Diesel
Moderator: Student
Diesel
Czy ktoś z Was może mi udzielić odpowiedzi na dwa nurtujące mnie pytania?
1. Czy silnik 3.0 od mercedesa zmieści się w gaziku? ( zarówno pięcio jak i sześcio cylindrowy )
2. Czy silnik 2.4 również w dieslu i tej samej marki pociągnie bez problemów tą kupę złomu?
Pytam bo będę kombinował z ropką i chciałbym wybrać najlepszą opcję.
A może TD? Tylko jak turbina znosi spotkania z wodą? Może jest na to jakis patent?
1. Czy silnik 3.0 od mercedesa zmieści się w gaziku? ( zarówno pięcio jak i sześcio cylindrowy )
2. Czy silnik 2.4 również w dieslu i tej samej marki pociągnie bez problemów tą kupę złomu?
A może TD? Tylko jak turbina znosi spotkania z wodą? Może jest na to jakis patent?
Ja miałem na początku zamiar włożyć 300 (5 cylindrową) ale bez kombinowania, czyli albo do środka go upychac lub do przodu ale to dużo gorsze rozwiązanie. Dałem se spokuj zamieniłem na 4 cylindrowy i tak jeżdze 3 rok bez problemów 
A jak byś nabył silnik 2,5 od mesia 124 to na pewno go pociągnie. Ja mam 2,2 (65 KM) i daje sobie rade też, z tym że extremów to nim nie urządzam:)

A jak byś nabył silnik 2,5 od mesia 124 to na pewno go pociągnie. Ja mam 2,2 (65 KM) i daje sobie rade też, z tym że extremów to nim nie urządzam:)
Gazy 69
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Diesel
1.takStudent pisze:Czy ktoś z Was może mi udzielić odpowiedzi na dwa nurtujące mnie pytania?
2.nie
3.znosi
#noichuj
Re: Diesel
1.tak
2.nie
3.znosi[/quote]
1. Czesio gdzie sie zmieści 300
?
2. a właśnie że pociągnie
3. tu sie zgodze
2.nie
3.znosi[/quote]
1. Czesio gdzie sie zmieści 300

2. a właśnie że pociągnie
3. tu sie zgodze

Gazy 69
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
1. Zmieści się!!! Są liczne przykłady. Ale jest trochę przeróbek, przesunięcie grodzi do środka kombinacje z miską olejową.
2. 2.4 to mało. Do turystyki się nada ale czasem trzeba przypycić i wtedy brak mocy. U siebie założyłem 2.5 D z fiata ducato (mały 4 cyl, mało przeróbek prawie 80 KM) i było fajnie ale po dwóch sezonach skończyło się ciśnienie w cylindrach. Teraz mam 3.0 z merca i jest jeszcze fajniej.
3. Turbiny nie mam

2. 2.4 to mało. Do turystyki się nada ale czasem trzeba przypycić i wtedy brak mocy. U siebie założyłem 2.5 D z fiata ducato (mały 4 cyl, mało przeróbek prawie 80 KM) i było fajnie ale po dwóch sezonach skończyło się ciśnienie w cylindrach. Teraz mam 3.0 z merca i jest jeszcze fajniej.
3. Turbiny nie mam

No i wszechno!!!
Wiem już wszystko. Tera tylko prośba, jakby ktoś cos słyszał o jakimś silniku 300 od mesia lub 2.8 od ducato na przykład to walić na priva bo to nie taka prosta sprawa zdobyć
A skłonię się raczej ku jak największej pojemności bo i auta nie mam w planach eksploatować na bulwarach
A silników już się w zeszłym roku nawymieniałem i już mi się znudziło robić to co miesiąc. 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Spoko... Jeszcze i tak nie będę mógł realizować zamówieńqwinto pisze:no to na co czekasz ..go..go..go...Silvestr pisze:U mnie jeszcze taki kogucik "TAXI" się pałęta po pokojuPozostałość po dziadku - taksówkarzu... Ale myślałem aby to przyczepić kruszynie

Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Mikołaj pisze:1. Zmieści się!!! Są liczne przykłady. Ale jest trochę przeróbek, przesunięcie grodzi do środka kombinacje z miską olejową.
3. Turbiny nie mam![]()
![]()
ale bez cięcia budy sie nie zmieści

i o to mi chodziło
Gazy 69
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: