Czy warto kupic mustala ?
Moderator: Student
Czy warto kupic mustala ?
cz warto kupic mustala ?. Jest z dislem od ursusa i tanio. Ale one nie mają reduktora. Czy napędy wytrzymują ? czy pasuje cuś od gaza? . Z góry dzięki 

- nie_mientki
Chyba chodzi o Muscela. Jeśli tak to powiem że jeśli lubisz grzebać i naprawiac to kup. Jest to autko raczej dla pajonatów. Silnik z Ursusa ciężkawy trochę i może byc za słaby. Brak reduktora Muscel nadrabia (podobno) pierwszym biegiem. Zamienniki części znajdziesz tutaj http://muscel.prv.pl/ weź porady i zamienniki części.
- Paweł Cybulski
nie_mientki pisze: powiem że jeśli lubisz grzebać i naprawiac to kup.
nie_mientki pisze: Jest to autko raczej dla pajonatów.
ad.1 Musisz BARDZO lubić grzebać i naprawiać

ad.2 To jest autko dla wielkich pasjonatów... Połowa ludzi mówi, że to jakaś nędzna podróbka gaza i że jest duzo słabszy od niego i do niczego się nie nadaje... druga połowa nie ma pojęcia co to wogóle jest...
Do wykonania własnoręcznie:<Kacper> pisze:RAVkrakuf pisze:perkinsa to mozna na LPG przerobic:) wózki widlowe tak maja - lepsze efekty jak w benzynie
pozd.Jak to możliwe wiesz coś wiecej na ten temat?? Chodzi o osiagi spalanie... I gdzie cos takiego zrobic? Ja nigdy nie slyszalem o przarobieniu diesla na LPG...
http://www.mrsharkey.com/lpg.htm
wracając do tematu 
Ja sobie muscela chwalę. Przyznam że rozebrałem w nim już każdy, najmniejszy detal. Wszystko, mosty, przekładnie, silnik, zegary, koła, zamki w drzwiach wszystko wszystko! Ale było to spowodowane tym, że kupiłem go za grosze, wyciągnąłem ze sterty złomu i ożywiłem. Dało mi to tyle że poznałem konstrukcję Muscela i uważam że jest atomowa. Generalnie jestem pod wrażeniem i tylko czasami stukałem się w głowę co te Rumuny powymyślali.
Ogólnie zaczynam eksploatację odremontowanego muscela, w najbliższym czasię chcę go zagazować
(silnik orginalny, nie będę gazował perkinsa) i zobaczymy czy mi się będzie psuł...
Tak na marginesie drogi darku, jak sam nie kupisz tego mustala, to daj mi kontakt, ja się zainteresuję bo mi jeszcze mało

Ja sobie muscela chwalę. Przyznam że rozebrałem w nim już każdy, najmniejszy detal. Wszystko, mosty, przekładnie, silnik, zegary, koła, zamki w drzwiach wszystko wszystko! Ale było to spowodowane tym, że kupiłem go za grosze, wyciągnąłem ze sterty złomu i ożywiłem. Dało mi to tyle że poznałem konstrukcję Muscela i uważam że jest atomowa. Generalnie jestem pod wrażeniem i tylko czasami stukałem się w głowę co te Rumuny powymyślali.
Ogólnie zaczynam eksploatację odremontowanego muscela, w najbliższym czasię chcę go zagazować

Tak na marginesie drogi darku, jak sam nie kupisz tego mustala, to daj mi kontakt, ja się zainteresuję bo mi jeszcze mało

- goralski
-
- Kontaktowanie:
rock?chodzi o kie?w sławnie stoi do spraeedania...deska rozdzielczaMag69 pisze:Gaz,uaz,suzuki,rocki ...darek.z pisze:odejście od tematu konkretne.A może wiecie od czego pasują felgi do muscela?
ze sklejki ale wygląd ok,za 10 tys do roboty zapewne...
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
To nie wina tego że śpi moderator, tylko dział ARO śpi.
Nie chce mi się określać tego co się dzieje na tym dziale, ale na pewno pojawiło by się "cenzura". Przecież tam jak się zapoda temat, to jak se sam nie odpowiesz to nikt tego nie zrobi, masakra. Wiem że ludzie ujeżdżaką ARO i nawet jest tu dużo posiadaczy MUSCELi, ale ja już chyba zupełnie się przesiadłem na dział GAZ, UAZ.
A te samochody pomimo tego że są zupełnie różne, to jednak posiadacz GAZa i MUSCELa może sobie pogadać na wiele, wiele wspólnych tematów.
Pozdrawiam nieisteniejących posiadaczy ARO.
/no aż mi ciśnienie skoczyło grrr/
Nie chce mi się określać tego co się dzieje na tym dziale, ale na pewno pojawiło by się "cenzura". Przecież tam jak się zapoda temat, to jak se sam nie odpowiesz to nikt tego nie zrobi, masakra. Wiem że ludzie ujeżdżaką ARO i nawet jest tu dużo posiadaczy MUSCELi, ale ja już chyba zupełnie się przesiadłem na dział GAZ, UAZ.
A te samochody pomimo tego że są zupełnie różne, to jednak posiadacz GAZa i MUSCELa może sobie pogadać na wiele, wiele wspólnych tematów.
Pozdrawiam nieisteniejących posiadaczy ARO.
/no aż mi ciśnienie skoczyło grrr/