to za metoda "na kowadle przyp...li". Ja myślałem że się spawa blaszki tzn. obciążenia do wała. A co to są te widełki? To jakaś konstrukcja wewnątrz wału? I w jakich jednostkach ma być to 0,2?szary pisze:ty- i tak musisz pójść do najbliższego tokarza, żeby na maszyne zapioł wała i spawy stoczył, więc czujnik zegarowy będzie miał.

uuu, Ty chyba lepiej skorzystaj z porady specjalisty... dasz to dobremu tokarzowi i wszystko Ci zrobi jak trzeba...nefar pisze:Co to za użądzenie "zegarowe", mógł byś opisać jak to działa i dokładnie cały proces ważenia? Jak dokładnie się je mocuje na tokarni ( trzeba zdjąć krzyżaki? A pozatym co to za metoda "na kowadle przyp...li". Ja myślałem że się spawa blaszki tzn. obciążenia do wała. A co to są te widełki? To jakaś konstrukcja wewnątrz wału? I w jakich jednostkach ma być to 0,2?
uazopatroloroburofordostar do błota
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
KTM EXC do łamania nóg
gazior do wycieczkowania
No włąśnie o to chodzi, że mam dostęp do tokarni, ale nie mam dostępu do dobrego specjalisty.... A zależy mi, aby zrobić to po najniższych kosztach, ale oczywiście z najlepszą jakością.kedek pisze:
uuu, Ty chyba lepiej skorzystaj z porady specjalisty... dasz to dobremu tokarzowi i wszystko Ci zrobi jak trzeba...